Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Short Kiwi

Short Kiwi

Eerlijkheidshalve moet ik jullie zeggen dat ik tot gisteren niet van de beste man had gehoord... Bill Engels, de minister van financiën van Nieuw-Zeeland. In een interview met Bloomberg gaf de minister aan dat het zijn land ten goede zou komen als de valuta verzwakt.

Op dit moment is de overheid bezig om de economie te stimuleren en daarbij is het voor Nieuw-Zeeland als exportland gunstig om een goedkope munt te hanteren. De minister van financiën gaf aan dat hij een voorkeur heeft voor een koers tussen de 0,70 en 0,80 NZD/USD.

Nieuw-Zeelandse dollar – Amerikaanse dollar (NZD/USD)

Klik op de grafiek voor een grote versie

Stijging van 6,3%
Hij verwacht daarbij dat de rente in de Verenigde Staten zal oplopen wat een negatief effect teweeg zal brengen op de koers van de NZD/USD, ondanks verwachtingen dat de Centrale Bank van Nieuw-Zeeland in 2014 de rente zal gaan verhogen.

Op 12 september gaf de Centrale Bank aan dat een renteverhoging noodzakelijk zal zijn om de inflatie af te remmen. De Nieuw-Zeelandse dollar, ook wel kiwi genoemd, is dit kwartaal al met 6,3% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Nieuw-Zeelandse dollar – Australische dollar (NZD/AUD)

Klik op de grafiek voor een grote versie

De Australische dollar is daarentegen met maar 2,4% gestegen. Ondanks het feit dat ik positief gestemd ben over de economische ontwikkeling in Nieuw-Zeeland ga ik toch short in de NZD/USD.


Laurens Maartens is Senior Trader bij Saxo Bank. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Laurens Maartens

Auteur:

Laurens Maartens is Senior Trader bij Saxo Bank. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Recente artikelen van Laurens Maartens

  1. Short Kiwi
  2. Lichtpuntjes uit Zweden
  3. God Save the Pound

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.