Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX blijft goed liggen, ondersteund door sterke geldstromen

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 Twee verse aandelen, een gokje AEX en een snufje cash 151
 2. 24 mei Financials on the run 160
 3. 23 mei Twitter versus Tesla: zit de overname er nog in?

Reacties

58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Doptieman 27 juli 2021 18:21
  quote:

  Doptieman schreef op 27 juli 2021 10:08:

  Beursnieuws 07.57 Vlakke opening AEX voorzien.

  Realiteit -1.5 % Had zich even vergist zeker om 07.57 nog net niet goed wakker.

  en RT de aex blijft goed liggen !! wat een flut info.
  Fake News om jou mind in de verkeerde richting te zetten!!! zodat jou inleg geabsorbeerd kan worden door de Witboordjes! Pas Op!!
 2. forum rang 7 ttroo 28 juli 2021 00:12
  Apple. Nee. Nee. Nee. Twee van de drie parameters scoren het slechtst de afgelopen 2 a 3 jaren. En de andere parameter scoorde de ena slechtste in de afgelopen 2 a 3 jaren. Hoe krijgen ze het voor elkaar met deze cijfers. Mogelijk hijgen de Chinezen de Apple phones in de nek en heeft dat meer impact dan gedacht. Ze gingen uiteindelijk naar rood. Zowiezo is de $2.5 trillion marktwaarde lastig houdbaar. Twee cijfer dagen gehad. Nog drie te gaan, met een FED en met een mogelijk toppertje Zwarte Zwaan op vrijdag.

  Het is afwachten hoe deze nacht de Nifty Fifty zich gaat gedragen. Stappen ze vannacht al in de beren boot of moeten we wachten op een donderdag, vrijdag of een maandag. Als ze in de berenboot instappen ligt alleen nog Australie op stierenkoers, maar Australie gaat het continent Azie in hun eentje niet redden. Zwitserland blijft goed liggen. Te goed. Beren moeten daar aan de bak. Canada blijft ook nog goed liggen. Beren moeten daar morgen rode spelden prikken uitdelen, dan kunnen ze die ook donderdag, vrijdag of maandag in de berenboot lokken. En dan houden we alleen nog Amerika over. Maar als de wereld valt, de Amerikaanse consument valt, dan vallen de Amerikaanse indices vanzelf mee. De kwartaalcijfers van de Grote Nasdaq fondsen laten nabeurs niet meer die groene percentages van 3 a 5% zien en soms nog wel meer. Rode nabeurs reacties komen zeker ook voor. En zelfs na goede cijfers. Maar goede cijfers zijn niet genoeg als je Hemel Fantastische cijfers verwacht. Dan valt goede cijfers wat tegen. Puur waarderingen die te enorm zijn. Het blijft allemaal lastig. Als we eenmaal goed naar rood gaan draaien, is de ruimte om te dalen enorm! Maar eerst moet India maar de beren boot in en een China rebound zal gaan loeren. Kortom de beren vullen de berenboten, maar ze hebben nog niet alles binnen. En dus zitten de beurzen in de aanmodderfase. En dat is in het voordeel van de beren. Die halen de achterstanden steeds meer in. Zetten af en toe een fonds of een index in de berenboot en varen weer door naar de volgende stieren fonds / index. FED gaat morgen weer wat roepen. Geld Drukken. Tja. Wat verwachten we anders. Ook de FED is gedegradeerd tot een geldmachine. Alleen maar geld drukken. Een verhaaltje er om heen. Maar feitelijk doen ze al ruim tien jaren alleen maar aan heel veel geld drukken. En als we kijken naar 2008 dan was dat niet eens een crisis. De schulden waren ongeveer een derde van wat het nu is, de huizenmarkt zullen flink hoger staan qua prijs dan in 2008, de overige leningen ook. Inflatie zal de afgelopen 12 jaren niet stil hebben gezeten. Kortom het was niet eens een crisis in vergelijking met de huidige standen. Het was zelfs een makkie. FED gaat weer geld drukken. Ze doen hun taak in ieder geval zeer trouw!
58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links