Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slimste-coaches: Janneke Willemse

Slimste-coaches: Janneke Willemse

Over een paar weken klinkt de openingsbel voor het spannendste beleggingsspel van Nederland, De Slimste Belegger 2015.

Een spel waarmee mooie prijzen (hoofdprijs: 5000 euro) te winnen zijn, maar – en dat is minstens zo belangrijk – ook een spel dat u kan helpen om een betere en slimmere belegger te worden. Om daarvoor te zorgen heeft De Slimste Belegger de hulp ingeroepen van vijf gerenommeerde beleggers, die gedurende het spel als beleggingscoach gaan optreden.

Iedere speler kan ervoor kiezen om bij één van deze vijf coaches in het team te komen. Uiteraard kunt u tijdens het spel volgen wat de coaches zelf doen, en ze geven in online seminars gratis masterclasses aan de deelnemers.

Eerder al presenteerden we coach Guy Boscart. Vandaag de beurt aan Janneke Willemse. 

Introducing: Janneke Willemse

Je bent een bekend gezicht in de beleggingswereld. Waar kunnen we jou vooral van kennen?

"Ik ben voormalig hoofdredacteur van Belegger.nl en Beursduivel.be. Ik ben presentatrice en financieel journalist en ik publiceer over mijn beleggingsavonturen op mijn site Blondjesbeleggenbeter.nl. Dit met een knipoog naar de onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Ik beleg hier met mijn eigen geld en iedereen kan meekijken met mijn successen én mijn ‘blonde’ mislukkingen. Verder kunnen mensen mij kennen van WNL op Zondag en 7 Ditches TV."

Wat is jouw strategie?

"Normaal gesproken beleg ik in aandelen voor de lange termijn. Dat is nu anders; ik zal moeten gaan kijken welke kansen er liggen op de korte termijn. Meestal als ik op de korte termijn wil handelen, gaat het verkeerd. Maar het is ook weer een leuke uitdaging en die ga ik graag aan. Ik ga absoluut mijn best doen en dan komt het goed."

Hoe ga je handelen tijdens de Slimste Belegger?

"Ik zal vooral inspelen op de ontwikkelingen in tech-aandelen, denk aan Netflix bijvoorbeeld. In het verleden heb ik veel plezier beleefd aan GoPro en Galapagos, hoewel die nu wat minder interessant zijn. Ik zal me in ieder geval fundamenteel inlezen en scherp de actuele ontwikkelingen in de gaten houden. Ik zal toch proberen op bewegingen op de korte termijn in te spelen, bijvoorbeeld via turbo’s met een lage hefboom. We hebben maar een paar weken en dat maakt dit spel extra spannend."

Meer weten over Janneke en haar visie op de beurs? Dat kan! Donderdag 17 september vanaf 20.00 uur vertelt ze in haar webinar voor de Slimste Belegger waarom beleggen niet moeilijk hoeft te zijn. Ontdek alles over haar beleggingsstrategie en meld u aan.

Doe mee met de Slimste Belegger 2015.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 06 mei Volvo-rijders bungelen onderaan in Turbocompetitie
  2. 05 mei Leer in zes weken traden als een professional 2
  3. 04 mei Experts: mei wordt dubbeltje op zijn kant, alle ballen op Shell 8

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare