Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog 21 april 2021

Verizon verliest marktaandeel aan IEX-favoriet
 1. Verizon verliest marktaandeel aan IEX-favoriet

  Martin Crum
  15:05

  Verizon is een van de drie grote Amerikaanse telco's. Vandaag werd bekend dat het concern marktaandeel verliest en wel aan T-Mobile USA en in mindere mate AT&T. En dat is goed nieuws voor de favoriete telco van de Beleggersdesk: Deutsche Telekom.

  Immers, T-Mobile USA is nog voor een belangrijk deel (44%) in handen van Deutsche Telekom, dat prijkt op de kooplijst van de Beleggersdesk.

 2. Prof verkoopt, particulier koopt aandelen

  Martin Crum
  13:35

  Er dreigt een tweedeling te ontstaan op de aandelenmarkt. Volgens de jongste gegevens van Bank of America hebben particuliere beleggers de afgelopen acht weken aan de aankoopkant geopereerd.

  Professionele klanten zoals hedge funds hebben de afgelopen weken volgens de BoA-data juist aan de verkoopzijde gezeten. Per saldo verkochten professionele partijen voor circa $5,2 miljard aan aandelen, het hoogste niveau sinds november 2020.

 3. Super League sterft vroege dood

  Martin Crum
  12:30

  Beursgenoteerde Europese voetbalclubs lopen vandaag averij op. Clubs als Juventus en Manchester United moeten gevoelig terug nu de ambitieuze plannen om tot een Super League te komen de prullenmand in kunnen.

  De grote Engelse voetbalclubs hebben zich terugtrokken, waarmee alleen nog de grote Spaanse en Italiaanse overblijven. Te weinig om de gedroomde Super League nog vorm te geven. Het op het Damrak genoteerde Ajax reageert amper op het nieuws. 

 4. Coronaherstelpakket

  Martin Crum
  11:15

  Een zucht van opluchting zal vermoedelijk hoorbaar zijn geweest op de Brusselse burelen. Het Duitse Constitutioneel Hof heeft een blokkade tot ratificatie van het Europese steunpakket van €750 miljard opgeheven.

  Daarmee komt het moment dichterbij dat de Europese Commissie, voor het eerst, zelfstandig de kapitaalmarkt op kan voor het coronasteunpakket. Dat geld kan dan vervolgens richting de lidstaten in de vorm van leningen en subsidies giften.

 5. Nóg zo'n chiptopper: ASML

  Martin Crum
  10:15

  Niet alleen ASMI weet opnieuw te verrassen met beresterke cijfers, ook ASML moet alle zeilen bijzetten om aan de marktvraag te kunnen voldoen. Corona heeft de digitalisering van de maatschappij versneld en daarvoor zijn chips nodig, heel veel chips.

  En dat betekent voor chipfabrikanten aankloppen bij ASML in Veldhoven. Topman Wennink ziet de vraag in alle segmenten en bij de gehele productportfolio van ASML "fors toenemen". De Beleggersdesk zal hier later vandaag uitgebreid op terugkomen voor Premiumleden.

 6. ASMI-cijfers maken indruk

  Martin Crum
  09:35

  De chipsector blijft hot en ASMI kwam gister nabeurs met een fraaie set cijfers naar buiten. Het is vooral de operationele winstgevendheid van het chipsectoraandeel dat indruk maakt. En het feestje lijkt voorlopig nog niet voorbij.

  Het aandeel heeft al een indrukwekkende koersrally achter de rug. De vraag of het voor beleggers verstandig is om desondanks nu nog in te stappen, wordt in een vanochtend al verschenen analyse voor Premiumleden beantwoord.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare