Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Trend Zonne-energie: +70% rendement over de afgelopen 12 maanden!

Trend Zonne-energie: +70% rendement over de afgelopen 12 maanden!

 

Als we kijken naar het rendement springt er één Trend van alle Trends van Trend Invest duidelijk uit: Zonne-energie. Deze Trend boekte in de afgelopen 12 maanden een rendement van 70%!1

Dit komt deels door een forse inhaalslag als het gaat om investeringen in zonne-energie. Mede door innovaties in de zonnecellen zelf en in de omvormers – die warmte omzetten in elektriciteit – wordt zonne-energie steeds aantrekkelijker.

Want de kostprijs van elektriciteit die is opgewekt met zonne-energie daalt voortdurend, terwijl elektriciteit opgewekt met fossiele energie niet tot nauwelijks in prijs daalt. Dan is voor steeds meer overheden, bedrijven en particulieren het simpele rekensommetje gauw gemaakt. Want wie wil er nu een ‘dief van zijn eigen portemonnee’ zijn?

Zandvlaktes

Heel begrijpelijk dus dat ‘olie- en gaslanden’ als Dubai, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Jordanië, Algerije en Saudi-Arabië in de woestijn en op andere zandvlaktes gigantische zonneparken aan het bouwen zijn. Een zonnecentrale van honderden megawatt, vergelijkbaar met een conventionele Nederlandse gascentrale, is geen uitzondering. Zo’n centrale van honderden megawatt produceert jaarlijks evenveel stroom als honderdduizenden Nederlandse huizen gebruiken.

De hierboven genoemde landen, van oudsher groot in olie en gas, slaan een enorme slag met deze duurzame zonnestroom. Niet alleen omdat ze hiermee schone energie kunnen produceren en werkgelegenheid creëren. Maar ook omdat de beleidsbepalers van deze landen al voorsorteren op het ‘fossielloze’ tijdperk. Met de enorme capaciteit aan zonne-energie die ze aan het bouwen zijn, kunnen ze straks waarschijnlijk opnieuw energie exporteren naar het westen.

Enorme investeringen

De investeringen in duurzame energie zijn enorm. Voor het vijfde jaar op rij bedroegen die - $332,1 miljard in 2018 - meer dan $300 miljard wereldwijd. Daarvan neemt zonne-energie jaarlijks rond de $160 miljard voor zijn rekening! De komende jaren zal dat niet anders zijn.

Beleggen in zonne-energie

Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen in zonne-energie, kunnen dat doen via Trend Invest. Gemakkelijk en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Zonne-energie samengesteld.

In deze Trend zijn 12 beursgenoteerde zonne-energiebedrijven opgenomen, waaronder producenten van zonnecellen en omvormers voor zonne-energiecentrales, en ontwikkelaars en uitbaters van zonneparken.

Lees hier meer over de Trend Zonne-energie en de samenstelling >>

 


* Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

1 Het rendement van 70% is berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 13 september 2018 t/m 13 september 2019. Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de laatst bekende beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend.

De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links