Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Tip: beleg in cyber security

Tip: beleg in cyber security


De rolverdeling is inmiddels duidelijk als het om het ‘begaanbaar’ houden van het web gaat: kabelmaatschappijen investeren voortdurend in de continuïteit en snelheid van de digitale snelweg. En cyber security-bedrijven zijn voortdurend bezig om de kwaadwillenden op de snelweg de pas af te snijden. Daarom is groei voor de cyber-security-bedrijven een ‘garantie’.

Internet is onmisbaar

Immers, het gebruik van het wereldwijde web groeit nog steeds. Bovendien is het internet een infrastructuur waar we absoluut niet buiten kunnen. Dus als het internet niet goed functioneert, zijn de gevolgen vaak erg groot.

Daarom ontwikkelen cyber-security-bedrijven voortdurend nieuwe software in de altijd voortgaande wedloop met cybercriminelen. Zoals cybercriminelen die de snelweg gebruiken voor digitale bankovervallen, of die klantenbestanden van een groot bedrijf proberen te stelen.

Dreiging blijft bestaan

Maar zelfs met die voortdurende wedloop tussen cyber-securitybedrijven en cybercriminelen, is digitale veiligheid nog steeds niet altijd gewaarborgd. Recent onderzoek toont aan dat de Nederlandse bevolking zich meer zorgen maakt over digitale dreiging dan een jaar geleden.

Gelukkig weten bedrijven en overheden inmiddels heel goed dat ze regulier, maand na maand, budget moeten vrijmaken voor de voortdurende verversing van hun cyber security-oplossingen.

Essentiële infrastructuur

Niet alleen bedrijven en overheden moeten prioriteit geven aan digitale veiligheid. Ook bruggen, stuwdammen en andere essentiële infrastructuur zijn kwetsbaar, omdat ze digitaal worden aangestuurd.

Daarnaast zijn steeds meer apparaten, zoals slimme thermostaten, lantaarnpalen, enzovoort met het net verboden. Zij zijn eveneens potentieel vatbaar voor verstoring. Ook dat noopt natuurlijk tot ‘state of the art cyber security’.

$1000 miljard

Onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures verwacht van 2017 tot en met 2021 dat de markt voor cybersecurityoplossingen - zoals software en hardware - jaarlijks met 12 tot 15% zal groeien. In die vijf jaar zal er circa $1000 miljard worden besteed door bedrijven en overheden aan digitale beveiliging.

Beleggen in cyber security

Beleggers die willen inspelen op de snelle ontwikkelingen bij cyber security, kunnen dat doen via Trend Invest. Eenvoudig en efficiënt.

Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Cyber Security samengesteld. Deze Trend bestaat momenteel uit 18 cyber security aandelen, uit onder meer de VS en Japan.

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de laatst bekende beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. 

De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat.

De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links