Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: SBM Offshore

Investeringsidee: SBM Offshore

SBM Offshore is een van de leidende offshore dienstverleners voor de energiesector. Het bedrijf telt wereldwijd circa 4750 werknemers en is een van de juwelen van de Nederlandse industrie.

Het bedrijf is marktleider in geleasede drijvende productiesystemen en meerdere schepen in bedrijf. Daarnaast heeft SBM Offshore een ongeëvenaarde operationele ervaring op dit gebied.

De belangrijkste activiteiten van het bedrijf zijn het design, voorraad, installatie, operatie en levensduurverlenging van Floating Production, Storage en Offloading (FPSO) schepen.

Deze zijn in eigendom en worden beheerd door SBM Offshore om te verhuren aan klanten, of geleverd op turn key basis. Over 2016 realiseerde SBM Offshore een omzet van 2 miljard dollar en een EBITDA van 772 miljoen dollar.

Olieontwikkelingen

SBM Offshore is voor een groot deel afhankelijk van de ontwikkelingen in de olie- en gassector. Daarom probeert het bedrijf te diversifiëren door meer te investeren in diensten voor duurzame energie.

Zo heeft SBM Offshore recent zijn eigen drijvende turbineconcept ontwikkeld en zal deze samen met EDF en Siemens in Frankrijk verder implementeren. De ontwikkeling van een speciaal platform door SBM Offshore zorgt ervoor dat de installatietijd van offshore windturbines kan worden teruggebracht tot minder dan een dag. Offshore windenergie staat erom bekend duur te zijn en daarom kan deze innovatie van SBM Offshore helpen om de technologiekosten hiervan te reduceren.

De toenemende vraag naar schepen met speciale vereisten voor drijvende windparken kan wellicht een significante deelactiviteit van SBM Offshore worden. De toekomstige ontwikkelingen moeten echter afgewacht worden.

Marktkapitalisatie

Op dit moment worden aandelen van SBM Offshore verhandelt op 15,45 euro (01-11-2017). Het hoogste koersniveau van de afgelopen twaalf maanden was 16,17 euro op 11 april en het laagste niveau 12,15 euro op 9 november. Elf analisten hanteren voor SBM Offshore een buy, vier een hold en twee een sell advies.

Het twaalf maands koersdoel wordt gemiddeld geschat op 17,26 euro. Daarnaast biedt SBM Offshore een dividendrendement van 1,39%. De huidige marktkapitalisatie van SBM Offshore bedraagt 3.179 miljoen euro. Afgewacht moet worden hoe de toekomst zich zal ontwikkelen.

Vontobel producten op SBM Offshore zijn verkrijgbaar bij DEGIRO, Lynx en Interactive Brokers.

Investeringsidee: SBM Offshore

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links