Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed rentebesluit live: Kwartje erbij

Fed rentebesluit live: Kwartje erbij

 

De Fed verhoogt zoals verwacht de rente naar 0,50% á 0,75%. Daarmee is dit de eerste verhoging van de Fed Fund Rate sinds vorig jaar december en dat was weer de eerste verhoging sinds 2006.

De dollar omhoog, dollaritems goud en olie zakken wat weg. De Amerikaanse rente stijgt met zo'n 10 basispunten vanaf 20:00 uur, toen het persbericht uitkwam. Hier is de link naar het persbericht en voor wie liever Bloomberg leest:

 

 

Hier zijn de economische ramingen:

 

 

Een overzicht van de koersreacties:

 

 

De Amerikaanse tienjaarsrente:

 

 

Hoe is het persbericht aangepast ten opzichte van het vorige besluit:

 

 

En de bekende blauwe bolletjes:

 

  

Het gaat beter en bij een sterkere economie horen hogere rentes. 

 

 

En voor wie het gemist heeft, kan hier alsnog het gehele rentebesluit terugkijken:

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 december 2016 20:14
    Wanneer volgt europa met een renteverhoging. Goed voor pensioenfondsen en voor onze spaarrekening. Het is te hopen dat wij ook snel zullen volgen. Gelden lenen kost moeite, tijd en beheer. Ook het risico van niet terugbetalen moet je meenemen. De rente is nog veel te laag. Voor niets gaat de zon op.
  2. Manofaction 14 december 2016 21:24
    Als de rente stijgt in Europa dan gaat Italie bijvoorbeeld bankroet. Dus einde EU en dat wil de Brussel niet en dus de ECB niet. Dus stroomt kapitaal naar de US en worden de verschillen tussen de EU en US groter, tot dat het EU schip zinkt. Maar dit zou ook zomaar weer eens niet kunnen gebeuren omdat de wereld onvoorspelbaar is.
  3. [verwijderd] 14 december 2016 21:55
    quote:

    deflationist schreef op 14 december 2016 21:41:

    Als de VS groen sluit dat is dat een extreem krachtig signaal. Dan is de 25000 ook mogelijk. Bizar, dit gaan een enorme klap geven zodra het echt naar beneden dondert.
    Alles is mogelijk. Begin 2017 zou de rally wel eens gewoon kunnen doorgaan. Boven de 20.000, dan gaan we ook naar de 21.500 punten toe.
  4. Spes 14 december 2016 22:14
    quote:

    deflationist schreef op 14 december 2016 21:41:

    Als de VS groen sluit dat is dat een extreem krachtig signaal. Dan is de 25000 ook mogelijk. Bizar, dit gaan een enorme klap geven zodra het echt naar beneden dondert.
    Vergeet niet dat er een hoop geld aan de zijlijn staat te wachten op een crash. Misschien moeten we wachten tot 2018 op een crash nadat de AEX met nog een 30% is gestegen. Alles is mogelijkheid.
  5. down 15 december 2016 17:48
    quote:

    simi500 schreef op 15 december 2016 07:06:

    Indien de rente volgend jaar werkelijk 3 maal verhoogt wordt, dan wil ik zien waar de beurzen staan.
    Ja ja, geloof jij nog in sprookjes dat die rente plotseling gaat stijgen omdat het zo goed gaat in Europa maar vooral die schijnheiligheid dat het in de VS de armoede als sneeuw voor de zon is verdwenen en omdat dat uitgerekend daar alles veel beter gaat,
    Laat me niet lachen zeg.Ik zeg dat ze ze weer verlagen zodra de dow naar beneden gaat want zeg nou zelf wat doet Trump nou aan een betere wereld voor de mensheid als hij oorlog stimuleert en zijn troepen overal ter wereld heeft zitten waar iets te (halen) valt, En dan maar dromen dat de rente nog wel driemaal verhoogd gaat worden Sprookjes en de zaak verdoezelen daar zijn die yanks goed in nietwaar?
    En bovendien waar zijn de spectaculaire stijgingen gebleven die koersen op grote hoogten zet als je alleen al kijkt wat aegon doet die zo afhankelijk was/is van de USA een schamelijke 4,25 hebben ze op de borden staan tegenover de 16 euro die ze ooit gestaan hebben waar ligt dat dan aan zou je je afvragen Antwoord: verhaaltjes verkopen en gokken!??op niets!
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links