Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Gouden Stier: De vijf beste brokers

Gouden Stier: De vijf beste brokers

De beste broker is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en situatie, en kan dus per persoon verschillen. Daarom heeft kennispartner beleggingsmatch.nl verschillende scenario’s meegenomen in hun beoordelingscriteria.

Om de vijf beste brokers van 2017 te bepalen is begonnen met een enquête onder consumenten. “Uit de ruim 3000 respondenten is een gemiddeld profiel opgesteld van de belegger die op zoek is naar de beste broker. Dit profiel was voor ons het uitgangspunt voor de analyse van de beschikbare brokers”, vertelt Stephan Freelink van beleggingsmatch.nl.


Analyse

In dit profiel zat onder andere een internationale portefeuille (gemiddeld 24 transacties per jaar, 50.000 euro). Ook is gevraagd naar de belangrijkste handelsmogelijkheden die consumenten het liefst terugzien bij een broker. Hierbij kan worden gedacht aan soorten beleggingen, mogelijkheden om te handelen op verschillende beurzen en ordertypes.

Daarnaast bleken beleggingstools, rekeningvoorwaarden en afhandeling van dividenden belangrijk. Alle brokers waarmee in de gekozen portefeuille gehandeld kon worden, hebben punten gekregen op de volgende drie onderdelen:

  1. Kosten
  2. Handelsmogelijkheden
  3. Tools & voorwaarden


Daarna zijn drie verschillende scenario’s doorgerekend, waarbij de drie onderdelen iedere keer een andere weging kregen. De partijen met de beste scores in alle verschillende scenario’s maken kans op een felbegeerde Gouden Stier.

De beste brokers van 2017:

  • Binckbank
  • Degiro
  • ING
  • Lynx
  • Tradersonly

De vakjury van de Gouden Stier kiest welke broker er op 9 november vandoor gaat met de titel Beste broker van 2017. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Redactie IEX

Auteur:

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.