Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hollen of stilstaan met ouderen in Turbocompetitie

Hollen of stilstaan met ouderen in Turbocompetitie

Het is hollen of stilstaan met de oudere deelnemers aan de Slimste Belegger Turbocompetitie. Waar de leeftijdscategorieën 85 – 90 en 90 – 95 de ene maand nog fier aan kop gaan, staan ze de andere maand weer helemaal onderaan. 

Momenteel doet vooral de categorie 90 – 95 geen goede zaken: deze deelnemers staan gemiddeld 23,4% in het rood.

Inhaalslag dertigers

Deelnemers tussen de 35 en 40 en deelnemers tussen de 15 en 20 weten nu als enige een positief rendement te behalen: respectievelijk 2,3% en een heel klein plusje van 0,1%. 

Als we kijken naar automerken, zien we dat alleen Renault-rijders (+4,5%) in de plus staan. De eigenaren van alle andere merken schrijven rode cijfers, waarbij Tesla het het bontst maakt, met een min van 14,7%.

SGP’ers presteren steeds sterk

Wat betreft politieke voorkeur gooien SGP’ers weer hoge ogen: zij behalen al enkele maanden de hoogste rendementen. Hun gemiddelde rendement is wel teruggezakt van 11% vorige maand naar 5% nu. 

Denk staat op de tweede plaats met 3,2%. Forum voor Democratie stond vorige maand nog op de tweede plaats met een plus van 5,4%, maar is nu in het rood gedoken met -1,5%. 

Vrouwen raken nog verder achterop

Dan nog een blik op the battle of the sexes: Vrouwen raken maar niet uit het slop en staan nu zelfs bijna 10% in de min, tegenover 7,8% vorige maand.

Ook mannen weten hun verliezen niet om te buigen naar winsten: vorige maand was het resultaat gemiddeld -1,8%, nu is dat opgelopen naar -3,3%.

Maandwinnaar september

De beste belegger van afgelopen maand was Ferdi Smit, onder spelnaam OscarS. Hij realiseerde een prachtige maandwinst van 150% en wint met deze prestatie een iPad. Van harte gefeliciteerd!

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Doe dan vandaag nog mee met de Turbocompetitie!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 06 mei Volvo-rijders bungelen onderaan in Turbocompetitie
  2. 05 mei Leer in zes weken traden als een professional 2
  3. 04 mei Experts: mei wordt dubbeltje op zijn kant, alle ballen op Shell 8

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger
 

Trending

    Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
    #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare