Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Maart 2020: De Maand Van 50 Miljoen Inkoop Eigen Aandelen Met Als Resultaat..............

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tatje
0
Kijk op blz 75 JV 2019.

Daar zie je de gemiddelde aankoop koers staan voor de opties.

Och ik ben de treasure shares per 1 jan 2019 vergeten.

Waren er 800000 aandelen.

Dus RSU 2022 ook al voorhanden :-)

boem!
0
quote:

tatje schreef op 26 maart 2020 10:48:


De orders die normaal gefactureerd gaan worden in Q1, gedeelte wordt geboekte omzet en gedeelte gaat naar deferred.

Een deel deferred dat nu naar geboekte omzet gaat Q1.

Normaal gaat het zo ,maar nu !

higher volumes kunnen we wel vergeten.

Welke clausules staan in het contract.

Kunnen ze door corona annuleren of uitstellen.

Consumer krijgt een flinke tik.

Enterprise omzet, APIs prijs is per afname vast, zal ook minder worden, die afname.

Enterprise was Q1 2019 37 zal gezien de verdere groei in 2019 37 blijven
Consumer was Q1 2019 66,6 zal een 50 worden - 25%
Automotive was Q1 2019 65,1 wordt 50 min - 24%

137 daling van 19% met 80% is 110 gross profit

TT boekt Autom volgens IFRS.
Indien een contract 3/4 van haar looptijd erop heeft zitten ult 2019 en de omzet valt in het eertse kwartaal van 2020 met 20% terug dan zal de IFRS omzet niet met 20% terugvallen.

TT heeft in haar backlog de totaal bergrote opbrengst staan van dat contract zeg 400. In het vierde jaar zal er zonder wijziging van de inschatting ieder kwartaal een opboeking plaatsvinden van 25 mio verdeeld naar IFRS gerapporteerd en een gedeelte naar IFRS nog te rapporteren.
Ervan uitgaande dat een contract normaal gesproken begint met hoge aantallen die naderhand aflopen is het niet vreemd te veronderstellen dat TT daar 110, 105, 95 en 90 als aantallen heeft aangehangen om tot die totale 400 te komen.
Ult 2019 was er dus 300 verantwoordt als omzet(direct en uitgesteld) terwijl er al 310 waren afgeleverd.
Een tijdelijk omzetverlies wordt dus gedempt doordat de aantallen verderop in het contract afnemen. Veel belangrijker is echter dat TT ieder kwartaal de totale waarde van ieder contract opnieuw inschat.
Ik kan me daarbij niet aan de indruk onttrekken dat TT zich daar uiterst prudent in heeft opgesteld in het verleden(25% hogere wekelijke omzetten dan via orderboeken was gemeld).
Zodoende kan ik me voorstellen dat iedere onderschrijving tov het begrote totaal direct voor het hele contract wordt gecorrigeerd waarbij bij een overschreiding men ruimere regels hanteert nog afgezien van de normaal toegepaste voorzichtigheidprincipe.
Ik verwacht dat het backlog minimaal 10-15% voorzichtigheidsmarge in zich herbergt waardoor zeker voor al langer lopende contracten de correctie in de IFRS boeking minimaal zal zijn indien de feitelijk afgeleverde auto's met TT-inside tijdelijk wordt getroffen.

Ik kom in mijn voorzichtige prognose daarom uit op 162 mio a 82%.

tatje
0
Dus 30 miljoen uitgeven om 4,132 miljoen opties af te dekken.

Straks bij uitoefenen 28 miljoen terug krijgen.

Geld komt er dus aan :-)

Konden wel zeeuwen zijn bij TT.

'ons bin zuunig'
Vive tu vida positivamente
0
Technisch gezien is TomTom uitgebroken ( zie MACD) en stijgende RSI en kan het aandeel verder herstellen.
Net als gisteren even in het begin van de middag stukje terug om vandaag weer day high te sluiten?!
Bijlage:
Wereldbelegger
1
Wat een vreemde opmerking en zeer suggestief.
Waarom Kid stil is weet ik niet.

Voor mij is het prettig dat de koers omhooggaat.
Zeker nu ik voor de zelfde investering de afgelopen dagen door verkoop en lager inkopen plus een leuk turbo-short handeltje een stuk meer TT aandelen heb.

Met mijn nieuwe gemiddelde prijs sta ik in de plus.
Staat u al in de plus na al uw bijkopen in de afgelopen weken?

Weet u het nog? vanaf 10,80 riep u elke dag dat het een uitstekend bijkoopmoment was. Terwijl zelfs de meest doorgewinterde postivo's op dit forum TT van de hand deden.

