Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

ASML kopen of verkopen??

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 december 2003 23:16
    IK zou toch maar een stoploss plaatsen. De lichten voor technische analyse mogen dan wel op groen staan, maar fundamenteel klopt er natuurlijk niets van. TA alleen is mijn inziens levensgevaarlijk. Wanneer de massa dit in de gaten krijgt staan we zo 4 euro lager. Fundamenteel hoort het in de buurt van de 8 euro thuis. Laten we dus de gulden midden weg kiezen dan is het aandeel bij 12 euro goed betaald. Technisch gezien is het trouwens aardig overkocht..
  2. [verwijderd] 26 december 2003 23:47
    Het echte gevaar voor dit overgespeculeerde aandeel komt als er bedrijven met een betere performance en vooruitzichten komen, lees winstverbetering,de eerste voortekenen zijn er al zie de banksector,abn ing,ik verwacht dat straks veel beleggers waar voor hun geld gaan zoeken, asml is daar niet meer bij.
    mvrgr jo jo
  3. forum rang 4 bearishbull 27 december 2003 16:47
    Leuke site en leuke grafiekjes, maar mijn commentaar op le sabre is een TE negatieve kijk.. Als de AEX bijvoorbeeld bijna naar beneden uitbreekt spreekt hij over puts kopen, als de aex bijna naar boven uitbreekt spreekt hij ook over puts kopen..

    Zijn grafieken zijn erg handig, zijn commentaar is interessant, maar ik haal er uit wat ik wil geloven. Voor mij GEEN goeroe.

    Over ASML:

    Als je hem heb, moet je hem houden (ik heb hem en houd hem)

    als je hem niet heb zou ik er van af blijven en kijken welke kant hij van de 3hoek verlaat. Dan is kopen/verkopen een stuk veiliger..
  4. [verwijderd] 27 december 2003 21:53
    Kopen op de dips.

    Winst ontwikkeling bij ASML gaat exponentieel(maar ook tijdelijk, conjunctuurgevoelig dus), een KW van 45 zegt dan niet zoveel. Wat je in de gaten dient te houden zijn een tweetal zaken. Een book-to-bill ratio, op te vragen bij Semiconductor Industry Association en de bezettingsgraad. De laatste ligt nog wat laag echter dienen de huidige productiestraten te worden ge-upgrade naar de nieuwe technology welke ASML levert, ik zal je de naam besparen, wordt dan erg technisch allemaal.

    Daarnaast correleert ASML met de SOX. Een uitbraak boven de 500 zal ook ASML weer naar hogere niveau's brengen. ASML kun je ook benchmarken met AMAT (Applied Materials).

    Alles zit in een stijgende trend, chips gaan tegenwoordig overal in en er zullen alleen maar meer apparaten bijkomen naast PC's en telefoons.

    Succes!
  5. [verwijderd] 27 december 2003 22:20
    wateengedoe,

    Mee eens, maar vergeet niet dat ASML de allergrootste is op haar gebied in de gehele wereld.
    Hierdoor onstaat dus, gaat het goed met de markten, zal ASML voorop gaan lopen, blijft de markt achter, zal ASML ook achter gaan lopen.

    Nieuwere chips zuller er altijd gevraagd worden, is alleen de vraag wanneer moeten die machines ervoor gebouwd moeten worden.
    Vergeet hierbij s.v.p. niet dat de micro-technologie bijna aan het einde van haar latijn is, de draadjes in die chips zijn zo dun dat ze eigenlijk niet meer als materiaal beschouwd kunnen worden, het zijn eigelijk nog moleculen die bij elkaar willen blijven.
    Deze technieken hebben er ook voor gezorgd dat de snelheden van PC's o.a. flink omhoog zijn gegaan, terwijl het energie-verbruik flink omlaag is gegaan.

    Voor (BESI) Semiconductors is het achternalopen van dit spul evenals Philips, Microsoft enz.
    Nou, wie toekomstgericht is moet maar eens op de site lezen wat ASML is.

    mvrgr Wiedewa
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.