Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Neways 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
258 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Nuchtere Kijk Op 18 maart 2020 11:33
  De grootste verkopers zijn in dit fonds zo te zien (bijna) opgedroogd. Als je wat wil kopen is er bijna geen volume te krijgen. Ben eerlijk gezegd toch ingestapt en
  koersen schieten dan alle kanten op met amper volume. Teken dat het merendeel tegen dit soort koersen niet meer wil verkopen? Het blijft moeilijk in kleinere fondsen positie op of af te bouwen. Bij mij gaan ze nu voor langere tijd de kast in. De wereld draait door (DWDD) stopt, maar na Corona? zal er toch wel weer verbetering komen? Zekerheid is ook hier natuurlijk niet te vinden.
 2. Brabant 20 maart 2020 20:59
  Van een enorme Neways-fan en volger: Maandag is er na dit zwarte weekend weer een nieuwe, lagere, orde. Want dit gaat heeel lang duren. Lonen en huur gaan door. De manier waarop de overheden de zwakkere ouderen beschermen kost iedereen onder de 70 een jaar of 10 van hun leven aan economische achteruitgang. En dan is er nog de vraag wat de herstelkracht is van een bedrijf. Helaas ziet dit er voor Neways slecht uit:

  1. Als er maar 1 componentje van de duizenden in een Neways-product ontbreekt kan een eindproduct niet gereed komen.
  2. De sectoren waarin Neways opereert:
  - Automotive gaat op zijn gat want er worden jaren lang geen nieuwe auto's verkocht.Neways heeft dat vnl in Duitsland en dat al ligt stil.
  - Semiconductors idem, het kan jaren duren voordat ASML weer vraag krijgt naar chipmachines. ASML zou ik dan ook shorten, is nog veel te duur.
  - Medical is de vraag. Gaat Philips nog veel scanners verkopen aan ziekenhuizen? Ik denk het niet, want al het geld moet naar Corona en beademingsapparatuur. Eerst overleven, dan weer de kleine probleempjes uitzoeken.
 3. Brabant 24 maart 2020 01:35
  Mijns inziens staan we stil, al dagenlang tussen 4,80 en 5,20. Zelfs als de aex 10% omhoogvlamt. En eerst was er nauwelijks omzet en nu veel idd. Dus eerst dacht ik dat de vele grootaandeelhouders stil zaten, maar nu denk ik dat er 1 aan t afbouwen is ten koste van de stomme particulieren. En komen we dus niet verder met dit aandeel.
 4. €URO-Trader 24 maart 2020 11:35
  Zomerhoest is minder dan nu, UV straling kan ook effectief zijn. Olieprijs speelt ook een rol en/of de rijksbegroting op korte termijn goed komt is maar de vraag. Milieu investeringen staan gedwongen op een laag pitje en particulieren rijden gewoon langer door met hun auto's. Menig bedrijf staat op wankelen aangezien toegezegde vergoedingen ongetwijfeld te geting zijn of worden afgevlakt. Btw natuurlijk met 2% omhoog. Hopelijk heb ik het mis maar €10 is een utopie voor nu.
 5. forum rang 5 Dongen 24 maart 2020 12:09
  quote:

  Joseph185 schreef op 24 maart 2020 10:07:


  + 9,25% op 5,66 nu. Eindelijk weer een beetje stijging. Ik gok erop dat als de temperatuur stijgt en de relatieve luchtvochtigheid daalt dat dan het corona virus stabiliseert. Dan kan de hele beurs weer omhoog.

  U brengt fakenieuws want de waarheid is dat:"Daarnaast is de relatieve luchtvochtigheid van belang. Als die laag is, blijven de microscopische druppeltjes waarin de virusdeeltjes rondzweven langer in de lucht en kunnen ze zich over grotere afstanden verspreiden. In gebouwen die in de wintermaanden worden verwarmd is droge lucht een factor".
 6. Joseph185 24 maart 2020 12:51
  quote:

  Dongen schreef op 24 maart 2020 12:09:


  [...]
  U brengt fakenieuws want de waarheid is dat:"Daarnaast is de relatieve luchtvochtigheid van belang. Als die laag is, blijven de microscopische druppeltjes waarin de virusdeeltjes rondzweven langer in de lucht en kunnen ze zich over grotere afstanden verspreiden. In gebouwen die in de wintermaanden worden verwarmd is droge lucht een factor".

