Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: AEX hoger

BeursVandaag: AEX hoger

Nieuwe ontwikkelingen in Engeland, waar het parlement de controle over neemt. In een stemming gisteravond werd beslist dat het House of Commons een aantal stemmingen mag inbrengen woensdag waarin gekeken zal worden welke manier van Brexit de meeste steun zal hebben.

Premier May komt verder in het nauw: drie van haar ministers zijn opgestapt. May gaf wel aan niet automatisch aan het verzoek van het parlement te kunnen voldoen. Het Britse pond liep ietsjes terug, maar niet veel. 

vw 

Het blijft een soapopera, die dagelijks nieuwe wendingen krijgt. De rest van Europa kijkt met stijgende verbazing toe, mooi vormgegeven in een cartoon van de Heute-show van het ZDF. 

Wall Street, Azië en AEX

Een uiteindelijk rustig avondje op Wall Street, de indices sloten vlak bij nul. Apple sloot licht lager ondanks het Apple-event waar een nieuwe TV-dienst werd gepresenteerd.

In Azië sloot de Japanse index fors hoger: de Nikkei-225 deed +2,2%. Maandag ging er nog 3% af. Nintendo klom bijna 5% omdat The Wall Street Journal meldde dat de computerspelletjesmaker aan het begin van de zomer twee nieuwe versies van spelcomputer Switch zal lanceren. Chipbedrijf Renesas Electronics kondigde aan eigen aandelen te gaan inkopen en steeg 2,9%.

Sydney eindigde vlak en in Zuid-Korea (Kospi +0,3%) daalde Samsung met 0,7% omdat het waarschuwde voor een tegenvallende winst door zwakte bij de beeldschermen en geheugenchips. Shanghai tenslotte sloot 1,1% lager. 

De omgerekende AEX sloot gisteren wat hoger en momenteel lijkt onze graadmeter rond de 542,5 te gaan openen. Garanties uiteraard tot aan de deur. Indicatoren ziet u verder op de IEX ONE, waar u linksboven ook de indicatieve openingskoersen (tik op Auction) van de individuele aandelen kunt zien.

Chipsector in focus

Laten we niet te hijgerig doen, de chipsector is al twee jaar in focus. Samsung, zoals gezegd, ziet de prijzen van geheugenchips dalen maar zegt ook dat de omzet later dit jaar zal aantrekken. Voor wat het waard is: 

We gaan zien hoe onze vaderlandse chippers hierop gaan reageren. 

'ABN Amro wil bankvergunning in VS'

De staatsbank wil een bankvergunning in de VS omdat het dan spaargeld van particulieren kan aantrekken. Momenteel heeft ABN Amro al zo'n 500 medewerkers in de regio New York.  

Als nieuws tussen aanhalingstekens staat, betekent het dat het nog niet officieel bekrachtigd is. Dit komt uit de Financial Times, die het meldt 'op basis van geluiden van betrokkenen'. 

ING: Investeerdersdag gisteren

ING hield gisteren in Duitsland haar investeerdersdag. In Duitsland is ING al heel groot, met haar ING DIBA (DirektBank) en wellicht wou Hamers een signaal afgeven naar de vaderlandse politiek, dat wanneer Nederland zich steeds maar strenger blijft opstellen qua bonusregels ING misschien wel naar Duitsland gaat verhuizen.

Naar aanleiding van een interview in de Financial Times kreeg Hamers van de politiek in Nederland weer de volle laag. Martin Crum bekeek de presentaties gisteren, zijn relaas leest u hieronder bij IEX Premium

Aperam: eigen obligaties ingekocht

Roestvaststaalproducent Aperam bood gisteren aan haar converteerbare obligatie weer terug te kopen en de meerderheid van de bezitters daarvan ging daar op in. Aperam koopt voor $136 miljoen in waardoor er van de aanvankelijke hoofdsom van $300 miljoen nog $28 miljoen openstaat. De conversiekoers lag rond de $39,60 (€35). 

Nieuws

 • 07:33 'ABN AMRO bezig met bankvergunning in VS'
 • 07:10 Weer recordwinst niet-financiële bedrijven
 • 07:09 Stevig herstel voor Japanse beurs
 • 06:59 Economisch beeld weer wat minder positief
 • 06:58 Samsung waarschuwt voor eerste kwartaal
 • 06:54 Economie groeide met 0,5 procent
 • 06:37 Consumentenbond: pakketpost PostNL moet beter
 • 06:07 Lagerhuis trekt brexit-initiatief naar zich toe
 • 25 mrt Apple omlaag op vrijwel vlak Wall Street
 • 25 mrt Apple onthult langverwachte streamingdienst
 • 25 mrt Aperam koopt eigen obligaties op

Advies

Nog niets binnengekregen, straks in het liveblog meer. 

Shorts...

De AFM meldt deze shorts, via shortsell.nl:

De agenda:

Niet veel te doen vandaag:   

 • 08:00 Duitsland GFK consumentenvertrouwen apr10,8
 • 08:45 Frankrijk business klimaat mrt103
 • 15:00 Randstad AvA
 • 15:00 VS consumentenvertrouwen mrt132,0

En dan nog even dit 


Apple komt met een nieuwe service: 


We krijgen een nieuwe grootmacht aan het Damrak. Het Zuid-Afrikaanse Naspers splitst haar buitenlandse deelnemingen af. Dat bedrijf, Newco voorlopig geheten, krijgt een notering in Amsterdam. Chapeau Euronext. 

De beurswaarde van dit bedrijf zal enorm zijn want het herbergt onder andere een belang in het Chinese Tencent van 31%. Het zal dus zeer binnenkort ook in de AEX opduiken, zelfs met een free float van 25%. 


Voor ons IEX Magazine interviewden we Frank Kramer, kent u hem nog? Oud-voetballer van o.a. Volendam, maar ook televisiepresentator (Boggle) en voetbalcommentator bij Eurosport. In die laatste hoedanigheid gaf hij tijdens saaie wedstrijden langs zijn neus weg ook beleggingstips. 

Leuk verhaal: 


Het geschreeuw op Twitter... 


Misschien hadden de campagnestrategen van de diverse politieke partijen dit rapport van ABN Amro even moeten inkijken: 


Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aperam

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Volg @nicoinberg op Twitter

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

 1. 29 mei Basic-Fit weer open
 2. 28 mei Sligro: Aan tafel!
 3. 27 mei Accsys: 'Strategie blijft staan' 2

Gerelateerde instrumenten

 1. ABN AMRO BANK N.V. 7,210 29 mei
  -0,226
  -3,04%
 2. Aperam 24,750 29 mei
  -0,210
  -0,84%
 3. ING Groep 5,806 29 mei
  -0,239
  -3,95%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare