Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Duncan, Duinen en DSM

TA: Duncan, Duinen en DSM

De BV Nederland gaat als een speer, nu Duncan, Max en DSM doorbreken. Naast DSM staan ook de twee andere aandelen die ik heb getipt op de Hollandse Avond er technisch goed voor: Unilever en SBM Offshore.

Voor het eerst van mijn leven heb ik het songfestival helemaal uitgezeten. Tot genoegen van mevrouw Tostrams dook ik om half 10 's avonds niet in de Wall Street Journal, maar zaten we genoeglijk met een schaaltje chips te kijken hoe Duncan glansrijk won.

Eerder in de week werd ook duidelijk dat de Formule 1 de komende jaren in de Zandvoortse duinen verreden zal worden. Max komt eraan.

DSM breekt technisch door

Verder is DSM technisch doorgebroken. DSM is een van mijn Top 3 aandelen voor 2020, ook in de afgelopen week getipt op de Hollandse Avond.

De andere twee tips zijn Unilever en SBM Offshore. Ik bespreek ze alle drie hieronder.

In elk geval staat vast dat de BV Nederland volgend jaar internationaal goed in de spotlights zal staan, met zowel de organisatie van het Euro Songfestival 2020, Formule 1, hoogstaand Europees voetbal en vele nieuwe all-time-highs op Nederlandse aandelen.

AEX-index weet de correctieve fase achter zich te laten

De Nederlandse beurs heeft de correctieve fase van de afgelopen weken (tussen de blauwe stippellijnen) verlaten.

De AEX-index verbetert hiermee, en heeft nu ruimte voor een aanval op de weerstand van 576,90 punten (gevormd op 27 juli 2018).

Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven de weerstand noodzakelijk. Daarna kan de AEX doorstomen richting de 600-puntenzone.

De steun van circa 538,70 punten (de bodem van 25 maart) is niet in gevaar geweest.

Nieuwe all-time-high voor DSM

Het technische plaatje van DSM is verbeterd nadat de voormalige weerstand, rond de top van eind 2018, is gebroken.

In de recente correctie vormde DSM een hogere bodem boven die oude horde, waarmee een succesvolle pullback is afgerond.

Nu de koers boven de voorgaande top weet te blijven, wordt het technische beeld bevestigd. Er ligt steun op 93,58 euro (de bodem van 8 maart). Weerstand ligt rond 115,00 euro (het berekend koersdoel).

De stijgende 200-dagenlijn (glooiende rode lijn), waar de koers van DSM boven blijft, valideert een positieve technische conditie.

De opwaartse richting van de B.O.B.-indicator (glooiende blauwe lijn) van DSM suggereert betere prestaties vergeleken met de rest van de markt.

Unilever technisch sterk

Unilever is definitief doorgebroken: de voormalige barrières rond de toppen van 2017 en 2018 zijn gebroken.

Hierbij is een verbetering opgetreden en is de weg vrijgemaakt in eerste instantie richting de weerstand van 60-62 euro (berekend koersdoel). Maar ook hogere niveaus sluiten we niet meer uit. 

Steun zien we rond 50,08 euro (de bodem van 17 april).

De 200-dagenlijn van Unilever (glooiende rode lijn),  laat een opwaarts verloop zien. Dit duidt op een positieve technische conditie.

De B.O.B. van Unilever stijgt en suggereert betere prestaties vergeleken met de rest van de markt.


SBM breekt oude toppen

SBM Offshore is in de laatste correctie opgevangen door de voormalige weerstand. Hiermee blijft het technische beeld positief en is ruimte vrijgekomen voor een stijging richting 20,93 euro (gevormd op 8 april 2011).

Een doorbraak van de laatste koerstop zou de verbetering bevestigen. De steun vinden we op 16,17 euro (de bodem van 21 oktober 2013).

De 200-dagenlijn van SBM Offshore laat een opwaarts verloop zien. Dit geeft een positieve technische conditie weer.

De stijgende Best of the Best indicator (doorlopende glooiende blauwe lijn = B.O.B.) suggereert betere prestaties van SBM Offshore vergeleken met de rest van de markt.

