Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Raket Roku

Raket Roku

Laat mij u meenemen in de wondere wereld die Wall Street heet. Laatst was er al een biotechaandeel dat +200% deed nadat het haar naam veranderde in Riot Blockchain. Nu maakt iedereen zich druk over Roku.

Roku is een bedrijf dat onder andere kastjes maakt waarmee u video's kunt streamen. Nu vraag ik mij even hardop af wat daar nu zo origineel is, want dat kunt u volgens mij ook allang via uw smart TV.

Hoe dan ook, het aandeel gaat als een raket de laatste dagen. Sinds de KW3-cijfers is er geen houden meer aan. Vandaag staat er ook alweer +8% in de handel voorbeurs door een deal dat Roku software levert voor TV's met het merkplaatje Philips erop.

Lijstje AEX AMX en AScX fondsen
Klik op het plaatje voor een grote versie


Shortsqueeze?

Goed, het bedrijf is net iets meer dan één maand genoteerd aan de Nasdaq en er staat al 26,4% short uit. Dat getal was al 22% toen het aandeel nog onder 20 dollar noteerde. Grote kans dus dat wat we nu aanschouwen dat dit een shortsqueeze is.

Shorters moeten terugkopen en als het aandeel zo door blijft stijgen gaat dat soms ook niet vrijwillig zeg maar.

We moeten echter niet vergeten dat aandelen als GoPro, Twitter, Shake Shack ook eerst hard stegen voordat deze ter aarde stortten. Oh ja, dan is er ook nog Snap. Maar dat is niet helemaal eerlijk, want dat aandeel ging maar twee dagen omhoog voordat het de helling afgleed...

Lijstje AEX AMX en AScX fondsen
Klik op het plaatje voor een grote versie

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Nick Bakker

Auteur:

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. Liveblog: Trump en BAM
  2. Liveblog: Microsoft
  3. Slotcall: Shell en Unies

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.