  Ik breng helemaal geen fakenieuws. Ik schrijf ïk gok erop... dat is toch iets anders dan pretenderen de waarheid te brengen. Fijn dat u de waarheid weet.
 7. forum rang 5 Dongen 24 maart 2020 17:01
  quote:

  Joseph185 schreef op 24 maart 2020 12:51:


  [...]
  Ik breng helemaal geen fakenieuws. Ik schrijf ïk gok erop... dat is toch iets anders dan pretenderen de waarheid te brengen. Fijn dat u de waarheid weet.

  u zegt dat U erop gokt dat wanneer de luchtvochtigheid daalt etc. Maar de conclusie is niet correct. U gokt dus verkeerd. Pas als de luchtvochtigheid hoger wordt is de besmettelijkheid minder van het virus. Dat is de waarheid die ik weet en verkondig. Fijne avond
 8. Joseph185 24 maart 2020 17:18
  quote:

  Dongen schreef op 24 maart 2020 17:01:


  [...]
  u zegt dat U erop gokt dat wanneer de luchtvochtigheid daalt etc. Maar de conclusie is niet correct. U gokt dus verkeerd. Pas als de luchtvochtigheid hoger wordt is de besmettelijkheid minder van het virus. Dat is de waarheid die ik weet en verkondig. Fijne avond
  Volgens mij mag ik zelf kiezen waarop ik gok en dat is bij mij nog altijd totaal iets anders dan het brengen van fake nieuws waarvan u mij beschuldigd. Als je dan graag mensen wil corrigeren dan zul je dat toch echt correct moeten doen.
 9. forum rang 5 Dongen 25 maart 2020 13:54
  quote:

  Joseph185 schreef op 24 maart 2020 17:18:


  [...] Volgens mij mag ik zelf kiezen waarop ik gok en dat is bij mij nog altijd totaal iets anders dan het brengen van fake nieuws waarvan u mij beschuldigd. Als je dan graag mensen wil corrigeren dan zul je dat toch echt correct moeten doen.

  het is beschuldigt met een T en verder kan je de boom in. Ennuh: fijne dag nog.
 10. awater 30 maart 2020 18:10
  PERSBERICHT
  Neways geeft update op impact COVID-19 en AVA
  Son, 30 maart 2020 - Neways Electronics International N.V. (Neways) management heeft diverse maatregelen genomen om de gezondheidsrisico’s voor haar medewerkers, hun naasten en voor klanten en toeleveranciers te beperken. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om de bedrijfscontinuïteit in de komende periode zo goed mogelijk te borgen.

  Om de risico's met betrekking tot COVID-19 nauwgezet te monitoren en hier proactief op te anticiperen heeft Neways twee Corporate taskforces ingericht. De Taskforce General Neways komt dagelijks bijeen om de actuele situatie bij alle werkmaatschappijen te bespreken en om maatregelen te coördineren. De taskforce ziet er op toe dat politieke besluiten en adviezen binnen de groep strikt worden nageleefd en dat de productie binnen de gestelde grenzen wordt gecontinueerd. De Taskforce Demand & Supply coördineert de communicatie met klanten en leveranciers en zorgt dat vertragingen in de supply chain tijdig worden gesignaleerd, zodat klanten ook onder deze extreme omstandigheden zo goed mogelijk worden bediend.

  Binnen de gestelde gezondheids- en veiligheidskaders zijn alle werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en China op dit moment nog operationeel. Ook kunnen klanten nog steeds goed worden bediend. Voor het tweede kwartaal verwacht Neways een grotere impact op de bedrijfsvoering door vertragingen in de aanvoer van componenten en de tijdelijke sluiting van productielocaties van klanten, met name in de automotive sector. Daarnaast zijn in een aantal landen waar onze toeleveranciers zijn gevestigd recent de grenzen tijdelijk gesloten, waarbij het onduidelijk is wanneer deze grenzen weer open zullen gaan en of er nog verdere beperkingen worden opgelegd.