 


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
70 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dead cat bounce
0
Trump x
Brexit x
Rente stap komt er niet
2020 verkiezingen x
net voor de verkiezingen mooi instap moment
Of er net na
Nu alleen maar down
Call me Put
0
quote:

JoostVLS schreef op 20 mei 2019 om 19:29:


[...]

Als jij jezelf de optieman noemt, maar toch over het algemeen erg gefrustreerd reageert, impliceert dat dat je per saldo verliest.
En dat is opmerkelijk als je jezelf de optieman noemt , toch ?
Want dan zou je het spel begrijpen of heb ik het nou zo mis ?


Joost je leest niet goed! Hij heet niet Optieman of De Optieman maar gewoon Doptie man, hij heeft niets met opties maar misschien iets met dopjes of zo. (0;
The Short Caller
2
Het is nu nog een Handels-oorlog..

En voor een goede lezer van het (niet..?!)-Nep nieuws..

Kan het zo maar IETS groters worden..

Want Noord-Korea..

De Landpuist van China..

En/of Iran

Kunnen de aanleiding vormen..!

Aan de ene kant FSA met het Oranje gevaar 'Don Trump'..

IT'S OIL ABOUT THE OIL DAMMIT..!!

Aan de andere kant China cs. het Gele gevaar..

Met een 'beetje' Iran in het midden..

En de toon is gezet..!

China en Iran hebben een vriendelijk economisch en strategisch partnerschap ontwikkeld


Olie en gas
Een van de belangrijkste pijlers van de relatie is olie en gas. China stapte over op aardolie om hun energievoorziening van steenkool te krijgen. Er was een snelle toename van de olie-invoer van 1974 tot in de jaren negentig. [1] In 2011 was ongeveer 10% van de Chinese olie-import afkomstig uit Iran. [2] Ongeveer 80% van de totale invoer van China uit Iran is olie en de rest is minerale en chemische producten. Vanwege deze afhankelijkheid van Iraanse olie en gas investeert China nu in de modernisering van de Iraanse olie- en gassector om de toegang tot de hulpbronnen veilig te stellen. [3] De China National Petroleum Corporation (CNPC) kreeg een contract van $ 85 miljoen om 19 putten te boren in de aardgasvelden in Zuid-Iran en tekende een ander contract van ongeveer $ 13 miljoen. [1] Toen opnieuw in 2004, werd een overeenkomst bereikt waarin China 270 miljoen ton aardgas zou importeren over een periode van 30 jaar van South Par-velden, de rijkste aardgasvelden ter wereld voor $ 70 miljard. Een ander Chinees bedrijf, Sinopec Group , krijgt een half aandeel in Yardarvaran-olievelden ter waarde van ongeveer 100 miljard voor exploratie. [4] Later in 2007 ondertekende CNPC een deal van $ 3,6 miljard om offshore gasvelden in Iran te ontwikkelen en tekende vervolgens nog een contract van $ 2 miljard om het noordelijke Iraanse olieveld nabij Ahvaz te ontwikkelen. [3] China helpt niet alleen bij de ontwikkeling van de olie- en gassector, maar China steunt de ambities van Iran om olie en gas uit de Kaspische Zee naar Zuid-Iraanse havens te brengen via pijpleidingen, zodat de hulpbronnen kunnen worden geëxporteerd naar Europa en Azië. [1] Iran vertrouwt op zijn olieverkoop aan China om zijn fiscale welzijn te waarborgen. [3] China verkoopt ook benzine aan Iran ondanks internationale druk die het vermogen van Iran om benzine te krijgen van andere leveranciers heeft stopgezet. [5]

China vindt in Iran een vaste partner voor zijn export en een bron van zijn groeiende vraag naar energie. In maart 2004 tekende Zhuhai Zhenrong Corporation , een Chinese staatsbedrijven, een contract voor 25 jaar om 110 miljoen ton vloeibaar aardgas (LNG) uit Iran te importeren. Dit werd gevolgd door een ander contract tussen Sinopec en Iran LNG , ondertekend in oktober van hetzelfde jaar. De deal, ter waarde van $ 100 miljard, voegt een extra 250 miljoen ton LNG toe aan de energievoorziening van China, die over een periode van 25 jaar wordt geëxtraheerd uit het Yadavaran-veld in Iran. In januari 2009 ondertekenden Iran en China een contract van $ 1,76 miljard voor de eerste ontwikkeling van het olieveld Noord-Azadegan in het westen van Iran. In maart sloegen de twee landen een driejaarlijkse deal van $ 3,39 miljard om vloeibaar aardgas te produceren in het aardgasveld van de gigantische South Pars van Iran. Vanwege zijn beperkte raffinagecapaciteit importeert Iran een derde van zijn geraffineerde producten, zoals benzine uit China. [6] [7]


