Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Beurzen in mineur

TA: Beurzen in mineur

Het ligt niet aan uw verbinding; wij ondervinden wat technische problemen met onze site.

Aandelenbeurzen gaan wereldwijd diep door het stof, hoewel de technische schade vooral in het kortetermijnbeeld zichtbaar is. Wees alert, zowel op risico's als op kansen.

Beurzen krijgen klappen nu beleggers vrezen dat de economische impact van de corona-epidemie groter zal zijn dan eerder gedacht. Zowel op de markten in de VS als in Europa en Azië vreest men een steeds verdere verspreiding van het virus.

De uitwaaiering van de epidemie naar Italië, de op twee na grootste economie in de eurozone, is een nieuwe tegenvaller. Het IMF verwacht dat het coronavirus de groei van de wereldeconomie negatief zal beïnvloeden.

Voorlopig is de technische schade alleen op de korte termijn waarneembaar. Als we de lange termijn beschouwen, zijn de technische plaatjes van de markten nog niet beschadigd. Indien de dalingen niet te ver doorzetten, mag men zelfs spreken van koopniveaus.

Maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen, vandaag neem ik in vogelvlucht de kortetermijnplaatjes van de belangrijkste beurzen door.

Nederlandse beurs door de steun 616,46 gezakt

Nu de uptrend van de AEX-index is gebroken, is het zaak om goed op steun 581,02 (bodem van 3 december 2019) te letten. Een meer stuiterend koersverloop is nu mogelijk boven deze steun. De weerstand ligt op 632,12 (top van 17 februari). Pas wel op, want een doorbraak en slotstand onder de steun signaleren een nieuwe verzwakking.

De AEX-index kan dan lagere niveaus gaan opzoeken. Na een doorbraak onder steun 581,02 wordt 553,85 het volgende neerwaartse koersdoel.

Duitse beurs verzwakt

De DAX-index in Frankfurt geeft zwakte aan nu de opwaartse trend is gebroken. We verwachten een grillig verloop boven steun 12.886,55 (bodem van 13 december 2019). Weerstand ligt er rond 13.795,24 (gevormd op 17 februari). Houd de vinger aan de pols.

S&P 500-index laat stijgende trend achter zich

Nu de S&P 500 de stijgende trend heeft gebroken, oogt het technisch beeld minder sterk. We verwachten een volatiel koersverloop boven steun 3.205,09 (bodem van 3 januari). Wees alert, want een doorbraak onder deze steun is de opmaat voor verdere koersdaling.

Nasdaq 100-index zakt uit de stijgende trend

Nu de uptrend van de Nasdaq 100-index is gebroken, is het zaak om goed op steun 8.910,97 (bodem van 27 januari) te letten. Pas goed op, want een doorbraak en slotstand onder deze steun signaleren een nieuwe verzwakking.

Nikkei 225-index geeft tussentijds dalingen weer

De Japanse beurs heeft de opwaartse trend gebroken. Lagere toppen suggereren nieuwe verkoopdruk. We verwachten een zwak koersverloop indien de steun 22.705,60 (bodem van 1 november 2019) breekt. Houd de vinger aan de pols (de Japanse beurs was maandag gesloten).


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
431 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
shortie
0
Tja.... dat Powell virus heeft de boel flink op stelten gezet en iedereen leed eraan....
Lijkt erop dat menigeen daar nu een beetje van aan het genezen is....
san marco
0
Huuh?
Nog langer dicht??!!

De scholen in Hongkong blijven nog tot 20 april dicht. De autoriteiten willen zo voorkomen dat het coronavirus COVID-19 zich verder verspreidt. Leerlingen zouden oorspronkelijk 16 maart weer terugkeren in de schoolbanken. (Foto: Reuters)
snuf13
0
quote:

san marco schreef op 25 februari 2020 23:40:


Huuh?
Nog langer dicht??!!

De scholen in Hongkong blijven nog tot 20 april dicht. De autoriteiten willen zo voorkomen dat het coronavirus COVID-19 zich verder verspreidt. Leerlingen zouden oorspronkelijk 16 maart weer terugkeren in de schoolbanken. (Foto: Reuters)


Ook dat drukt zich weer uit in stevige winsten :-))

Ziet er niet goed uit allemaal, en dan nog te bedenken wat de totale wereldschade gaat worden!!!
Formule1-Fan
0
Gaat precies zoals gepland,
veer even laag houden, gam longs doen waar kort op de bal gekocht kopn worden, dan draai
Sloeki
0
easy56
0
quote:

easy56 schreef op 25 februari 2020 20:57:


[...]En wieweet laten ze de US futures vannacht wel weer 300p stijgen:-)
komop futures jullie kunne t:-)
beer56
0
quote:

Alegria schreef op 25 februari 2020 22:49:


[...]

Virus houdt van kou. In Afrika te warm.

En heel triest maar waar, maar als Afrika op slot gaat dan is dat, behoudens wat edelmetalen betreft, geen economisch belangrijke regio.
lariekoek virus kan makkelijk leven tussen min 10 en plus 50 leeft toch ook in een mens van 37 c
Pinda91
1
quote:

beer56 schreef op 26 februari 2020 07:44:


[...]lariekoek virus kan makkelijk leven tussen min 10 en plus 50 leeft toch ook in een mens van 37 c


Weet niet precies wat dat virus in je lichaam doet, maar het zal daar hoe dan ook een andere leefwijze hebben dan buiten het lichaam in een aérosol deeltje, sommige virussen vormen capsules, je hebt virussen welke wel 20 gedaantes aan kunnen nemen, dus tenzij je meer weet zou ik iets minder stellig zijn.
up en down
0
Beste gokkers en beleggers Virussen blijven niet op een plaats hangen en verspreiden zich razendsnel over deze aardbol Dat is niets nieuws zij het dan dat geldmakers direct met het virus goud/geldkoorts besmet raken en daar is geen middel voor.... De mens is nu eenmaal een wezen dat snel in paniek raakt als de dood zich aandient! Op de beurzen van de laatste dagen lijkt het wel dat alles besmet is geraakt wat je aanraakt vooral het ziekmakend geldkoorts virus dat de mens boven zijn gezondheid heeft gekozen,,,,,,,,,,,,,,,,
We hebben alles vanuit China laten maken en telen zodat nu ook het voedsel dat we dagelijks gebruiken besmet is geraakt!??Bovendien heeft het virus ook Duitsland bereikt en ja zelfs is de betreffende persoon is in Nederlands Limburg geweest Maaar,,,,, jaarlijks komen er virussen voort onder de mensenmassa's waaraan duizenden mensen sterven in Europa... Maar nu het virus uit China komt is dat op de beurzen aanleiding om domme dingen te doen zoals je geld over de balk te smijten en schenken aan oplichters en profiteurs die steeds maar rijker worden van de DOMME sukkelaar die die de geldkoorts heeft opgelopen op de ,,,,beurs,,,, gok paleis!!!!!!!!!!!!!
Natuurlijk moet je oppassen dat je niet besmet raakt door het virus dat er nu heerst maar dat is ieder jaar ook zo maar ,,,,,voorkomen ervan kan geen enkel mens!!!!!!!
431 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 07:30 TA: Pullback, trackers en ETF's 231
  2. 31 mrt TA: Winnen met TA 575
  3. 30 mrt TA: Aandelen, trackers, cash of ... 695
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare