Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Afwachtend begin voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag vrijwel vlak te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers verwerken de hogere slotstanden op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door berichten dat er in Washington weer onderhandeld gaat worden over een nieuw crisissteunpakket. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen blijft echter zorgen voor terughoudendheid op de markten.

Op het Damrak kwam Altice Europe met een handelsupdate. Het kabel- en telecombedrijf wist zijn resultaten in het derde kwartaal weer licht op te krikken ondanks de coronacrisis. Volgens oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi lukte het ook om de schuld verder terug te dringen. Drahi heeft met investeringsvehikel Next Private in september een bod uitgebracht op het bedrijf. Steeds meer aandeelhouders lijken zich echter te verzetten tegen de overnamepoging van Drahi.

Het aandeel Unilever wordt eind deze maand verwijderd uit de S&P Europe 350. Volgens indexsamensteller S&P Global is dat nodig omdat het was- en levensmiddelenconcern op papier een volledig Brits bedrijf wordt. Unilever verdwijnt ook uit de S&P Euro-index. Het Duitse medisch technologiebedrijf Siemens Healthineers zal de plek van Unilever in beide indices overnemen.

Fastned

Fastned liet weten ruim 17 miljoen miljoen euro te hebben opgehaald met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders bijna 4 miljoen euro aan schuldpapier uit eerdere uitgiften verlengd. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's gaat het geld gebruiken om verder te groeien.

De Europese beurzen verloren donderdag terrein. De AEX-index eindigde 0,8 procent lager op 596,01 punten en de MidKap verloor 0,7 procent tot 870,60 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt zakten tot 0,9 procent. Wall Street toonde wat herstel. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 29.483,23 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,9 procent.

De euro was 1,1881 dollar waard, tegenover 1,1840 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef ongewijzigd op 41,74 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 44,22 dollar per vat.

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 651,28 18:05
    +0,98
    +0,15%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare