Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slotcall: Bizarre dag

Column door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Naast zijn werk op de beursredactie is Niels bezig met de laatste loodjes van zijn studie bestuurskunde. Zijn mi...

Meer over Niels Koerts

Recente columns van Niels Koerts

 1. 27 okt Slotcall: Guur sentiment 10
 2. 26 okt Slotcall: Slechtnieuwsshow 10
 3. 26 okt Afstraffing Basic-Fit biedt kansen 4

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 joostUSA 15 oktober 2020 18:47
  quote:

  Erny schreef op 15 oktober 2020 18:44:


  Wat is er toch aan de hand met de olie ? Het lijkt wel of de gehele wereld tot stilstand is gekomen. Alsof werkelijk niemand nog behoefte heeft aan fossiele brandstoffen. Maar waar komt nu dan alle energie vandaan ? Da's toch echt nog niet volledig groen, nog lang niet.


  Olie ligt er imo weer prima bij vergeleken met begin dit jaar, maar blijft volatiel. Als je het nieuws wat hebt gevolgd dan heeft de lage olieprijs te maken met; OPEC drama, olie vooraden die oplopen door minder vraag door COVID en verder fantasie dat de olie vraag nooit meer terug zal komen door al die Tesla's.
 2. forum rang 5 Wittman 15 oktober 2020 19:02
  Toch enkele opvallende zaken:

  - Op de fameuze screenshot stond ook een tabblad geopend van het IEX-forum (meer specifiek het Fugro-topic dan nog wel).

  - Daarnaast zijn alle teksten op de Fugro-website in het Engels. De tekst op de screenshot is in het Nederlands (en het menu bovenaan dan weer wel in het Engels, zoals op de echte website).

  - Daarenboven lijkt het me ook niet waarschijnlijk dat Fugro hiervoor een aparte hoofdpagina gaat maken onder de Investors-sectie, zoals de screenshot laten uitschijnen (zowel in de header als in de zogezegde URL). Een subpagina onder 'Shares' oftewel een bericht onder 'Press releases' lijken me eventueel nog aannemelijk.

  - Tot slot heeft Fugro nadien laten weten dat ze een update zullen geven over de herfinanciering op de meeting over Q3 – die is voorzien op 30 oktober. Ook dat doet me vermoeden dat de zogenaamde aankondiging op 19 oktober uit de lucht is gegrepen.

  Een bijzonder verhaal, en om bovenstaande redenen mogelijk zelfs fake news.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare