Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HelloFresh en de blauwe brigade

HelloFresh en de blauwe brigade

 

Het Duitse Rocket Internet wil haar dochter HelloFresh naar de beurs brengen. Daarmee moet zo'n 250 tot 300 miljoen euro opgehaald worden. Dat zou HelloFresh waarderen op 1,5 tot 2 miljard euro.

Eerder dit jaar werd Delivery Hero - ook uit de stal van Rocket Internet - naar de beurs gebracht en in 2014 brachten de Duitsers Zalando al naar de beurs.

Het aandeel Rocket Internet zelf doet het niet zo best, maar de bedrijven die door Rocket Internet gebacked worden doen het juist erg goed en outperformen de Duitse DAX... en niet een klein beetje ook:

 

 

Hello Blue Apron

Nu zijn er nog niet veel cijfers van HelloFresh bekend, dus daar kunnen we nog niet veel over zeggen. Wel ging op 29 juni dit jaar een soortgelijk bedrijf op Wall Street naar de beurs.

Blue Apron is de naam en sinds haar beursgang eind juni is het aandeel 48% gedaald. De marketcap van het geplaagde fonds is net iets onder 1 miljard dollar gezakt. Uit Bloomberg:

The path hasn’t been entirely smooth for the newcomers. HelloFresh Chief Executive Officer Dominik Richter will have to prove to investors that his company isn’t the next Blue Apron, which has lost almost half its value since going public in June. The U.S. company has struggled with higher costs and a decline in customers.

Nu kwam net na de beursgang van Blue Apron het bericht dat Amazon Whole Foods ging overnemen, dus met timing heeft het ook wel wat te maken. Veel slechter had het niet gekund voor het Amerikaanse bedrijf. Ahold Delhaize had daar ook last van zullen we maar zeggen...

Volgens persbureau Reuters wil HelloFresh begin 2019 op operationeel niveau quite spelen. Maar goed, met dit soort business gaat het vooral om fantasie en marktaandeel: 

HelloFresh, which delivers meal ingredients and recipes and is controlled by Rocket Internet, also said it expected to break even on an operating level (EBITDA) by early 2019.

Toch een kantekening, als beleggers Ahold Delhaize - dat gewoon winst maakt en dividend betaalt - al eng vinden vanwege Amazon, hoe moet dat dan met een aandeel als HelloFresh? Dan komt een Blue Apron-scenario toch wel angstvallig dichterbij...

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links