Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turbo-TA: Geef ze van katoen

De prijs van katoen is in de laatste paar maanden flink opgelopen, een broek is niet meer te betalen! Maar hier komt technisch gezien verandering in. Het lijnenspel op de grafiek doet vermoeden dat de verkoopdruk op deze commodity zal toenemen, waardoor de prijs flink kan zakken.

Ik geef daarom een Turbo Tijd Short setup aan om als actieve belegger hiervan te kunnen profiteren. De lijnen op de grafiek vormen een zogenaamde trendwaaier. De onderste lijn op de grafiek is een normale klassieke trendlijn over de bodems om de stijgende trend te begeleiden.

Als dan de koers weg gaat lopen van de trendlijn, is het raadzaam een tweede, steilere trendlijn toe te voegen. Op de grafiek van katoen kan dit spel nog tweemaal worden gespeeld, waardoor uiteindelijk vier trendlijnen de parabolisch oplopende koers begeleiden.

Zwarte candle
Nu leert de praktijk dat in geval van een dergelijke trendwaaier de kans aanzienlijk toeneemt dat de koers gaat corrigeren, naarmate er meer lijnen aan de waaier kunnen worden toegevoegd. Veelal start de correctie al bij drie lijnen, in dit geval bij vier.

De vorming van een zwarte candle deze week is een duidelijke aanwijzing dat de beren zich klaarmaken om de koers flink in elkaar te drukken. Zij krijgen hierbij een stevige wind in de rug door zware negatieve divergentie op de RSI. De opdracht om toch minstens twee van de vier steunlijnen weg te slaan wordt hierdoor wat makkelijker.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Column door: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente columns van Nico Bakker

  1. 12:45 Alfen suggereert koopkans
  2. 31 aug Shell bulls in beweging
  3. 24 aug Koopkans Unilever

Gerelateerd

katoen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: katoen
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare