Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
TA: Verkoopdruk neemt af

TA: Verkoopdruk neemt af

Er heerst nog geen jubelstemming, maar hier en daar zijn de koopprogramma’s al uit de la getrokken. De markten maken zich op voor een hervatting van de uptrends.

De dalende toppenlijn van de AEX kan deze week genomen worden, de Nasdaq sprong er vrijdag al overheen, de DAX noteert slechts 2,5% van een nieuwe all-time-high af, op Wall Street is de Dow al definitief doorgebroken. Kortom, het begin van het cijferseizoen wordt maatgevend, waarbij de stemming voor de rest van dit jaar wordt bepaald.

Ook de Nederlandse AEX staat klaar voor een heuse zomerrally. De dalende toppenlijn van de AEX zou deze week al gebroken kunnen worden. Omdat deze dalende toppenlijn elke dag iets lager komt te liggen, heb ik de weerstand verlaagd naar rond 524,17 (topje van 26 juni).

Ruimte voor groter herstel

De verkoopdruk boven de markt droogt op indien deze barrières gebroken worden. Na een doorbraak boven het topje rond 524,17 komt er ruimte voor een groter herstel. In eerste instantie naar de koerstoppen van mei rond 537,84. Ons koersdoel voor deze zomer handhaven we op 563,98 (gevormd op 13 juli 2007).

Voor het eerst sinds medio mei krult het 25-daags voortschrijdende gemiddelde (rode glooiende lijn) opwaarts, terwijl de AEX er boven is geklommen. Dit wijst op een verbetering in de technische conditie.

Technische Analyse AEX 17 juli 2017

Nasdaq 100

De Nasdaq 100 index, de kleinere Amerikaanse technologiebeurs, heeft de correctieve fase naar boven gebroken. De Nasdaq verbetert hiermee, want dit suggereert dat de verkoopdruk afneemt. Een volgende verbetering treedt op bij een doorbraak boven weerstand 5.897,69 (gevormd op 9 juni), daarna wordt 6.750 het volgende berekende koersdoel.

Technische Analyse Naadaq 17 juli 2017

DAX Index

De Duitse beurs komt er technisch bezien wat beter bij te liggen, nu de correctieve fase van de DAX is afgebroken en de verkoopdruk afneemt. Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven weerstand 12.951,54 (top van 20 juni) noodzakelijk.

Deze horde, tevens het all-time-high van de DAX, ligt slechts 2,5% verwijderd. Belangrijk is dat steun 12.375,58 (gevormd door de top van 10 april 2015) intact blijft.

Technische Analyse DAX 17 juli 2017

Dow Jones Index

Wall Street (Dow Jones index) weet de stijgende trend te hervatten nu de consolidatie van de afgelopen weken aan de bovenzijde is verlaten. De Dow Jones genereerde met de uitbraak boven de voorgaande top van 12 juli rond 21.580,78 een vers koopsignaal.

De oude uptrend is weer opgepakt waardoor verdere koersstijging mag worden verwacht richting 24.500 (berekend koersdoel). Steun ligt rond 21.169,10 (gevormd op 1 maart). In de recente correctie vormde de Dow Jones index al een hogere pullbackbodem boven de voorgaande top, hiermee is de eerdere uitbraak bevestigd. Er ligt steun op 21.169,10 (gevormd op 1 maart).

Technische Analyse Dow Jones 17 juli 2017

Op basis van bovenstaande concludeer ik dat de stemming langzaam ten goede draait. De slappe periode van de afgelopen 2,5 maand maakt plaats voor verbeteringen. De eerste beurs met een concreet koopsignaal is meteen de belangrijkste, de Dow Jones Industrials index.

Maar andere markten volgen, zoals de Duitse beurs en de Nasdaq. Die geven aan dat de verkoopdruk opdroogt nu de correctieve fases worden verlaten. Het kan niet anders en ook onze eigen AEX zal deze route omhoog volgen.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Royce Tostrams

Analyse door:

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Gerelateerd

Reacties

238 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juli 2017 09:04
    Drie hoofdfondsen in de U.S. kwamen vrijdag met cijfers en gingen alle drie down, maar de indexen gingen fors omhoog. Correctie kan in mijn ogen niet ver weg meer zijn. Nasdaq +20% YTD. Dit lijkt mij niet houdbaar tot eind december. Maar we weten allemaal dat het vrijwel onmogelijk is om een keerpunt te voorspellen. TA is in feite ook niet anders dan statistieken vertalen in grafieken en daar een soort kansberekening op los te laten.
    We zullen het zien waar het (of mijn) schip strand...
    Kan in Katwijk zijn of in Scheveningen... ;-) Geniet er van!
  2. [verwijderd] 17 juli 2017 09:06
    quote:

    MG TF schreef op 17 juli 2017 08:56:

    Royce voorspelt n zomerrally dus contrair handelen.
    Ik zeg zijlijn. Moet het nog zien of de boel gaat stijgen.

