Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Amazon.com

Investeringsidee: Amazon.com

Amazon.com is een van de grootste e-commercebedrijven ter wereld, maar haalt steeds meer omzet uit zijn clouddivisie. Voor verdere groei richten de Amerikanen hun pijlen op Europa.

Amazon.com heeft in de Verenigde Staten een sterke machtspositie verworven. Momenteel heeft het e-commercebedrijf 34% van de markt voor online commerce in handen en analisten van Needham verwachten dat dit in 2021 zal zijn gestegen tot boven de 50%.

Amazon Prime

Een van de belangrijkste groeidrijvers voor Amazon over de afgelopen jaren was abonnementsdienst Prime. Voor 99 dollar per jaar krijgen leden diverse voordelen bij Amazon. Onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners schat in dat Amazon in maart van dit jaar 80 miljoen Prime-leden in de Verenigde Staten had. Dit is een stijging van 38% ten opzichte van een jaar geleden en een verdubbeling van het aantal leden in maart 2015.

Amazon profiteert op meerdere vlakken van de groei in Prime-leden. Allereerst zorgt het voor een stabiele inkomstenstroom. Daarnaast blijkt uit onderzoek van Statista dat Prime-leden gemiddeld meer uitgeven op Amazon. Gemiddeld geven Prime-leden jaarlijks 1300 dollar uit, terwijl niet-leden maar 700 dollar spenderen op Amazon. Desondanks lijdt Amazon volgens analisten nog altijd verlies op Prime doordat de kosten hoger liggen dan de inkomsten.

Het afgelopen kwartaal wist Amazon zijn onafgebroken dubbelcijferige omzetgroei over de afgelopen twintig jaar door te trekken. De omzet steeg over het eerste kwartaal op jaarbasis met 23% tot 35,7 miljard dollar, terwijl de nettowinst uitkwam op 724 miljoen dollar of 1,48 dollar per aandeel.

Sterke groei clouddivisie

Amazon Web Services (AWS) neemt een steeds groter deel van de totale omzet van Amazon voor zijn rekening. Over het eerste kwartaal genereerde de clouddivisie op jaarbasis een omzetgroei van 43% tot 3,66 miljard dollar en is daarmee de snelst groeiende tak van Amazon. Wel vertraagde de groei, aangezien deze over het vierde kwartaal nog 47% bedroeg.

De operationele inkomsten van AWS kwamen uit op 890 miljoen dollar en de operationele marge van de divisie verbeterde op jaarbasis van 23,5% naar 24,3%.Tegelijkertijd neemt de concurrentie voor AWS toe. Zowel Alphabet (moedermaatschappij van Google) als Microsoft hebben aangegeven hier de komende jaren de focus op te leggen, wat tot druk op de marges kan leiden.

Verwachtingen

Voor het tweede kwartaal verwacht Amazon dat de omzet op jaarbasis stijgt met 24% en uitkomt tussen 35,25-37,75 miljard dollar, exclusief een eenmalige post van 720 miljoen dollar gerelateerd aan ongunstige wisselkoerseffecten. De operationele inkomsten komen naar verwachting uit tussen 425 miljoen en 1,1 miljard dollar.

Om de groei aan te wakkeren blijft Amazon fors investeren. Zo wil het bedrijf abonnementsdienst Prime en kruidenierbezorgservice Amazon Fresh in Europa verder uitrollen. Volgens schattingen is de Europese e-commerce markt 545 miljard dollar waard, terwijl Amazon over heel 2016 slechts 44 miljard dollar van zijn omzet buiten Noord-Amerika realiseerde. Dat is 55% van de 80 miljard dollar aan omzet die het bedrijf in Noord-Amerika behaalde over het afgelopen jaar.

Na de presentatie van de eerste kwartaalcijfers steeg de koers van Amazon met ruim 4% en staat ten opzichte van twaalf maanden geleden meer dan 40% hoger. Sommige analisten denken dat de koers van Amazon op termijn de grens van 1.000 dollar zal doorbreken, terwijl anderen juist vinden dat de koers te ver is opgelopen. Beleggers die vertrouwen hebben in Amazon kunnen daarop inspelen met bijvoorbeeld een Amazon Turbo Long. Het blijft echter afwachten hoe de toekomst zich zal ontwikkelen. Vontobel producten zijn verhandelbaar via DEGIRO.

Investeringsidee Amazon.com

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links