Maar wie verkocht of een lagere koers voorzag was gek en werd verketterd.
Alleen zij hebben EN gelijk gekregen EN een opnieuw ingekocht tegen een lagere prijs.

Ik wil niet flauw zijn, maar wie heeft er nou gelijk....

quote:

Vive tu vida positivamente schreef op 26 maart 2020 10:27:


Kid en wereldbelegger zijn erg stil, is dit ook een positieve indicator?
leonardus65
0
hvasd2, geen google, maar ook niets over TT. Maar goed dat wil niets zeggen. Ze willen het ook niet aan de grote klok hangen
Wereldbelegger
1
flauwe opmerking

als u het beter weet dan verbetert u me toch.
Doen alsof u het beter weet is niet meer dan u zelf beter voelen dan een ander. Geeft u ongetwijfeld een goed gevoel, dat heeft u wellicht nodig.


quote:

Knife Catcher schreef op 26 maart 2020 08:33:


[...]
Ik denk dat voor jou het theorieboek TA er nog een keer bij moet; hoofdstuk weerstanden en hoofdstuk Gaps beide doornemen svp

succes vandaag!
Dutchy Ron
0
Weinig targets gehaald vandaag ...... A26 put aex 460 door het putje, ING blijft achter en TT moet ff maar naar 7,45

LVS en Wynn alweer 7%+ dus die gaan lekker. Daar ga ik niet het weekend mee in dus die gaan er uit op 55 resp 85 of uiterlijk morgenavond.
Knife Catcher
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 26 maart 2020 15:27:


flauwe opmerking

als u het beter weet dan verbetert u me toch.
Doen alsof u het beter weet is niet meer dan u zelf beter voelen dan een ander. Geeft u ongetwijfeld een goed gevoel, dat heeft u wellicht nodig.
[...]


Je mag best veel onzin schrijven hier; Ik begrijp dat je wel opmerkingen plaatst over TA, maar dat je geen handboek hebt, danwel het niet wenst te raadplegen?

Geen punt, maar verwacht dan niet dat je altijd een serieus antwoord krijgt. Iets met kaatsen en bal, kun je ook gewoon googlen.

Terug naar de inhoud; de enige verklaring tot nu toe voor de stijging is dat we te ver gezakt zijn? Nou, dan staat ons nog een hele rit omhoog te wachten;-)

succes en fijne avond alvast.
Vive tu vida positivamente
0
Nu nog even goedkoop extra inslaan, morgen moeten we boven de nog immer zeer lage €7,50 kunnen sluiten.
Ikkenietweten
0
Off-topic

Ik snap er werkelijk geen jota van. Houd nou niemand van jullie er rekening mee dat dit muisje nog een staartje heeft of zit dat al ingeprijsd.
Zie bijvoorbeeld bericht CPB.
Dutchy Ron
0
WW aanvragen in US en bericht van CPB hebben altijd ff nodig om door te dringen. Benieuwd naar koersverloop morgen en of er een eindsprint of einddump komt net voor het weekend.
pwijsneus
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 26 maart 2020 20:58:


Eindsprint in US gaan donkergroen de dag uit


De traders in NY laten even zien wie de touwtjes in handen heeft. Bovendien, in de US of A is straks met pasen alles weer helemaal back to normal. Awesome!!

Make America Great Again.

Slaap lekker.
Ikkenietweten
0
quote:

pwijsneus schreef op 26 maart 2020 21:23:


[...]

De traders in NY laten even zien wie de touwtjes in handen heeft. Bovendien, in de US of A is straks met pasen alles weer helemaal back to normal. Awesome!!

Make America Great Again.

Slaap lekker.Cynisch bedoeld neem ik aan.
pwijsneus
1
quote:

Ikkenietweten schreef op 26 maart 2020 23:08:


[...]


Cynisch bedoeld neem ik aan.


Uiteraard, ik hoop voor alle Amerikanen dat iedereen daar ff zijn verstand gaat gebruiken.

Dat er economisch gesteund gaat worden, prima, is ook wel nodig. Maar in een land met zeer grote verschillen (vooral ook op het gebied van gezondheidszorg) is het nogal risky om zo met dit virus om te gaan.

Ben oprecht blij dat ik in Nederland woon, zeker als je kijkt hoe de zaken in de VS geregeld zijn. Daar word hoog spel gespeeld over de rug van de bevolking. Als dit zo doorgaat laat Trump dat land ziek en failliet achter ..
boem!
1
Ook door mij is in het verleden veel kritiek geuit op de overdreven voorzichtigheid van HG om de niets aan de winst bijdragende kas op zulk een hoog nivo te laten staan.