    Aha, jij bent een Bas-believer dus. ;-)

    Technische Analyse AEX: Nu omkeren
    maandag 17 juli 2017
    Sluit de AEX vandaag boven of onder de 522,60?

    In ruim een week tijd heeft er een krachtige opwaartse beweging plaatsgevonden vanaf de sterke steun bij 506,20. Een stijging van momenteel 15 punten. De vraag voor de komende dagen is of de correctieve beweging zoals deze twee maanden geleden werd ingezet ten einde komt en er een meer zijwaartse beweging voor de komende tijd ontstaat, of dat in de komende dagen een volgende lagere top gevormd zal worden. De kans op de vorming van een top en een neerwaartse omkeer acht ik groter dan een structurele verbetering in het kortetermijnbeeld. Voor de komende zomerperiode verwacht ik een verder en dieper vervolg van de neerwaartse beweging.


    www.ingsprinters.nl/analyses/263409/t...
  3. [verwijderd] 17 juli 2017 09:13
    Kunnne ze nu wel zeggen da als de dip low geweest ik camping rally.
    Nu weten en gelijk krijgen.

    Donderdag kan zomaar gelazer zijn als draak anders praat als gedacht.
    Dan is het rally down.

    Waarom dalen we elke dag als het begint om 0900
    voorkennis dat we nu al dalen.? maandag dalen is dinsdag up of andersom.
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 17 juli 2017 09:21
    quote:

    MG TF schreef op 17 juli 2017 09:19:

    Haha n bas believer. Ik geloof gewoon niet in lijntjes.
    Vind het zo'n onzin. Alsof daar kopers en verkopers rekening mee houden.
    Maar Griekse shit of aanslagen doen de indexen ook niet meer bewegen.
    Gratis geld wordt de nieuwe bubbel
    Intra Day houden kopers/verkopers rekening met "lijntjes" ja..
    Bakens in een woeste financiële zee..
    En Gratis geld is reeds een bubbel ;)
  5. forum rang 6 d' Aandelen ' 17 juli 2017 09:49
    Goedemorgen,

    in de DFT van afgelopen zaterdag stonden een interessant interview met Jürgen Star, voormalig econoom bij de ECB die zei wat wij allang dachten, de probleem landen zijn oververtegenwoordigd in de ECB en het wordt de hoogste tijd dat er een heel andere wind gaat waaien bij de ECB.
    Het huidige beleid is te veel gericht om de rente laag te houden in verband met de economisch minder goed lopende zuidelijke landen en hoe je het ook wendt of keert dat gaat ten koste van de rijke landen in Europa.

    In de column van Jaap van Duijn de vraag waarom er zo maniakaal gestreefd wordt om de inflatie aan te wakkeren met als voorbeeld Japan, waar het prijsniveau sinds 1991 met slechts 6 % gestegen is en de bijbehorende vraag wat daar verkeerd aan is, de consumptie bestedingen hebben daar niet onder geleden en zijn gewoon gestegen.

  6. Pomper 17 juli 2017 09:53
    quote:

    'd Aandelen schreef op 17 juli 2017 09:49:

    Goedemorgen,

    in de DFT van afgelopen zaterdag stonden een interessant interview met Jürgen Star, voormalig econoom bij de ECB die zei wat wij allang dachten, de probleem landen zijn oververtegenwoordigd in de ECB en het wordt de hoogste tijd dat er een heel andere wind gaat waaien bij de ECB.
    Het huidige beleid is te veel gericht om de rente laag te houden in verband met de economisch minder goed lopende zuidelijke landen en hoe je het ook wendt of keert dat gaat ten koste van de rijke landen in Europa.

    In de column van Jaap van Duijn de vraag waarom er zo maniakaal gestreefd wordt om de inflatie aan te wakkeren met als voorbeeld Japan, waar het prijsniveau sinds 1991 met slechts 6 % gestegen is en de bijbehorende vraag wat daar verkeerd aan is, de consumptie bestedingen hebben daar niet onder geleden en zijn gewoon gestegen.

    Ik snap je redenatie niet, is dan juist toch goed voor de rijkere landen.
238 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.