Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA Breaking: TA-portefeuille op Premium

TA Breaking: TA-portefeuille op Premium

We komen met iets nieuws: een lange termijn TA-portefeuille voor leden van Premium. Vanaf begin juni starten we daarmee. Elke nieuwe positie, koop of verkoop, wordt per mail aan u toegestuurd.

Daarin geven we aan hoeveel aandelen van elke positie we hebben gekocht, het koersdoel en het risico. Nogmaals, u kunt rustig achterover leunen, wij doen het werk voor u.

AEX index

Eerst de Nederlandse beurs. De AEX-index is naar de  steun 548,57 (gevormd op 26 april) gezakt. Positief was dinsdag dat er gedurende de dag rond dat niveau koopjesjager actief werden, waardoor de index intraday sterk is opgeveerd.

De weerstand 572,81 (gevormd op 23 januari) moet nu gebroken worden.


TA portefeuille

Komende vrijdag 1 juni, op de Beleggersdag in de RAI in Amsterdam, zal ik u laten zien hoe en waarmee we komend jaar deze TA-portefeuille gaan inrichten. Ook zal ik uitgebreid toelichten hoe u de TA-adviezen ontvangt en kunt opvolgen.

Ik nodig u uit voor mijn presentatie AEX naar 1000 in de RAI in Amsterdam, waar ik van 15:15 tot 15:45 uur heel concreet ga aangeven hoe u de TA-portefeuille kunt volgen. Aanmelden voor de Beleggersdag kan via deze link: beleggersdag.iex.nl.

Sinds 2006 volgen we al een TA portefeuille op de Tostrams site, volgens het beproefde Best of the Best (B.O.B.) concept. Volgens deze BOB methode kopen we alleen aandelen die in een uptrend bewegen en die beter presteren dan de beursindex. Hieronder kunt u zien welke aandelen we hebben we in de afgelopen jaren hebben aangekocht.
https://www.tostrams.nl/grafieken/TA-port-mei.gif


Lange termijn

De TA-portefeuille is een lange termijn beleggingsportefeuille gebaseerd op technische analyse. Voor het selecteren van posities voor de TA-portefeuille hanteren we de Best-of-the-Best strategie. 

De Best-of-the-Best strategie ofwel B.O.B.-strategie is een lange termijn beleggingsmodel, gebaseerd op slechts twee objectieve voorwaarden:

 1. Het aandeel moet in een stijgende trend bewegen.
 2. Het aandeel in kwestie moet beter presteren dan andere aandelen op de beurs.


Voorwaarde 1

Een stijgende trend is op de grafiek altijd goed herkenbaar aan het patroon van hogere toppen en hogere bodems. Een objectieve manier is te beoordelen of de koers van het aandeel boven de lijn van het 200-daags gemiddelde ligt en of deze lijn stijgt.

Voorwaarde 2

Dat een aandeel beter moet presteren dan andere aandelen op de beurs beoordelen we aan de hand van de B.O.B.-lijn. De B.O.B.-lijn is een indicator die de prestaties van het betreffende aandeel vergelijkt met de prestaties van de brede markt. De richting van de B.O.B.-lijn geeft aan dat of aandeel van onze keuze beter of slechter dan andere aandelen presteert.

De TA-portefeuille zal hoofdzakelijk bestaan uit aandelen, maar er kunnen ook ETF’s of beleggingsfondsen worden opgenomen. De aandelen zullen op Europese of Amerikaanse beurzen genoteerd zijn, waardoor er sprake kan zijn van een valutarisico. In de TA-portefeuille wordt dit risico niet afgedekt.

Er is geen vaste beleggingshorizon voor de posities in de portefeuille. Het betreft echter een lange termijn portefeuille waarbij posities over het algemeen minimaal enkele maanden worden vastgehouden. Verkoopsignalen kunnen in de volgende gevallen optreden:

 • Wanneer het technische beeld verzwakt en de positie niet meer aan de voorwaarde van de B.O.B.-strategie voldoet.
 • Wanneer een koersdoel of belangrijke weerstand is bereikt.
 • Wanneer de portefeuille volledig is belegd en er een aandeel wordt geselecteerd dat er technisch beter bij ligt dan de positie in de portefeuille.


Bij het beheer volgen wij deze algemene regels:

 • Aan- en verkopen worden vooraf naar de leden gecommuniceerd zodat alle leden tegen dezelfde voorwaarden mee kunnen doen.
 • In verband met risicospreiding mag een positie bij aanvang nooit meer dan 7,5% van het vermogen uitmaken, de minimale grootte van een positie bedraagt 2,5%.
 • Wanneer een positie te groot wordt ten opzichte van het portefeuillevermogen uitmaakt wordt deze deels afgebouwd.
 • Bij opname van een titel in de portefeuille wordt rekening gehouden met een bepaalde mate van liquiditeit, free float en marktkapitalisatie.
 • Geselecteerde aandelen moeten verhandeld worden op een beurs die voor particuliere beleggers gemakkelijk toegankelijk is.
 • De beleggersdesk komt wekelijks met een update inzake de stand van zaken van de portefeuille. Premiumleden kunnen het rendement van de modelportefeuille realtime volgen op IEX.


Komende vrijdag 1 juni, op de Beleggersdag in de RAI in Amsterdam, zal ik u laten zien met welke aandelen we deze TA-portefeuille gaan inrichten. Dat zijn dus nu aandelen die net of net niet zijn uitgebroken, zoals we gisteren Heineken hebben besproken.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
102 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Gwen88 30 mei 2018 08:49
  quote:

  Claudio Bizarro schreef op 30 mei 2018 08:37:


  Het zou mooi zijn als "de bodem" dan toch nog ff gevalideerd gaat worden..

  Aan stampen dus de 550.38


  Idd. t.o.v. van gisteravond futs zou het ook nog een reële stand zijn voor zover je over reëel kunt spreken.

  De GAM-Compressor zal zo wel worden geactiveerd.
 2. [verwijderd] 30 mei 2018 09:31
  Goedendag,
  Vanuit IEX zullen we ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk videomateriaal beschikbaar is, ook zullen van sommige sprekers de presentaties gedeeld worden. Uiteraard pakken we komende week uit met de nieuwe inzichten in diverse artikelen op onze sites.
  Met vriendelijke groet,
  IEX
 3. forum rang 7 The Short Caller 30 mei 2018 09:52
  quote:

  easy56 schreef op 30 mei 2018 09:43:


  www.zerohedge.com/news/2018-05-29/map...

  Mapping The 'Real' Europe - From 'Swedone' To 'Quitaly'


  Mooi Plaatje..

  Eigenlijk is de Eu niet anders dan een eigentijdse versie van "Das Dritte Reich"..

  Gedoemd te mislukken dus..

  Wiki:

  De verwachting van de aanhangers van het Derde Rijk-concept was dat het Derde Rijk (minstens) duizend jaar zou bestaan. De nazi's hebben formeel echter nooit gebruikgemaakt van dit concept. Zo vaardigde Adolf Hitler tweemaal een edict uit waarin de media werden opgeroepen te stoppen met het gebruik van het begrip Derde Rijk. Niettemin wordt tegenwoordig de term Derde Rijk nog altijd gebruikt om deze periode aan te duiden.
102 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: AEX en bier 36
 2. 01 jul TA: Redelijk omzetprofiel 267
 3. 30 jun TA: Handelsspanningen VS en EU 253

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 565,52 10:17
  +2,85
  +0,51%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare