Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Investeringsidee: KPN

Door Bank Vontobel Europe AG op 20 dec 2018 | Onderwerp: Bank Vontobel Europe AG | Categorie: Beleggingsideeën

Investeringsidee: KPN

KPN (Koninklijke PTT Nederland) is een Nederlands telecommunicatiebedrijf. KPN is leverancier van diensten als mobiele en vaste telefonie, vast en mobiel internet en televisie voor zowel de particuliere als zakelijke markt.

Het bedrijf opereert in verschillende markten waaronder Particulier, Zakelijk, Netwerk, Operations & IT, Grootzakelijke bedrijven en via dochteronderneming iBasis. KPN levert onder meer complete telecommunicatieoplossingen voor ICT gerelateerde klanten, waaronder ook aan andere telecommunicatie-exploitanten.

Verder voorziet het bedrijf in grote netwerkdiensten aan derden door middel van een Internet Protocol (IP) gebaseerde infrastructuur voor internationale grootzakelijke klanten via diens dochteronderneming iBasis. Andere merken die ook onder KPN vallen zijn Telfort, XS4ALL, Simyo, Yes Telecom en Ortel. De missie van KPN luidt: Samen maken we het leven leuker, vrijer en makkelijker door mensen met elkaar te verbinden.

Substantiële verbetering

De strategische prioriteiten van KPN draaien om drie speerpunten om de organische groei van het bedrijf substantieel te verbeteren.

Het eerste speerpunt is om het beste en slimste geconvergeerde telecomnetwerk te bouwen, om zodoende een optimale ‘best-in-class’ klantenervaring te kunnen bieden. Dit moet voor een groeiend marktaandeel zorgen, door nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten vast te houden.

Het tweede speerpunt is het leggen van de focus op winstgevende groei. KPN kiest daarbij om met name verder te investeren in opkomende markten. Volgens het management van KPN wil het bedrijf gebruik maken van zijn sterke marktpositie door middel van een ‘kwaliteit boven kwantiteit’ focus. Ook moet in de komende jaren de digitalisering van KPN’s operationele model naar een hoger niveau getild worden om verdere kostenreductie te realiseren.

KPN wil een simpel en overzichtelijk productenpallet aan klanten kunnen bieden, waarbij het bedrijf stabiel wil groeien op het gebied van IT en geconvergeerde verbindingsdiensten. Al deze doelen moeten ertoe leiden dat de aangepaste EBITDA halverwege 2020 verder is gestabiliseerd.

Het derde speerpunt van KPN is om zich meer te focussen op de verdere digitalisering en vereenvoudiging van zijn diensten. Het vereenvoudigingstraject is in 2014 van start gegaan, wat tot op heden een kostenbesparing heeft opgeleverd van meer dan 650 miljoen euro. Dit traject zal uiteindelijk bijdragen aan het verbeteren van KPN’s prestaties en om vast te kunnen houden aan het solide investeringsbeleid.

Duurzame groei

Al deze ontwikkelingen moeten resulteren in een duurzame groei van de vrije kasstroom en in een groei die een progressief regulier dividend per aandeel impliceert, maar de toekomstige ontwikkeling valt nog te bezien. De koers van het aandeel KPN staat nu (14 december 2018) op 2,56 euro en het hoogste punt over het afgelopen jaar lag op 2,95 euro.

Vontobel producten op KPN zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee KPN

Ontdek Vontobel's productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.