Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Achtergronden

 1. Premium

  De Fed speelt met vuur, vindt situatie vooralsnog 'beheersbaar'

  De jongste kwartaalrapportages van grootbanken in de VS maken duidelijk dat de Fed niet te lang meer moet wachten met het verlagen van de rente.

  Hoewel de Amerikaanse economie het nog best aardig lijkt te doen, verslechteren de marktomstandigheden bij commercieel vastgoed in rap tempo. Zo rap zelfs dat de genomen voorzieningen slechte leningen van de meeste banken tekortschieten.

 2. Premium

  Recordkoers? Gewoon kopen

  Een aandeel kopen dat al drie keer over de kop is gegaan: dat lijkt erg onverstandig, maar kan soms nog wel degelijk lonen.

  Het zal beleggers ongetwijfeld niet zijn ontgaan: de verzengende koersrally bij aan artificial intelligence gerelateerde aandelen. Absolute koploper is daarbij uiteraard Nvidia, dat vorig jaar in waarde verdrievoudigde en in 2024 met nog eens 50% steeg.

 3. Premium

  Loopt de Fed nu wéér achter de markt aan?

  Beleggers zijn in afwachting van de eerste rentestap van de Fed en de kritiek op het nog steeds restrictieve beleid van de Amerikaanse centrale bank neemt toe.

 4. Premium

  Fed ziet bankenprobleem in de VS als beheersbaar

  NYC Bancorp schokte beleggers vorige week met erg zwakke cijfers. Moeten beleggers met Europese bankaandelen zich schrap zetten?

  Het is wederom bal in de Amerikaanse bankensector. Fed-topman Powell rekent erop dat enkele regionale banken zullen omvallen, fuseren of worden overgenomen.

 5. Premium

  Complexe derivaten jagen Chinese retailbeleggers in de gordijnen

  Het is en blijft uiterst onrustig op de Chinese aandelenmarkt en Chinese particuliere beleggers uiten nu zelfs hun frustratie via een social media-account van de Amerikaanse ambassade in Beijing.

  Waar de meeste Europese en Amerikaanse beurzen zich in relatief kalm en positief vaarwater bevinden, is het in China een compleet ander verhaal. De handel is uiterst volatiel, terwijl de richting vooral neerwaarts is. Derivaten spelen een belangrijke rol bij de sell off.

 6. Premium

  Boekhoudkundige onregelmatigheden bij ADM

  Een van 'werelds grootste grondstofhandelaren, ADM, schokte zondagavond beleggers met de mededeling dat de boekhouding mogelijk niet geheel correct is.

  Een bericht waar beleggers nooit op zitten te wachten: boekhoudkundige onregelmatigheden bij een beursgenoteerd bedrijf. Afgelopen zondag kwam nieuws met die strekking naar buiten bij ADM - Archer Daniels Midland - dat besloot een onderzoek in te stellen naar de boekhouding en werkwijze van de voedingsdivisie.

 7. Premium

  Heeft de bodembel bij Chinese aandelen geluid?

  De Chinese aandelenmarkt maakte afgelopen donderdag een verrassende draai: na opnieuw stevige verliezen trad er in het laatste uur een kentering op. Bodem bereikt?

 8. Premium

  Opnieuw spanningen op de Europese gasmarkt

  De VS is uitgegroeid tot 's werelds grootste LNG-exporteur, maar klimaatactivisten roeren zich. Onwelkom nieuws voor Europa, dat voor de energievoorziening tegenwoordig sterk afhankelijk is van LNG.

 9. Premium

  Wat wordt de joker op de financiële markten in 2024?

  Een uniek kijkje in de keuken van een van 's werelds grootste en meest invloedrijke beleggers.

 10. Premium

  Dreigt er een schuldencrisis in de VS?

  De Amerikaanse overheidsschuld loopt gestaag op en de vraag is of de financiële markten dit als probleem gaan zien. En zo ja, wanneer.

  Er woedt inmiddels een heftige discussie in de VS over de hoogte van de staatsschuld. Zowel Republikeinen als Democraten maken zich hier zorgen over nu de teller eind vorig jaar alweer op $34.000 miljard stond.

 11. Premium

  Krachtig signaal voor aandelenbulls

  Beleggers krijgen een stevig steuntje in de rug vanuit onverwachte hoek en dat biedt perspectief op een mooi aandelenjaar.

  Een mooie opsteker voor Europese overheden en zeker ook voor de euro: staatsleningen in de eurozone blijken sterk in trek.

 12. Premium

  Het klimaat voor nieuwe beursnoteringen klaart op

  Het beursklimaat is weer wat opgeklaard, de valse start van 2024 ten spijt. Dat betekent dat het aantal beursgangen dit jaar weer zal toenemen.

 13. Premium

  Deze overgewaaide trend maakt beleggen alleen maar complexer

  Beleggen is een uiterst zinvolle manier om kapitaal op te bouwen. Het is echter ook een complex spel. Helaas voor beleggers wordt het nog complexer.

  Amerika is het land van de zogeheten 'class action suits.' Gehaaide advocaten die namens een groep gedupeerden een claim indienen op jacht naar een forse schadevergoeding. Deze trend dreigt ook de kant van Europa - of beter: de EU - op te waaien als gevolg van de voortschrijdende eenwording.

 14. Premium

  Uitzicht op 57% rendement?

  De geschiedenis herhaalt zich zelden volledig, maar biedt vaak wel een goede indicatie, zeker ook bij beleggen.

  Het afgelopen jaar is voor de meeste financiële markten uiteindelijk positief geëindigd. Uitzondering hierop is...

 15. Premium

  Beleggers sceptisch over EV-producenten

  Beleggers lijken een wat meer sceptische houding aan te nemen ten opzichte van EV-fabrikanten, ondanks dat de markt stevig doorgroeit. Terecht?

  De omschakeling van auto's aangedreven op fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel naar EV's is in volle gang. Tegelijkertijd groeien de bomen niet tot in de hemel: beleggers die op het hoogtepunt van de EV-hype aandelen hebben gekocht, staan op een lelijk verlies.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links