Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoe zal de AEX vandaag sluiten ten opzichte van het vorige slot (553,40)?

Stemmen is niet meer mogelijk, de resultaten zijn:

Hoger 79,90%
Lager 20,10%

BeursVandaag: Dinsdag 11 juni

BeursVandaag: Dinsdag 11 juni

Een mooie rally op Wall Street gisteravond. Of het een langdurige treinreis wordt zoals onderstaand, valt moeilijk te voorspellen. Maar de koersen liepen aardig op in de VS gisteren: 

Laten we hopen dat de posttrein binnenkort ook vertrekt. Vanavond om 20:00 uur kunt u kijken naar In de Boardroom, een webinar met ditmaal PostNL in de hoofdrol. Ceo Herna Verhagen en cfo Pim Berendsen zullen tekst en uitleg geven over de toekomstvisie van het bedrijf.  

U kunt zich hier inschrijven wanneer u wilt kijken. Tijdens het webinar kunnen vragen ingestuurd worden. Ondergetekende is er ook bij, evenals presentator Jim Tehupuring, en er is een bijdrage van de VEB.

AEX Vandaag 

Gaan we over tot de orde van de dag. Gisteravond was het wederom feest op Wall Street, de koersen stegen over een breed front. Grote internetnamen als Amazon en Facebook pakten veel verlies terug van vorige week, toen het nieuws naar buiten kwam dat de Amerikaanse toezichthouder op oorlogspad was. 

Grootste stijgers in de VS: o.a. Amazon (+3%), Tesla (+4%) en de chippers die de Nasdaq omhoog trokken met 2%. In Azië is de stemming rustig, de Nikkei noteert licht (0,3%) hoger. De AEX lijkt een puntje hoger te openen rond 554. 

Beursnieuws

SBM Offshore

SBM tekent een Letter of Intent (LOI) met Petrobras voor de produktie en lease (22.5 jaar!) van een nieuwe FPSO.  

Heel goed nieuws voor SBM, ik kom hier later vandaag nog op terug.   

Pharming

Pharming laat van zich horen. Het biotechbedrijf begint een eerste onderzoek naar de toepasbaarheid van haar medicijn Ruconest bij zwangerschapsvergiftiging, ook wel pre-eclampsie genoemd. Het onderzoek wordt uitgevoerd in Nederland en Australië en zal ongeveer een jaar duren. 

Unilever

Unilever neemt het schoonheidsmerk Tatcha over. Geruchten gaan dat Unilever ongeveer een half miljard betaalt. Tatcha is gebaseerd op Japanse rituele schoonheidsprincipes en voor ambassadeurs hoeft Unilever niet ver te zoeken: 

altice

Succes verzekerd in Engeland. 

AMG Technologies

Er was al eerder sprake van: AMG gaat haar divisie AMG Technologies wellicht afsplitsen. Dat gebeurt waarschijnlijk vooral om de gevallen koers van het aandeel omhoog te krijgen nu de grondstoffenmarkt even in een dipje zit.  

Er staat inmiddels 24% short uit en Heinz Schimmelbusch, de roemruchte ceo van AMG, is er veel aan gelegen om dat percentage weer op normale niveaus (lees: nul) te krijgen. 

Hudson's Bay 

Hudson's Bay wordt van de beurs gehaald en gereorganiseerd. De Europese activiteiten worden verkocht aan de Oostenrijkse partner Sigma, maar de Nederlandse winkels zitten NIET in die deal. Daar wordt een aparte oplossing voor gezocht.

Wie de winkel kent in Amsterdam aan het Rokin, weet wel waarom. Daar loopt meer personeel dan klanten. Hudson heeft in totaal 15 winkels in Nederland waaronder eentje in het Wereldhave-winkelcentrum in Tilburg. 

Het bod behelst een premie van 48% op de beurskoers van gisteren en dat lijkt mooi, maar het aandeel heeft weleens hoger gestaan: 

altice

Overig nieuws

Het ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot gisteren:

 • 08:17 'Licht hoger begin voor AEX'
 • 08:12 Nikkei eindigt opnieuw met winst
 • 07:54 SBM nadert deal met Petrobras over FPSO
 • 07:51 Kostenbesparing prioriteit KLM ondanks groei
 • 07:31 Galapagos eerder klaar met rekrutering studie
 • 07:22 Oud-baas Shell weg als commissaris bij Roche
 • 07:19 Pharming begint studie naar zwangerschapsvergiftiging
 • 07:19 AMG onderzoekt beursgang Technologies-divisie
 • 10 jun Winsten op Wall Street dankzij Mexicodeal
 • 10 jun Wall Street op winst door Mexicodeal
 • 10 jun Unilever neemt huidverzorgingsmerk Tatcha over
 • 10 jun Beurzen hoger op Tweede Pinksterdag
 • 10 jun Bod om Hudson's Bay van beurs te halen

Shorts

Geen wonder dat AMG alles uit de kast haalt om de waarde in het aandeel naar boven te halen. Het goede nieuws is weer dat al die shorters natuurlijk nog ergens aan de biedkant liggen. Ooit moeten ze terugkopen. 

Agenda: TKH in de bocht

De agenda voor vandaag is bescheiden: de investeerdersdag van TKH is morgen, de 12de.

 • 00:00Unibail Rodamco AvA
 • 07:30Vervoerscijfers Air France-KLM
 • 10:30VK werkloosheidspercentage
 • 20:00Herna Verhagen in de boardroom

En dan nog even dit

ING en ApplePay: 

Dit heeft veel weg van stalking: 

Shorters United: 

Rijk land dat Ierland. Maar niet heus, allemaal goedkope ETF's dus, die veelal in Ierland gelist zijn om bepaalde redenen:

Leuk overzicht van zeer geslaagde beursgangen. Beyond Meat maakt een (ham)burger van erwten die goed weg te krijgen is. De bedoeling is om de Beyond Burger te produceren in Zoeterwoude, voor de Europese markt. Ze kosten nog wel duur, maar liefst €6 per twee, maar dat wordt beter als de kosten omlaag gaan. 

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
crux
0
Shorts.

Als je alle posities inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen gaat meerekenen dan zijn genoemde percentages in werkelijkheid veel hoger !

AMG komt dan op een percentage van 27,67%.
Andere fondsen ook stukken hoger.
Snugger
0
Unilever stapt dus aan boord van de harpoenboot, Nederlandse geschiedenis herhaalt zich. Moeten ze zelf weten maar fraai is het niet!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Inberg is te volgen op Twitter: @...

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

 1. 17 okt NSI: Winstverwachting omhoog 1
 2. 17 okt Sligro: Oog op lange termijn 2
 3. 16 okt D'Ieteren: Winst nog verder omhoog

Gesponsorde links