  Naast de maatregelen om de gezondheidsrisico’s te beperken, neemt Neways maatregelen die er primair op gericht zijn om de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten in de komende periode te borgen. Het gaat hierbij om het:
  • Beperken van operationele uitgaven;
  • Gebruik maken van overheidsfondsen en subsidies voor tijdelijke arbeidstijdverkorting;
  • Maximaal reduceren van het investeringsprogramma;
  • Intensiveren van contacten met klanten om de supply chain maximaal voor te bereiden en verstoringen in de keten zo goed mogelijk op te vangen;
  • Stringenter monitoren van werkkapitaal en met name debiteuren en voorraden.
  Alhoewel met een gezonde solvabiliteit en een goede toegang tot kredietlijnen, Neways’ financiële positie goed is, is er op dit moment onvoldoende duidelijkheid over hoe lang de huidige situatie kan duren en wat de mogelijke impact hiervan is op onze klanten. Om haar gezonde positie te borgen legt Neways de nadruk voor de komende periode op cash management en het maximaliseren van de kasruimte. In dit kader heeft Neways besloten om naast de bovengenoemde maatregelen uit voorzorg ook het dividendvoorstel over 2019 van € 0,28 per aandeel in te trekken.

  Eric Stodel, CEO: “Onder deze ongekende omstandigheden ligt de hoogste prioriteit bij de gezondheid van onze medewerkers en hun families en daarnaast bij het zo goed mogelijk continueren van onze wereldwijde bedrijfsactiviteiten. Ik ben enorm trots op de flexibiliteit en veerkracht van onze medewerkers die er alles aan doen om de impact voor onze klanten zoveel mogelijk te beperken. In deze tijd komt het nog meer aan op samenwerking en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen. We werken dan ook nauwer samen dan ooit met onze leveranciers en klanten om voor iedereen die actief is in de keten de gevolgen te beperken.”

  Vanwege de huidige onzekere situatie is het voor Neways momenteel niet mogelijk om een inschatting te maken van de impact van de COVID-19 uitbraak op de omzet en resultaten over 2020.

  Update Algemene Vergadering van Aandeelhouders
  De fysieke locatie van de AVA is verplaatst van het Evoluon naar het hoofdkantoor van Neways. In verband met het intrekken van het dividendvoorstel wordt agendapunt 6.3 van de AVA agenda verwijderd. Gelet op de gezondheidsrisico’s voor alle betrokkenen bij de AVA, wordt aandeelhouders verder uitdrukkelijk verzocht de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 16 april 2020 via een live webcast bij te wonen. Een link naar de webcast zal t.z.t. beschikbaar worden gesteld op de corporate website van Neways. Nadere informatie over het stemmen en het indienen van vragen over de verschillende agendapunten zal op de corporate website beschikbaar worden gesteld.

  Neways volgt de ontwikkelingen en aanwijzingen van de overheid en RIVM op de voet en houdt onder meer de mogelijkheid open dat het aantal fysiek aanwezige aandeelhouders wordt beperkt of dat de vergadering alsnog wordt uitgesteld. Aandeelhouders wordt verzocht regelmatig de AVA sectie van de corporate website te controleren op verdere updates.

  EINDE
 11. Toddemij 30 maart 2020 18:50
  quote:

  keljans 123 schreef op 27 maart 2020 12:57:


  beschuldigd met een d is correct


  Het is met een t, waarvan je mij beschuldigt.(je beschuldigt mij) tegenwoordige tijd stam: beschuldig + t. Is het waarvan je mij hebt beschuldigd dan is het een voltooid deelwoord en met een d. Dus heeft Dongen qua spelling gelijk. Waarvan akte.
 12. Freakertje 31 maart 2020 15:59
  Als de taalnazi's nu even lekker hier verder gaan spelen: nl.wiktionary.org/wiki/beschuldigen/v...

  Dan kunnen de serieuze beleggers weer verder met de inhoud i.p.v. de vorm te bespreken, zoals waarom Neways vandaag omhoog spuit, na gisteren het dividend in te hebben getrokken. Blijkbaar wordt dit als verstandige keuze uitgelegd. Ik had dit i.i.g. niet verwacht, hoogstens gelijkblijvende koers.
258 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Neways Electronics Meer »

Koers 6,760   Verschil +0,30 (+4,64%)
Laag 6,500   Volume 5.967
Hoog 6,760   Gem. Volume 20.189
25 mei 2020 15:09
label premium

Neways sluit jaar in stijl af

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare