Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tabee Walmart

Auteur: Manuel Adamini

Manuel Adamini is Special Advisor Responsible Investment bij ACTIAM (voorheen bekend als SNS Asset Management), waar hij eerder Hoofd Verantwoord Beleggen was. Hij is geen beursanalist en hij spreekt in dit stuk dan ook geen (impliciete of expliciete) aanbevelingen in beleggingsvraagstukken uit.

Meer over Manuel Adamini

Recente artikelen van Manuel Adamini

 1. mei '15 Bloeddiamanten 1
 2. mrt '15 Het kán verantwoord
 3. dec '14 2015: olie en klimaat 4

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. humansRunderrated 29 augustus 2014 14:28
  Hoe meer moraalridders afzien van bepaalde aandelen, hoe financieel aantrekkelijker ze worden voor Homo Economicus.

  Gedver, wat word ik toch misselijk van dat correcte gezever over duurzaam, verantwoord, organisch, biologisch, ambachtelijk, fair trade en al die andere vrijheids beperkende en welvaarts remmende Westerse feel good activiteitjes.
 2. forum rang 7 Ed Verbeek 29 augustus 2014 16:51
  quote:

  humansRunderrated schreef op 29 augustus 2014 14:28:


  Hoe meer moraalridders afzien van bepaalde aandelen, hoe financieel aantrekkelijker ze worden voor Homo Economicus.

  Dan zou ik maar blij zijn dat er ook nog mensen zijn die op z'n minst ènige moraal in hun harsens hebben en humans *niet* underraten!
  :-)
 3. Michiel ICT 1 september 2014 09:52
  "Stemmen met de voeten" is wellicht een minder geslaagde manier om je mening over het voetlicht te krijgen. Liever dus niet gebruiken.
  Maar als je de andere manieren al hebt geprobeerd zonder resultaat, laat je wél zien dat het je menens is.
  En dat moet op enig moment toch helpen.
  Of anders ben je in ieder geval geen deel meer van het misbruik dat Walmart kennelijk niet kan missen om z'n cijfers te maken.

  Het "correcte gezever" heeft ons de afgelopen eeuw zowel gigantische economische welvaart gebracht als ook zelfstandige, weldenkende en geldspenderende consumenten die de economie verder aanjagen.

  Als je dat niet begrijpt heb je nog wel wat te leren.
 4. humansRunderrated 2 september 2014 09:50
  Michiel.
  Duurzaam is een ander woord voor het oneconomische nu kiezen. Zoals Duitsland met hun 'energiewende' die de helft van het BNP dreigt te kosten, energie het duurst vd wereld maakt, en CO2 niet eens laat afnemen.

  Fair trade houdt mensen in ontwikkelingslanden arm, door het proces van consolidatie en schaalvergroting in agricultuur tegen te gaan.

  Strikte arbeidsrecht zorgt voor werkeloosheid, omdat laag opgeleide werknemers door regels van de overheid uit de markt geprijsd worden. Walmart heeft 2,2 miljoen mensen in dienst. Europa een werkeloosheid boven de 10%

  Voor biologisch eten is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het gezonder is, gelijkertijd heb je tig keer meer landoppervlak nodig en is het gewoon technologische achteruitgang in de landbouw.  Als je niet ziet wat dit voor iets is, namelijk mode verschijnselen waarvan de positieve effecten bijzonder twijfelachtig zijn, waar iig weinig tot geen wetenschappelijk of economisch bewijs voor te vinden is, en dat deze zaken voornamelijk bestaan om Westerse mensen een fijn warm gevoel in hun buik te geven, ben je bijzonder naief.  De welvaart is ons afgelopen eeuw gebracht door onduurzaam onze energie op te wekken, de markt de prijs van goederen en landbouw producten te bepalen, de markt de prijs van lonen te bepalen en technologische ontwikkeling toe te laten op productieprocessen en landbouwopbrengst.
  Die welvaart wordt deels toegewend tot sociaal wenselijke doelen, zoals opvangnet voor werkeloosheid, organisch eten, of draaiende windmolens.

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: duurzaam
Walmart 142,550 30 jul
+0,310
+0,22%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links