Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dit zijn de populairste aandelen bij Binck

Dit zijn de populairste aandelen bij Binck

Waar hebben beleggers bij BinckBank het meeste geld in zitten en welke aandelen worden het vaakst verhandeld? De broker maakte een overzicht van de populairste aandelen onder zijn klanten.

Aangezien Binck een van de grootste brokers van Nederland is, geeft het een redelijk goed beeld van de populariteit van aandelen onder Nederlandse particuliere beleggers.

Tesla blikvanger

“Augustus was een boeiende maand op de beurzen met Tesla als absolute blikvanger”, zo staat in het persbericht te lezen.

“Het autoconcern was niet alleen qua transactiewaarde het meest verhandelde fonds – en uniek zelfs boven Royal Dutch Shell – maar stormde ook qua belegd vermogen de top-10 van BinckBank-beleggers binnen. Daarnaast passeerde Tesla  Apple als populairste Amerikaanse aandeel.”

Verschuiving richting VS

De opmars van de Amerikaanse techfondsen zorgt ook voor een opmerkelijke verschuiving in het landschap van aandelenbeleggingen, schrijft Binck. “Een beweging die al enige tijd zichtbaar was, maar door recente ontwikkelingen versneld lijkt door te zetten.”

De Nederlandse aandelenbelegger belegt nu van iedere 4 euro's er eentje op de Amerikaanse beurs. Dit was begin 2019 nog minder dan 20%. Binck geeft als verklaring de toestroom van jongere beleggers, die doorgaans vaker naar buitenlandse bedrijven kijken. “Dit is ook zichtbaar in het groeiende aantal internationale ETF-beleggingen.”

Top 10

Kijkend naar het belegd vermogen van BinckBank-klanten zag de top-10 er eind augustus als volgt uit (tussen haakjes positie een jaar geleden):

 1. Royal Dutch Shell (1)
 2. ING (3)
 3. ASML (4)
 4. Galapagos (2)
 5. Unilever (5)
 6. DSM (6)
 7. Ahold Delhaize (7)
 8. Tesla (60)
 9. Aegon (10)
 10. Apple (19)

Vervolgens zoomen we in op Nederland. In welke Nederlandse bedrijven hebben klanten het meeste geld zitten?

Belegd vermogen NL

 1. Royal Dutch Shell
 2. ING
 3. ASML
 4. Galapagos
 5. Unilever
 6. DSM
 7. Ahold Delhaize
 8. Aegon
 9. Philips
 10. Pharming Group

En in welke aandelen vinden de meeste transacties plaats, ofwel in welke aandelen wordt het meest gehandeld?

Transacties NL

 1. Royal Dutch Shell
 2. Galapagos
 3. ING
 4. Aegon
 5. Pharming Group
 6. Unibail-Rodamco
 7. ABN Amro
 8. PostNL
 9. ArcelorMittal
 10. Fugro

Vervolgens kijken we naar de meest verhandelde Amerikaanse aandelen:

Meeste transacties VS  

 1. Tesla
 2. NIO
 3. Apple
 4. Sorrento Therapeutics
 5. Plug Power
 6. Microsoft
 7. Nikola
 8. Amazon
 9. Barrick Gold
 10. Gevo

Tot slot zoomen we nog even uit richting Europa. Dit is het belegd vermogen van Binck-klanten in Europese fondsen:

Belegd vermogen Europa

 1. Genmab
 2. Ageas
 3. Zealand Pharma
 4. Nestle
 5. Air France - KLM
 6. Bayer AG
 7. Total SE
 8. AB Inbev
 9. Fagron
 10. Roche

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

 1. 09:00 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
 2. 28 sep Wat doet de AEX in oktober? 1
 3. 28 sep Hollandse Aandelenavond: Nico Inberg

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. M M 4 september 2020 13:02
  leuk artikel. De coronacrisis heeft dan mede als effect gehad, jonge nieuwe beleggers blijken massaal te zijn gestart met beleggen en massaal te zijn ingestapt in electrische auto's, laadpalen, renewables, waterstof. Ik zie deze mensen ook niet snel overstappen naar de 'oude' aandelen, beetje hedendaagse manier van protest/idiologie/activisme. Voor groen tegen fossiel/chemie etc. Zie deze aandelen wel hoog blijven, de jeugd staat erachter, dat is mij duidelijk. Daarnaast gaan veel overige aandelen wel weer oplopen na de coronacrisis, alleen gaat dat nog wel even duren. Die moeten wachten op vertrouwen van de meer traditionele beleggers.
 2. forum rang 5 marique 5 september 2020 14:06
  Kijkend naar het belegd vermogen van BinckBank-klanten zag de top-10 er eind augustus als volgt uit (tussen haakjes positie een jaar geleden):

  Royal Dutch Shell (1)
  ING (3)
  ASML (4)
  Galapagos (2)
  Unilever (5)
  DSM (6)
  Ahold Delhaize (7)
  Tesla (60)
  Aegon (10)
  Apple (19)


  Wil best geloven dat 'de jeugd' aangetrokken wordt door de nieuwe trendsettende bedrijven. Maar als ik bovenstaand lijstje zie is het toch nog overwegend 'oud' waar het meeste geld zit.


 3. forum rang 7 haas 7 september 2020 21:08
  quote:

  marique schreef op 5 september 2020 14:06:


  Kijkend naar het belegd vermogen van BinckBank-klanten zag de top-10 er eind augustus als volgt uit (tussen haakjes positie een jaar geleden):

  Royal Dutch Shell (1)
  ING (3)
  ASML (4)
  Galapagos (2)
  Unilever (5)
  DSM (6)
  Ahold Delhaize (7)
  Tesla (60)
  Aegon (10)
  Apple (19)


  Wil best geloven dat 'de jeugd' aangetrokken wordt door de nieuwe trendsettende bedrijven. Maar als ik bovenstaand lijstje zie is het toch nog overwegend 'oud' waar het meeste geld zit.  het originele persbericht van BINCK geeft meer info,ook info over totaal transacties europa.
  Én ETF 's
  www.binck.nl/kennis/maandoverzicht-po...
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare