Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

TA: Adieu

Hoeveel het er precies zijn, weet ik niet. Maar ik denk dat ik de 1000 bijdragen al wel voorbij ben. Met heel veel plezier heb ik in de achterliggende jaren dagelijks een technische bijdrage geleverd aan IEX.

Eerst deed ik dat een aantal jaar samen met mijn collega en maatje Gökhan Erem. Toen die drie jaar geleden echter besloot om wat anders te gaan doen, kwam een einde aan het tijdperk van de Tech Twins en ben ik het alleen gaan doen.

Ook voor mij is echter het moment gekomen dat ik een andere uitdaging aanga. Na tien jaar verlaat ik Fortis en het vakgebied technische analyse om vanaf begin volgende maand sales trader te worden bij Rabobank.

Nu weet u waarom ik een aantal weken terug op vakantie was en nu hebt u ook antwoord op de vraag waarom ik geen jaarvisie schreef.

Koffiekamer…
Met heel veel plezier kijk ik terug op de achterliggende jaren en u mag best weten dat ik ook een beetje trots ben dat ik heb kunnen bijdragen aan de beleggerscommunity IEX zoals het er nu staat. Daarvoor bedank ik ook de andere vaste columnisten, waarvan er sommige nog steeds vanaf het eerste uur bij zijn.

Dankzij een groot aantal enthousiastelingen die de moeite namen, en naar ik hoop in de toekomst ook blijven nemen, is het dagelijkse TA-draadje in de Koffiekamer uitgegroeid tot verreweg het meest bezochte en geraadpleegde. Dank daarvoor. Dat forum blijft in mijn ogen overigens een uiterst merkwaardig fenomeen.

Ik ben er tot aan de grond toe afgemaakt en tot in de hemel geprezen – vaak tegelijkertijd. Voor mij was de Koffiekamer altijd een perfecte afspiegeling van het beleggersentiment. Mijn Koffiekamerklaagindicator (KKK) is niet slechts een grap. Ik heb ‘m gebruikt bij het schrijven en ik kan u verzekeren dat hij werkt!

Oh, de AEX: 503
Ik neem nog geen definitief afscheid van IEX, maar ik stop een aantal maanden. Allereerst ga ik in april van de zon genieten om in mei uitgerust en vol enthousiasme te kunnen beginnen bij mijn nieuwe werkgever. Rest mij voorlopig niets anders dan alle mensen bij IEX en alle lezers van mijn bijdragen te groeten. Tot ziens.

Oh ja, wat betreft die jaarvisie: ik denk dat 2007 een volatiel jaar wordt, maar dat het per saldo niet opschiet. Mijn koersdoel is dan ook AEX 503, zoals u begin dit jaar al in IEX Magazine las. Tot nu toe loopt 2007 zoals het technisch moet lopen…


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

 1. apr '07 TA: Adieu 168
 2. mrt '07 TA: Kou in de lucht 280
 3. mrt '07 TA: Verrassing 271

Gerelateerd

Reacties

168 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 1 april 2007 20:39
  Van baan, alla. Maar van vakgebied? Sinds wanneer open jij op zondag een draadje? Sinds 1 april op zondag valt zeker. Denk niet dat we, nu er een draadje geopend is om je na te doen dat dit echt vervanging betekent. Ook dit is geopend op 1 april. Jammer, maar tot nu toe vond ik Kralands Fried Air ergens in 2000 of 2001, nog steeds de beste.
  Pacito
 2. [verwijderd] 1 april 2007 20:52
  Het ga u goed mijnheer Nikken,goed gedaan je moet in het leven de kansen pakken als ze voorbij komen vaak zijn ze maar eenmalig,ik hoop voor u dat dit de kans is.

  En voor wat betreft uw dagelijkse bijdrage inmiddels is mij door IEX verzocht dit van u over te nemen,ik heb dit in overwegeng en sta er erg positief tegenover, helaas moet mijn eerste bijdrage nog even wachten tot 15 april dat is de dag dat ik mijn examen van een twee weekse cursus TA hopelijk met goed gevolg afleg.

  mvrgr jo jo
 3. Robbie 1 april 2007 21:09
  Jezus, balen zeg..

  Nou GJ..Ik voel me bevoorrecht om de IEX dag te hebben beleefd met je, was echt een super ervaring..

  Door jou is mijn passie in TA ontstaan..

  Dank je voor de bijdrages, je humor en de dingen die ik via je columns heb mogen leren..

  Echt jammer dat je weggaat, maar helaas..

  Het ga je goed en hoop je ooit weer eens te ontmoeten..

  Adieu inderdaad..

  Gr.. Robbie


  ps. aangenomen dat het geen 1 april grap is..
 4. [verwijderd] 1 april 2007 22:00
  Ik hoop echt wel van harte dat het een grap is, zoniet heel erg bedankt Geert Jan voor jouw dagelijkse bijdrage!! Met de tijd heb ik geleerd dat die evenwaardig zijn aan de reeds duizenden bladzijden theorie die ik doorworsteld heb!
  Maar...ik blijf echter zitten met de gedachte dat het een heel bizarre overgang is van TA-specialist naar de afschuwelijke frustrerende job van Sales Trader... (heb ik zelf ook geweest, daarom dat ik het weet), moest je nu zeggen Trader of zo... dan had je me met meer twijfels de nacht ingestuurd... Veel succes nog en het gaat je goed!!
168 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse
AEX 730,97 10:43
+2,49
+0,34%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links