Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winnaar IEX.nl Beursspel:
"Opties als aanvulling?!"

“Zo risicovol als de naam van mijn portefeuille doet vermoeden heb ik niet gehandeld.” Aan het woord is Bas de Vries uit Callantsoog, de winnaar van het IEX.nl-Beursspel over de maand december. Hij meldde zijn portefeuille Reckless2 aan op 10 september en wist deze op te voeren tot een winst van 48,74%.

“Risicovol handelen is niet mogelijk in dit spel. Dat komt met name door de procentuele beperking en de limiet op het aantal transacties. Dat vind ik jammer, maar ik begrijp ook heel goed dat het spel op deze manier het eerlijkst is voor alle deelnemers.” Zoals we vaker hebben gezien, heeft ook De Vries het meest gescoord met volatiele tech aandelen. “Ik heb gelet op fondsen als KPN, UPC en Getronics, die in 2001 all time lows noteerden. Dan was het wachten op het juiste moment om in te stappen en de rit naar boven mee te pikken.”

De handel in AND, een andere favoriet, vindt De Vries niet reëel. “Je kunt om de haverklap de stijging van 0,01 naar 0,02 euro mee kan pikken. Als je in de praktijk in AND wilt beleggen, duurt het maanden voordat je de stukken in handen hebt.” Ondanks vele transacties in tech aandelen, heeft De Vries de basis van zijn succes gelegd met Pharming. De grote positie die hij in het fonds had, was in eerste instantie een verliespost, maar rond 9 december schoot het aandeel omhoog. De Vries cashte en kwam op nummer 1.

Opties voor grotere marges
De Vries, in het dagelijks leven handelaar in klassieke auto’s, heeft een suggestie om grotere marges te pakken in het spel: opties. Zelf belegd hij in langlopende opties, dus komt het idee niet zomaar uit de lucht vallen. “Omdat de zwaardere AEX-fondsen momenteel niet erg volatiel zijn, moet je, in het spel, winst zien te pakken met de pennystocks. Door opties te introduceren in het spel, zou je ook van de kleinere stijgingen bij de grote fondsen kunnen profiteren.”

Gevraagd naar de markt voor klassieke auto’s, zegt De Vries dat die in Nederland begint in te zakken. “Ik doe dit nu tien jaar, dus ik heb wel geprofiteerd van de hausse in de jaren dat het bezit van een klassieker belastingvrij was. Die tijd is nu helaas voorbij, dus richt ik me op het buitenland en dan met name Amerika. Daar zijn de prijzen hoger, dat is nu de aantrekkelijkste markt.”

N.B.: Als u suggesties heeft voor aanpassingen van het IEX.nl-Beursspel (andere competities, regelwijzigingen, etc.), kunt u die sturen naar: beursspel@iex.nl.

Een overzicht van alle prijswinnaars in december:

  Rendement portefeulle naam lid alias
1 48,74 Reckless2 bdvtai
2 39,92 Jojo’s kunstje Johnnyboy
3 33,85 CHIEK praeses Arca Regin
4 31,51 Tucsoc2 Linda16093
5 29,51 AfterDip Dring
6 28,79 Florijnkonijn Rpg
7 28,24 Justice2 Ghostfear
8 27,26 De beste Jukkie
9 25,99 Arno’s techies Arno4all
10 24,49 Arnocena A.P.Schuil
11 24,42 Goudenberg Dr.Ank
12 24,39 Hout80 Hout80
13 23,55 JKA Kalb.jmbl
14 22,98 Highrisk2001 Bunne
15 22,30 Timmetje Timmetje
16 22,,02 Ravaoo Ravaoo
17 21,96 Dick1974 Vledder74
18 21,62 Bless me Blesman
19 20,99 Burga Burghouwt
20 20,93 Junior_S2 Junior-S



Rutger Derksen is marktredacteur van IEX.nl. Op moment van publicatie had Derksen geen positie in de genoemde aandelen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op derksen@iex.nl

Rutger Derksen is marktredacteur van IEX.nl. Op moment van publicatie had Derksen geen positie in de genoemde aandelen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Rutger Derksen

Rutger Derksen is marktredacteur van IEX.nl.

Meer over Rutger Derksen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links