Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

The day after: de verkoopdruk van maandag is niet doorgezet

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 15 okt Indices op Wall Street staan nog even on hold 81
 2. 13 okt Halfgeleiders in de belangstelling: ASML en ASMI blijven op koers 109
 3. 12 okt Verdere rentestijging ligt om de hoek: olieprijs is katalysator 83

Reacties

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 ttroo 21 juli 2021 20:10
  De Day After After. Hogere futures, hogere yields. En dat is meteen het positieve. Het werd tijd dat de yields gaan beginnen met hun nieuwe grote cycle van stijgingen. Eerst rebouden, zoals vandaag, door rebounden, dan winstnemingen en dan de aanvallen op de rode lijnen. En ze rebounden goed. Maar dat was ook noodzakelijk! Ze waren en zijn te ver doorgezakt. Voor de parmaters is dit alleen maar heel gunstig. Gunstig voor flink hogere yields mogelijk te maken.

  Behoudens de manipulator landen, zoals Ukkie, Europa en Amerika zijn de yields in andere meer cruciale landen meegezakt naar beneden, maar deze yields zijn niet te ver neerwaarts gezakt, sterker nog die zijn al bijna weer terug op het oude niveau. En dat is niet goed, sterker nog, veel meer risico voor die landen.

  Amerikaanse yield zie ik voor paniek zorgen als ze richting de 1.5 gaan. En bij een midden 1.4 kan het al lichtjes starten. Met een huidige stand onder de 1.3 gaat dat vandaag niet lukken. Paniek maken.

  DAXie. Mooie rebound. Maar vergeet niet, DAXie zit gewoon in de beren boot. En komt er ook niet uit. Dus rebounden in de beren boot. Een upgrade van hun stoelen en kamers en eten en drinken. Maar ze gaan de beren boot zeker niet verlaten. Ze gaan hun leven tijdelijk aangenamer maken op de berenboot.

  En de landen die flirten met de berenboot, die blijven flirten. Kortom die komen er ook in. Misschien morgen, misschien vrijdag, maar een zeer grote kans dat ze volgende beursweek een voor een plaats nemen in de berenboot.

  En dan houden we nog maar een paar indices over die niet in de berenboot zitten. S&P 500, Nasdaq en SMI bijvoorbeeld. Daar moeten de beren een scherpere aanval doen. Het liefst tussen de 2 a 3%. En het liefst pas startend vanaf midden volgende ?beursweek. Down Jones blijft flirten met de berenboot. Er nu weer uit. Maar ze kunnen er zo weer in.


  ASML stuurde de eigen beurskoers flink hoger door een nieuwe aandelen inkoop programma van maar liefst 9 miljard euro voor de komende 3 jaar aan te kondigen. Ze moesten wel, want de cijfers Q2 waren erg matig. Q3 cijfers gaan er wel beter zien. Maar veel gaat meteen naar het aandelen inkoop programma. Ze kunnen de komende 3 jaren geen tegenvallers opvangen. Dus geen negatieve acties uit accounting rules of een mogelijke vertraging in leveringen. En ze kunnen natuurlijk geen marktaandeel gaan verliezen van de Chinezen. En dat zie ik als een zeer grote uitdaging. Zelfs Apple verliest van Xiaomi en dat is toch een ijzersterke naam. En ze kregen zelfs hulp van hun eigen president Trump die Huawei bijna KO sloeg. Kortom het helpt niet. Een andere Chinees bedrijf zal en staat op. Ze blijven komen!

  AEbommetjes weer uit de beren boot gestapt. Geholpen door de hogere yields. Maar hun beurs concept blijft minimaal. Als UK yields zo doorgaan, staan ze binnen 5 a 7 dagen al op de rode lijn. Maar dat is maximale stijgings snelheid. En daar zal zeker vertraging inkomen en zelfs een keer een daling komen.

  DAX future loopt langzaam tegen weerstand aan. Amerika zal bepalen of ze er morgen over heen gaan.

