Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Interview weekwinnaar Slimste Belegger 2016

Weekwinnaar Slimste Belegger: "Het is een gevoelskwestie"

De eerste spelweek van de Slimste Belegger ligt alweer achter ons. Dat betekent ook dat er een winnaar bekend is: De heer Brunink uit Oldenzaal. Hij behaalde een rendement van maar liefst 45% in de eerste spelweek. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Hoog tijd voor een gesprek met de winnaar.

Als eerste weekwinnaar sleept de heer Brunink een iPad Mini in de wacht.

Van harte gefeliciteerd met uw prijs! Wat is uw strategie?

“Het is misschien wat gek om te zeggen, maar ik kies volledig één kant: of long, of short, en ik ga er dan vol in. Ik maak niet echt gebruik van technische analyse, het is meer een gevoelskwestie. Ik kijk naar de markt en let goed op bepaalde events die voorbij komen, bijvoorbeeld de werkloosheidscijfers in de VS. Je moet ook niet blijven veranderen, in ieder geval niet intraday. Ik handel alleen vlak na opening en net voor sluiting. Je moet ook keuzes durven maken voor de hoogste hefboom, anders win je nooit.”

Belegt u ook 'in het echt'?

“Zeker, zowel privé als zakelijk. Voor mezelf beleg ik met een bescheiden bedrag in enkele individuele aandelen en dat gaat prima. Wat betreft de zakelijke kant: ik ben DSI beleggingsadviseur, en heb dus dagelijks met deze materie te maken. Ik heb zo’n 10 jaar ervaring en weet inmiddels hoe de markten kunnen bewegen, dus dat verklaart misschien ook wel het succes in dit spel.”

Dan doet u vast vaker mee met beursspellen!

“Ja, dat klopt, sinds een jaar echt fanatiek. Ik doe mee om mijzelf scherp te houden, ook voor mijn werk. Het is weliswaar slechts een spel, maar toch helpt het om bij te blijven en het gevoel te behouden. Het vult mijn werk mooi aan. Het is dus niet alleen leuk om te doen, maar bovendien nuttig en leerzaam.”

Dat horen we natuurlijk graag! Heeft u nog tips voor andere deelnemers?

“Ik zou zeggen: houd het Britse pond in de gaten de komende twee tot drie weken. Ik verwacht daar nog wel wat flinke bewegingen. Verder voorzie ik geen heftige volatiliteit richting de Amerikaanse verkiezingen meer, ik denk dat dat wel uitgekristalliseerd is. Ik denk dat Clinton de race wint, daar is in ieder geval al aardig op voorgesorteerd. Daarom zal het positieve effect, als zij wint, beperkt blijven.”


Ook meedoen met de Slimste Belegger? Klik dan hier om u aan te melden. De competitie loopt tot en met vrijdag 4 november en u maakt kans op prachtige prijzen waaronder de hoofdprijd van 2.500 euro. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Redactie IEX

Auteur:

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. -PR- 17 oktober 2016 18:40
    Blijf het nog steeds bizar vinden dat dit spel gespeeld wordt onder de naam 'de slimste belegger'. Veel meer dan met de ogen dicht vol inzetten op de hoogste hefbomen behelst dit spel niet. Zelfs de weekwinnaar geeft ruiterlijk toe dat dit zijn strategie is. Wat heeft dit nu nog met beleggen te maken?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.