Wat heb je aan een kaspositie van 437 k zeker indien je daarnaast nog beschikt over een kussentje van uitgestelde omzet van 369 k aan deferred revenue.

Terwijl de hele financiele wereld zijn adem inhoudt hoe bedrijven, die zich wel aan de "gratis" geldzucht hebben gelaafd, deze "gedeeltelijke" lock-down met de daarbij gepaard gaande omzetdaling zullen en kunnen verwerken hoeven we ons over de weerstand van TT geen enkele zorg te maken.

De deferred revenue gekoppeld aan de positieve kas geeft TT ruimte om zelfs bij het volledig wegvallen van een omzet van 806 mio normaal door te gaan met haar door investeringen in R&D hoge Opex zonder daarvoor een beroep te hoeven doen op anderen.

Met die 780 mio waarvan deprec en amortis 290 mio uitmaakt kan TT met een genormaliseerd Capexnivo van 30 mio per jaar zonder problemen 1,5 jaar zonder enige omzet overbruggen.

Met slechts de BU Consumer en Automotive in beeld om voor een duidelijke achteruitgang in operationele omzet in aanmerking te komen is het daarom volstrekt duidelijk dat TT haar strategie met hoge R&D kosten niet hoeft te wijzigen.

Dat er op dit forum ook posters aanwezig zijn die zonder de financiele uitgangspositie van TT daarin te betrekken nu al kommer en kwel voorzien laat ik graag aan hen over.
pwijsneus
2
quote:

boem! schreef op 27 maart 2020 06:46:


Ook door mij is in het verleden veel kritiek geuit op de overdreven voorzichtigheid van HG om de niets aan de winst bijdragende kas op zulk een hoog nivo te laten staan.

Wat heb je aan een kaspositie van 437 k zeker indien je daarnaast nog beschikt over een kussentje van uitgestelde omzet van 369 k aan deferred revenue.

Terwijl de hele financiele wereld zijn adem inhoudt hoe bedrijven, die zich wel aan de "gratis" geldzucht hebben gelaafd, deze "gedeeltelijke" lock-down met de daarbij gepaard gaande omzetdaling zullen en kunnen verwerken hoeven we ons over de weerstand van TT geen enkele zorg te maken.

De deferred revenue gekoppeld aan de positieve kas geeft TT ruimte om zelfs bij het volledig wegvallen van een omzet van 806 mio normaal door te gaan met haar door investeringen in R&D hoge Opex zonder daarvoor een beroep te hoeven doen op anderen.

Met die 780 mio waarvan deprec en amortis 290 mio uitmaakt kan TT met een genormaliseerd Capexnivo van 30 mio per jaar zonder problemen 1,5 jaar zonder enige omzet overbruggen.

Met slechts de BU Consumer en Automotive in beeld om voor een duidelijke achteruitgang in operationele omzet in aanmerking te komen is het daarom volstrekt duidelijk dat TT haar strategie met hoge R&D kosten niet hoeft te wijzigen.

Dat er op dit forum ook posters aanwezig zijn die zonder de financiele uitgangspositie van TT daarin te betrekken nu al kommer en kwel voorzien laat ik graag aan hen over.Tomtom zal hoge R&D kosten blijven houden, maar er is nog steeds geen groei.

Enige wat mij realistisch lijkt om te verdienen aan dit aandeel is goed timen/voorgesorteerd zitten wanneer het voor een appel en een ei door de founders van de beurs gehaald wordt. Daar is in de zeer nabije toekomst een uitgelezen kans voor.

Of zou er toch nog een overname komen, ik gok eerder op de exit. Kom op, deze beursdwerg staat in de 3e divisie, en op eigen kracht gaat er geen groei komen. Zinloze notering.

Scheelt ook een hoop slaapverwekkende, en tijdrovende cijferpresentaties.
1.358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 7,905   Verschil +0,13 (+1,61%)
Laag 7,805   Volume 654.093
Hoog 8,135   Gem. Volume 823.938
9 apr 2020 17:35
label premium

TomTom: Helemaal niet slecht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over hoofdkantoren

  7 februari 2017 16:38 - Vimeo

 2. video thumbnail

  De fantasie in TomTom

  6 januari 2017 17:18 - Vimeo

 3. video thumbnail

  IEX Marketupdate met o.a. TomTom

  21 oktober 2016 15:33 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over TomTom

  20 mei 2016 15:59 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare