Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wilde rit BAM

Wilde rit BAM

 

Vandaag stijgt het aandeel BAM na een koersdoelverhoging van Theodoor Gilissen en Heijmans doet het ook erg goed. We horen al een tijdje dat de woningmarkt aantrekt en dat is gunstig voor bouwbedrijven. Deze publicatie van de sectoreconoom van ABN Amro bevestigd het beeld wat we al een tijdje zien.

 

 

Ons valt op dat de analisten gemiddeld een behoorlijke groei van de winst per aandeel voor BAM (WPA) verwachten in 2016. Voor heel 2015 wordt een WPA van 0,26 euro verwacht, voor 2016 is dat al 0,43 euro en voor heel 2017 wordt zelfs een WPA van 0,54 euro verwacht. We moeten er wel bij vermelden dat de WPA van BAM tussen in 2007 (2,15 euro) en 2013 (0,21 euro) met 90% is gekrompen. Het aandeel zakte net zo hard mee.

 

 

In een bullisch scenario zou BAM de verwachtingen van de analisten misschien kunnen overtreffen. Dat zou kunnen als de woningmarkt harder aantrekt dan verwacht en het bedrijf de marges op infraprojecten verder zou kunnen verbeteren. Tussen maart 2003 en juli 2007 is het aandeel zo'n tien keer over de kop gegaan, zou dat weer kunnen gebeuren? Dan moet de WPA ook net zo hard meestijgen, toch?

 

 

In een negatief scenario valt de aantrekkende woningmarkt toch tegen en blijken er toch nog wat lijken uit de kast te komen. In zo'n scenario is een koers van 1,60 op het bord ook niet ontdenkbaar. Zeker als de bouwer weer verlies zou draaien. Natuurlijk weten wij ook niet welk scenario uitkomt, want bouwbedrijven lijken soms een aantrekkingskracht te hebben voor winstwaarschuwingen :-)

Als u in BAM gaat beleggen moet u er rekening mee houden dat het een wilde rit wordt. Verdubbelen of een daling van 50% voor de kiezen, beleggers in BAM hebben het allemaal al een keer meegemaakt en dat soort taferelen zullen we vast nog wel meer gaan meemaken bij BAM.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Nick Bakker

Auteur:

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. Liveblog: Trump en BAM
  2. Liveblog: Microsoft
  3. Slotcall: Shell en Unies

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2015 20:18
    Bam gaat eerder stijgen dan zakken. Helemaal geen wilde rit, maar gewoon naar waarde stijgen. Bam gaat straks weer dividend uitkeren.Dan wordt het aandeel ook weer massaal opgenomen door institutionele beleggers. Woningmarkt trekt stevig aan en Bam heeft langdurige megaprojecten in porto. Een wat onsamenhangende aanname van NB.
  2. forum rang 4 Dicall69 31 augustus 2015 20:28
    quote:

    Vidoque schreef op 31 augustus 2015 20:18:

    Bam gaat eerder stijgen dan zakken. Helemaal geen wilde rit, maar gewoon naar waarde stijgen. Bam gaat straks weer dividend uitkeren.Dan wordt het aandeel ook weer massaal opgenomen door institutionele beleggers. Woningmarkt trekt stevig aan en Bam heeft langdurige megaprojecten in porto. Een wat onsamenhangende aanname van NB.
    Volkomen met jou eens, daarom verwacht ik op 5 november dat de eerste echte verbeteringen duidelijker in de resultaten te zien zullen zijn en dan kan de koers in een rap tempo hoger gezet worden, want dan komen de grote institutionele beleggers echt in BAM bivakkeren, dividend kan daar nog eens een sterke impuls aan geven.
  3. #forreal 31 augustus 2015 23:18
    quote:

    marconiets schreef op 31 augustus 2015 21:47:

    wat een kulverhaal.....Heijmans 13% omhoog vanwege woningbouw....die verkopen een paar honderd huizen op jaarbasis. Waarom altijd van die onzinverhalen om iets over een stijging of daling te vertellen?
    Het zijn natuurlijk shorters die coveren maar ja als je in opleiding bent, dan hoef je blijkbaar geen gedegen onderzoek te doen..;)
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.