Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Nasdaq-100 index

Investeringsidee: Nasdaq-100 index

Analisten verwachten dat Nasdaq-100 aandelen verder kunnen stijgen, maar zien ook tekenen van oververhitting.

Eind augustus vorig jaar schreef Vontobel nog dat de Nasdaq-100 index onder druk was komen te staan door de geopolitieke spanningen wereldwijd. Ondanks dat deze spanningen nog altijd aanwezig zijn, is het optimisme op de markten hoog.

Dit is terug te zien in de koersontwikkeling van indices over de afgelopen periode. De Nasdaq-100 steeg over heel 2017.

Stijgingspotentieel

Het optimisme op de technologiebeurs werd in de eerste weken van 2018 voortgezet. Zo bereikte de index begin dit jaar meermaals een nieuw record. Onlangs profiteerde het onder andere van een koersstijging voor Netflix.

De online videostreamingdienst verwelkomde in het vierde kwartaal 8.33 miljoen nieuwe abonnees, waar analisten gemiddeld rekenden op 6.34 miljoen. Over heel 2017 steeg het aantal abonnees met 24 miljoen en Netflix heeft nu wereldwijd 117.6 miljoen betalende abonnees. De koers van het aandeel steeg nabeurs, waardoor de Nasdaq een duwtje in de rug kreeg.

Analist Philip van Doorn stelde begin dit jaar op Marketwatch dat een overgrote meerderheid van de analisten erop rekent dat de Nasdaq in 2018 verder stijgt. Van de 100 aandelen in de index zijn analisten voor 67 overwegend positief, zo blijkt uit data van FactSet. Er zijn daarbij 18 aandelen die door tenminste 85% van de analisten gezien worden als koopwaardig.

Risico

Een risico waar wel op wordt gewezen is dat bedrijven door de opgelopen koersen te dure fusies en overnames aan kunnen gaan, die uiteindelijk mogelijk de omzet en winst per aandeel drukken. Daarnaast tonen technologieaandelen tekenen van oververhitting in aanloop naar de presentatie van hun kwartaalcijfers.

Afgewacht moet worden hoe de cijfers van indexzwaargewichten Apple, Microsoft en Amazon.com uitvallen en welk effect dit gaat hebben op zowel de koers van deze aandelen als de index.

Producten van Vontobel zijn verhandelbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Nasdaq-100 index

Ontdek Vontobel's productaanbod op beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links