Keizerin Farah Pahlavi en premier Amir-Abbas Hoveyda tijdens een staatsbezoek aan China in 1972
In 2011 meldde de groep Green Experts of Iran dat Beijing en Teheran een uitgebreide deal hadden getekend die China exclusieve rechten zou geven op verschillende Iraanse olie- en aardgasvelden tot 2024. Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal Iran Chinese oliemaatschappijen exclusief verlenen rechten op drie grote regio's van Iraanse grond, evenals de rechten om alle noodzakelijke infrastructuur voor deze regio's te bouwen, die alle bovenop grote olie- en aardgasvelden liggen. In ruil daarvoor belooft China elke buitenlandse aanval tegen deze regio's te behandelen als aanvallen tegen zijn eigen soevereine grondgebied, en zal ze als zodanig verdedigen. China heeft geen voorafgaande toestemming van de Iraanse regering nodig om zijn militaire aanwezigheid in Iran te behouden en te vergroten, en zal de beweging van Iraniërs in en uit deze gebieden controleren. [8] De Green Experts van Iran speculeren dat deze overeenkomst de concrete basis was voor de uitspraak van generaal-majoor Zhang Zhaozhong dat "China niet aarzelt Iran te beschermen, zelfs niet met een derde wereldoorlog." [9]
shortie
0
Nu Trump al maanden loopt te kloten rondom Huawei kun je er op wachten dat de Chinezen Apple in de ban gaan doen met dezelfde excuses.
Formule1-Fan
0
Als ik het niet dacht, uip dus, omdat het moet.
alle rood weer hersteld in vs, akn ook nooit eens dalen meer daar lijkt wel.
Formule1-Fan
0
Helaaas, breaking news.
legende f1f overleden, lauda.

dus rood.

Alleen maar hosanna up is beetje overdreven, gisterem rood is di groen dus vaak.
Sem_7
0
quote:

shortie schreef op 20 mei 2019 om 16:00:


[...]

Tja.... schulden, schulden, schulden... roep het al maanden.
En aan de overkant van de plas in de VS stikt het inmiddels van dit soort bedrijven met enorme schuldenposities.
Vraag is niet OF maar wanneer de eerste daar om gaat vallen. Wordt dadelijk weer een welbekend domino scenario uiteindelijk.


1 valt er om, 2 staan er weer op....
Het schuldenverhaal is oud nieuws!

Slecht nieuws is (op de beurs) vaak kwestie van 1 dag :)

Goedemorgen.
Alex A La Hausse/ A La Baisse
0
Goedemorgen gokkers.

Wordt hier nog grof geld gewonnen? Hebben jullie nog een tippie?

Borrel in Enkhuizen is al over een maandje! Schijnt een vette happening te worden. Eric de Rus doe de organisatie. Dus dan weet je wel dat er een borrel meer wordt gedronken.

ttroo
0
Het blijft lastig. Licht groene futures. Maar voor hoe lang? Mittal parameters liggen nog lager dan die van de drie Emmen. Maar dat is geen garantie voor herstel. Zo wie zo lijkt me het herstel beperkt tot een hoge vijftien.

In Frankrijk lag st microelectronics slecht, maar ook fondsen als Air liquide, atos, kering,Louis vuitton en valeo slecht met percentages slechter dan min 3%. Er wordtouderwets naar beneden geramd! Kortom zet het herstel eens eindelijk door of is het een replay van gisteren? Laatste dag in Zuid Europa. Vanavond weer terug vliegen naar Nederland.
70 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 17 jan TA: Kansen op de beurs 201
  2. 16 jan TA: Duitse motor hapert 243
  3. 15 jan TA: Beleggen in het klimaat 181

Gesponsorde links