Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Royal Dutch Shell

Investeringsidee: Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell kende ondanks de dalende olieprijzen een goed eerste kwartaal en investeert ondertussen in minder cyclische bedrijfstakken en duurzame energie. Analisten zijn ondertussen overwegend positief over het aandeel.

Royal Dutch Shell presenteerde begin mei de resultaten over het eerste kwartaal van 2017. Over het algemeen kende de wereldwijd opererende oliemaatschappij een goed kwartaal.

De kasstroom vanuit operationele activiteiten kwam uit op 9,5 miljard dollar (waar dat 113 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2016 was) en een vrije kasstroom van 5,2 miljard dollar.

Het laatste stelt het bedrijf in staat om de schuldpositie terug te brengen. Met de huidige lage olieprijzen die in de marges snijden van de grote oliemaatschappijen, volgt Shell een desinvesteringsstrategie om de balans te versterken.

Richting duurzaam

Ook ontwikkelt Shell minder cyclische bedrijfstakken zoals hun chemiedivisie, waar de lage olieprijzen geen invloed op hebben. Een voorbeeld hiervan is het Deepwater Brazil offshore platform.

Het afgelopen jaar nam Royal Dutch Shell het Britse BG Group over en inmiddels is het gasbedrijf volledig geïntegreerd. Volgens het management van Shell zal de overname langetermijnwaarde aan het bedrijf toevoegen.

Andere mogelijkheden die de veerkracht van Shell kunnen verbeteren is de focus op schaliegas en duurzame energie richting 2020. Shell wil meer investeren in duurzame energie, mede omdat verwacht wordt dat de populatie in Azië tot aan 2050 zal groeien met 900 miljoen.

Dit zal voor een explosieve toename in de vraag naar duurzame energie zorgen. Het blijft echter afwachten hoe de toekomst zich zal ontwikkelen. Analisten gepolst door Bloomberg hanteren voor Shell een gemiddeld koersdoel van 28,56 euro:

  • 21 analisten geven een koopadvies
  • 7 analisten geven een houdadvies
  • 4 geven een verkoopadvies

Aangezien de koersontwikkeling afhankelijk is van bedrijfs-, branche- en economisch gerelateerde omstandigheden, wordt beleggers sterk aangeraden om het risico van hun belegging zorgvuldig af te wegen. Ontwikkelingen kunnen anders uitpakken dan op voorhand verwacht.

De producten zijn verhandelbaar bij DeGiro.

Investeringsidee: Royal Dutch Shell

 

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links