Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Carillion: Geen impact op NL bouwers

Carillion: Geen impact op NL bouwers

In het VK valt het doek voor bouwbedrijf Carillion. De vraag is of Nederlandse bouwbedrijven hierdoor worden geraakt? Zowel BAM als VolkerWessels zijn actief in het Verenigd Koninkrijk. BAM behaalde in 2016 maar liefst 31% van haar omzet uit het VK. Pikken we even twee stukjes van het ANP dat met BAM heeft gesproken:

Volgens BAM heeft de ondergang van Carillion geen direct effect op het bedrijf omdat er geen samenwerkingsverbanden zijn tussen beide ondernemingen.

BAM zal kritisch kijken naar eventuele kansen die ontstaan door het omvallen van Carillion, maar is niet actief op zoek naar mogelijkheden om delen van de boedel van Carillion over te nemen. Dat zei een woordvoerder van de bouwonderneming uit Bunnik.

Heijmans doet geen zaken in het VK, dus die kunnen we sowieso afstrepen. Voor VolkerWessels is het VK evenzeer belangrijk, want in 2016 haalde het bedrijf daar nog 20% van haar omzet vandaan. Na een telefoontje met de Investor Relations Manager van VolkerWessels blijkt dat ook VolkerWessels niet geraakt wordt door het failissement van Carillion en dat het dus ook niet van impact is op het bedrijf.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat het voor zowel BAM als VolkerWessels misschien wel kansen biedt, er verdwijnt immers een grote concurrent. Carillion had 43.000 medewerkers waarvan circa de heflt in het VK actief waren. Bloomberg heeft een verhaal wie mogelijk van het failissement kunnen profiteren....

Dat zullen vooral de Franse bouwbedrijven zijn aldus Bloomie:

The likelihood is that the rest of the industry will try to absorb most of Carillion's contracts. In particular, French companies like Eiffage SA are likely to spy more opportunities for growth in the U.K. as the domestic competition struggles.

De Britse bouwer Balfour Beatty krijgt wel een flinke tik te verduren door het faillissement en staat dan ook 2,6% lager op de beurs van Londen: 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links