Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Groeit jouw pensioenpotje wel voldoende?

Groeit jouw pensioenpotje wel voldoende?

Pensioenfondsen komen steeds meer in de knel. Oorzaak is de lage rente. Daardoor renderen de beleggingen van de pensioenfondsen een stuk minder dan gedacht. Veel fondsen hebben al aangekondigd dat de pensioenen verlaagd zullen worden.

Veel Nederlanders hebben naast het bedrijfspensioen ook hun eigen pensioenpotje. Hiermee kunnen ze straks zorgen voor een extra aanvullend pensioen. Maar net zoals bij de “grote” pensioenfondsen is het rendement vaak ondermaats.

Ook hier is de oorzaak bijna altijd de lage rente. Een mager rendement kan straks, als je met pensioen gaat, duizenden, en soms wel tienduizenden euro’s schelen. Dus niet geheel onbelangrijk.

Check je rendement

Als het rendement achterblijft, dan zou een overstap naar een aanbieder die uitzicht biedt op meer rendement te overwegen zijn. Het is dus zeker zinvol om met enige regelmaat het rendement van je polis te checken. Als je dat wilt, kan JOUW Pensioen dit ook voor je uitzoeken. JOUW Pensioen heeft mensen in dienst die dat dagelijks doen. Als je jouw rendement wilt laten checken, upload dan hier je polis

Handig tooltje

Op de website van JOUW Pensioen vind je niet alleen informatie over hoe je een goed aanvullend pensioen kunt opbouwen, maar ook een handig tooltje waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoe hard jouw pensioenkapitaal kan groeien. Maak hier je berekening.

Niet voor iedereen!

Door je kapitaal te gaan beleggen loop je natuurlijk een beleggingsrisico. Onze lijfrenteproducten zijn dan ook alleen geschikt voor mensen die zich kunnen permitteren dit risico te lopen. Ben je financieel afhankelijk van de lijfrente-uitkering dan is het verstandig om te kiezen voor een vaste uitkering op basis van rente.


* Voor JOUW Pensioen is een essentiële-informatiedocument opgesteld, dat je hier kan downloaden. Aangezien JOUW Pensioen meerdere beleggingsopties kent, kan je aanvullend op het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’ tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.


Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de IEX-redactie om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meer over JOUW Pensioen ›

Meer Beleggingsideeën

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 1. Akzo bulls in de aanval 24 jan
 2. Groeit jouw pensioenpotje wel voldoende? 22 jan
 3. label connect Groeimarkt: Zorgvastgoed voor ouderen 20 jan
 4. TA: De 615+ beer op het AEX-pad 17 jan
 5. Beleggen met je lijfrente 10 jan
 6. TA: Offensieve koopkans Unilever 10 jan
 7. Waarom beleggingsdoelen zelfs in angstaanjagende bearmarkten niet automatisch buiten bereik zijn 07 jan
 8. TA: Ahold in de rebound 20 dec
 9. label connect Beleggen in vastgoed: de schaarste blijft 17 dec
 10. Aanvullend pensioen: hoe is het rendement? 17 dec
 11. TA: AMG rijp voor een rebound 13 dec
 12. label connect Stadsbewoners blijven langer hangen in de stad 06 dec
 13. label connect Stadsbewoners blijven langer hangen in de stad 06 dec
 14. Groeit jouw pensioenpotje wel voldoende? 04 dec
 15. label connect Vastgoed is een blijvertje: 3 redenen 04 dec