Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Hoog spel in Syrië

En nu worden we toch een beetje nerveus met z'n allen. De koude oorlog herleeft nu Vladimir Putin en Barack Obama op de G20 aan het armworstelen zijn over Syrië. 

Dit gebeurde er toen Putin een klein uurtje geleden liet weten Syrië te zullen steunen als het wordt aangevallen:

 

Lousy banenrapport en nu dit weer. In het Witte Huis zal het sfeertje vandaag om te snijden zijn. 

Hier, met dank aan Twitter, beide market movers van vandaag in één grafiekje:

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Pieter Kort

Auteur:

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. san marco 6 september 2013 17:06
    Tot dinsdag blijft het in iedergeval 'rustig'

    Obama kondigt toespraak over Syrië aan
    SINT-PETERSBURG -

    De Amerikaanse president Barack Obama spreekt dinsdag de bevolking toe over het beleid over Syrië. Dat heeft hij aan het slot van een economische topconferentie van de G20 in de Russische havenstad Sint-Peterburg gezegd.
  2. [verwijderd] 6 september 2013 17:54
    Poetin zou wel eens gelijk kunnen hebben.

    Rutte: nog geen onweerlegbaar bewijs gifgas

    DEN HAAG - Het Nederlands kabinet heeft nog steeds geen „onweerlegbaar bewijs” gezien dat in Syrië op 21 augustus een gifgasaanval heeft plaatsgevonden en dat het Syrische regime daar verantwoordelijk voor is. Dat meldde premier Mark Rutte vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

    „Als wij onweerlegbaar bewijs zouden hebben gezien, dan zouden we dat natuurlijk hebben gedeeld met het parlement. Dus dat hebben we niet”, aldus Rutte.

    Hij blijft hameren op het volgen van het VN-spoor in de kwestie-Syrië. De uitkomst van het onderzoek naar de monsters die zijn genomen op de plek van de aanval moet worden afgewacht en besproken in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
  3. [verwijderd] 6 september 2013 22:01
    Zolang het niet vast staat, wie welk gas heeft gebruikt, is het LEVENSGEVAARLIJK als men op eigen houtje de boel opknapt in Syrië.

    Doet men dit wel, dan wordt voor de tweede keer in de moderne geschiedenis de Volkerenbond opgeblazen, en zal de wereld een stuk onveiliger en onzekerder worden dan in de afgelopen 68 jaar, deze is geweest!!!
  4. [verwijderd] 8 september 2013 15:29
    © BELGA. Amerikaanse oorlogsschepen in de Middellandse Zee.
    Het Amerikaanse Pentagon, het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten, bereidt zich voor op een intense militaire operatie in Syrië van drie dagen. Dat bericht The Los Angeles Times.

    De Amerikaanse strategen opteren voor een spervuur van raketten, snel gevolgd door andere aanvallen op gemiste of niet vernietigde doelwitten tijdens de eerste aanval, meldt de LA Times op basis van overheidsbronnen. Meer vuurkracht zou nodig zijn om de verspreide strijdkrachten van de Syrische president Bashar Al-Assad te kunnen treffen.

    Twee Amerikaanse officieren verklaarden aan de krant dat het Witte Huis een uitgebreide lijst heeft gevraagd met veel meer doelwitten dan de vijftig plekken die aanvankelijk als doel te boek stonden. Het Pentagon overweegt bommenwerpers in te zetten, naast de vijf oorlogsschepen die zich reeds ophouden in de Middellandse Zee. Vanaf de destroyers kunnen kruisraketten worden afgevuurd, de schepen bevinden zich kilometers buiten het bereik van het Syrische leger. Ook in de Rode Zee liggen vier marineschepen die Syrië kunnen bestoken met raketten.

    'Er komen meerdere salvo's en een evaluatie na iedere aanval', zei een officier die op de hoogte is van de militaire plannen aan de krant. 'Maar de hele operatie zal niet meer dan 72 uur duren en er komt een duidelijk signaal wanneer we klaar zijn.'
  5. [verwijderd] 8 september 2013 15:49
    quote:

    dump & dumber schreef op 8 september 2013 15:29:

    'Maar de hele operatie zal niet meer dan 72 uur duren en er komt een duidelijk signaal wanneer we klaar zijn.'
    Dat vind ik positief. Het duurt maar 3 dagen en is over. Ook wordt de successen van de operatie goed geanalyseerd. Nou dat klinkt best wel gematigd.
  6. kwast-c 8 september 2013 18:53
    quote:

    Blutter schreef op 8 september 2013 15:49:

    [...]
    Dat vind ik positief. Het duurt maar 3 dagen en is over. Ook wordt de successen van de operatie goed geanalyseerd. Nou dat klinkt best wel gematigd.
    De meest juiste oplossing las ik in het AD van een briefschrijver: laat de Moslim landen dit zelf oplossen. Het lijkt op die manier een beetje op een Salamonsoordeel.Ze kunnen op die manier nooit met hun vinger naar ons, het westen, wijzen. Er zijn bovendien genoeg moslim landen die over wat er in Syrië gebeurd een mening hebben.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.