  Probleem is en blijft de middel lange termijn parameter, die zal uiteindelijk voor afremmen gaan zorgen, in combinatie met de beren boot, waar partijen uit willen, maar dat gaat ze niet lukken. Al gaat de DAX een procent hoger, ze blijven in de beren boot zitten.

  Beren zetten de aanvallen niet door. En dat herkennen en weten we van de afgelopen 12 beursjaren. Het zal ze uiteraard een keer wel lukken.

  Nog twee uur handel te gaan in Amerika. Voorlopig draaien ze fantastisch vandaag. En zolang ze dat kunnen, zijn we in ieder geval gered. Maar veel risico loert om de hoek.

  Nasdaq heeft moeite om goed te stijgen. Opvallend. Maar Apple, Alphabet en een Microsoft, die koersen zouden eigenlijk nog verder moeten gaan zakken. 2. forum rang 7 Fat behind the curve 21 juli 2021 22:24
  ***** BREAKING-NEWS*****

  2e Prik van Jansen Vaccin NOODZAKELIJK ivm Delta Variant..

  Vaccinatie bewijs wordt volop vervalst..

  Toegevoegd:


  'Belegger' koopt weer volop aandelen > Vind je het gek Spot goedkope Sh*t..

  Na 1 dag Summer-Sale > Waar halen ze toch al die onzin vandaan..

  Gelukkig stijgt echt alles weer ook de Olie prijs..

  Je reinste ZWENDEL en anders niet..!!

  Ik heb het al eerder gehad over de mogelijkheid van een Klimatologische Ramp hé..?!

  Wel als de alles omvattende Ramp zich gaat voordoen..

  Houden "we" nog steeds één licht- puntje en een Vermogend gevoel want..

  De "Beurzen" blijven wel doorstijgen duss.. > GROEN..!

  Belegger koopt weer volop aandelen
 3. forum rang 6 ttroo 22 juli 2021 00:06
  Kom op beren. Morgen een ideaal rondje maken. Eerst Australie rood maken. Het liefst rond de 1%. Dan meteen India en Taiwan aanpakken. Zuid Korea is in bezit, dus daar geen aandacht aan besteden. Maar bij een half procent groen in Zuid Korea gaat het alarm af en moeten de beren ingrijpen. Europa is het minst interessant. Uitrusten. Misschien af en toe wat spelden prikken op de Zwitserse beurs. En dan komt het vanzelf verder goed. En dan richten op de Amerikaanse beurzen. Down Jones is de makkelijkste. Een rondje verkoop orders zou al voldoende moeten zijn. S&P 500 en Nasdaq zijn lastiger. Maar blijven prikken. Het gaat daar vanzelf een keer fout. En dan wat verkoop orders naar het nog noordelijker Canada gelegen. En de beren boot zit zo'n beetje geheel vol!

  Yields hielden het keurig vol. Maar ze zijn ver verwijderd van de 1.7 voor de Amerikanen, de -0.2 a - 0.1 voor de Duitsers en de 0.7 a 0.8 voor de Ukkies. Yields hebben veel ruimte voor hoger, dus ze moeten dat eerst maar eens gaan benutten. Ze zitten duidelijk alle drie in de downtrend. Dus daar moeten ze eerst voorbij. En die downtrend lijn ligt een stuk hoger. Dus ook daar nog geen uitbraken. Maar de eerste belangrijke stap is gezet vandaag, duidelijk hogere yields.

  Zoals altijd gaan we door met of hoger en hoger of met lager en lager. Nauwelijks een tussen pauze er tussen. Die kennen de robots niet.

  Het is afwachten of de beren de rode nacht spook kan oproepen en een ideaal rondje kan lopen morgen op de beurzen. Zo niet, blijven de beren de Grote Correctie uitstellen, omdat ze die niet kan oproepen. Niettemin doen de beren het sinds tijden goed. De beren boot is netjes vol geladen met indices en met fondsen. Ze moeten alleen de tweede beren boot gaan vullen om indruk te gaan maken en in ieder geval als morgen de groene nacht spook komt, de winsten van de stieren zo beperkt mogelijk te houden. Vrijdag, maandag of dinsdag toeslaan kan ook.

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.