Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Hoge euro begint pijn te doen

TA: Hoge euro begint pijn te doen

Een belangrijk doel van president Trump was om de Amerikaanse dollar te verzwakken. Hiermee hoopt hij de Amerikaanse economie weer aantrekkelijker te maken voor de export en inderdaad, de dollar is dit jaar al ruim 12% in waarde gedaald ten opzichte van de euro. Op Wall Street worden niet voor niets nieuwe records gevierd, want Amerika wordt steeds concurrerender.

Echter in Europa begint de waardestijging van de eigen munt pijn te doen, want Europese producten worden juist duurder. In het spiegelbeeld van de sterke euro, laten Europese aandelen het kopje dan ook weer hangen. Overigens zit de motor van deze recente turbulentie op de valutamarkten niet in de zwakte van de dollar, maar juist in de kracht van de euro.

De Europese munt wint ten opzichte van haar belangrijkste handelspartners. Hieronder bespreek ik de kracht van de euro ten opzichte van een paar andere belangrijke valuta's, maar eerst het plaatje op de aandelenbeurzen. 

AEX verzwakt wat

De Nederlandse beurs is eerst gestrand op de horizontale barrière rond 530. Tegen onze verwachting in lijkt de AEX technisch te verzwakken. De index verlaat de herstelfase (blauwe stippellijntje), waarmee de opwaartse kansen tijdelijk verdampen. De bodem van medio juli rond 517,33 vormt nu een eerste vangnet. Rond 530 ligt een redelijk zware horizontale weerstand, gevormd door de toppen van mei t/m juli.

Duitse beurs glijdt weg

De Duitse beurs was technisch al verzwakt nadat de bodem van begin juli niet wist stand te houden. Eerder verliet de DAX index de stijgende trend en werd op 12.676,52 (van 13 juli) een lagere top gevormd hetgeen eveneens zwakte signaleerde. Er is neerwaarts potentieel richting steun 11.850,27 (bodem van 22 maart).

Harde koersval dollar

De US Dollar index is hard gedaald en heeft binnen de dalende trend de steun 91,92 (gevormd op 6 mei 2016) bijna bereikt. De dalende trend wordt pas voortgezet indien US Dollar index onder deze laatste bodem breekt. Dan mag men verdere koersdalingen verwachten.

US Dollar index heeft weerstand rond 97,87 (gevormd op 20 juni). De US Dollar index volgt de waarde van de dollar ten opzichte van de valuta's van de belangrijkste Amerikaanse handelspartners.

 

Euro fors hoger

De euro-dollar heeft nu de weerstand 117,15 (top van 28 augustus 2015) gebroken. Het technische plaatje krijgt een nieuwe opwaartse impuls nu  deze laatste top overtuigend wordt gepasseerd.

Technisch wordt hierdoor een dubbele bodemformatie opwaarts afgerond en mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. Na de uitbraak boven weerstand 117,15 wordt 129,96 het volgende opwaartse koersdoel.

Japanse Yen daalt

Ook ten opzichte van de Japanse Yen wint de euro.  De EUR/JPY koers weet het duidelijke proces van bodemvorming door te zetten.  De hogere koersbodems van de afgelopen 12 maanden geven aan dat er weer op hogere niveaus wordt ingestapt. De EUR/JPY koers biedt een eerste koersdoel richting weerstand 141,07 (top van 5 juni 2015).

Euro/Pond wint

Het valutapaar EUR/GBP heeft een koerstop rond 88 gebroken. De technische conditie verbetert en de correctieve fase is voorbij. Opwaarts komt er ruimte vrij richting 95,30 (top van 7 oktober 2016).

Swiss verzwakt

De CHF/EUR koers zet de dalende trend met kracht voort. De doorbraak onder de bodems van medio 2016 heeft de Swiss geen goed gedaan. Verdere koersdalingen richting steun 81,37 (bodem van april 2014) sluiten we niet uit.  Enkel boven weerstand 90,96 (top van 19 juli) klaart het beeld op.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 10 mei Is de correctie op Wall Street voorbij en staan we aan de vooravond van een nieuwe rally? 30
  2. 09 mei Europese autosector doet inhaalmanoeuvre 16
  3. 08 mei AEX breekt voorgaande top, maar niet gevalideerd 42

Gerelateerd

Reacties

337 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 augustus 2017 08:16
    quote:

    tmaster schreef op 3 augustus 2017 08:02:

    Hoge euro???? Vrijwel de introductiekoers van 1999. Toen waren er geen problemen mee. Jaren lang hebben we een euro dollar koers gehad van tussen de 1,30 en 1,60!!!! En nu is opeens 1.18 hoog?? Kom op wat een prietpraat!
    Prietpraat is hun vak. Wat anders???? Straks nog een keer call put ratio. Of aandelen kopen. Honderd stuks en daar een call op schrijven. Of misschien wat Vix gelul. Of doe theorie. Wachten op bevestiging. Etc etc. Het zijn allemaal prietpraat... Dat geeft ook niks...das slim...als je je brood daar mee verdiend. Diegene die echt dom zijn zijn diegene die er waarde aan hechten
    .. allemaal 1 pot nat Ad booten Royce bas etc etc. Das het vak ..en dat doen ze goed. De belegger op zoek naar de pot met goud. En de analist of zoiets speelt daar handig op in. Ik verwijs iedereen die loopt te klagen over onze analisten. ...naar de spiegel
  2. [verwijderd] 3 augustus 2017 08:42
    Het zijn van analist of beursvloer het. Ik wel respect voor. Ik heb het fenomeen goeroe dagelijks langs zien komen op de beursvloer waar ze praatjes hielden bij rtlZ. Ik sprak ze ook wel eens. En echt qua kennis stelt het niks voor. Echter qua verschijning qua spreekvaardigheid heb ik er wel terdege respect voor. Ooit werd ik gevraagd om naar een lezing te komen van Robeco. De heer collignon hield die lezing. Weet zelfs de naam nog. Ik heb werkelijk ruim 1 uur naar volledige nonsense Zitten te luisteren. Sommige vraagsteller staat kregen onnozele antwoorden etc etc. De toehoorders hadden behoorlijk wat geld verloren. Na de lezing gingen alle aanwezigen naar hem toe om te vragen wat te doen. Konden ze hun verliezen nog goedmaken. Verbazingwekkend. Ik dacht toen....als goeroe kom je er nog mee weg. Echter als je arts zou zijn geweest waren al je patiënten gestorven. Nog vreemder vind ik ook dat er nog nooit....en ik bedoel nooit....iemand naar mij toe is gekomen om hun geld te beheren. Wat vrij vreemd is...vind ik zelf daar mijn trackrecord ..met mijn eigen ..geld wel dusdanig is dat het mij verstandig lijkt mij andermans geld te laten beheren.doet dat pijn?? Tuurlijk..ergens wel wat allen zijn op zoek naar bevestiging...van iets. Maar ik heb er mee leren leven. De goeroe heeft dus iets wat ik absoluut niet heb. Mis ik het??? Hhhmmm..heb het niet meer nodig...gelukkig maar..amen
337 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links