Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

fraude bij/door overheid ?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
1
Kamerbrief Menno Snel bevat foute cijfers over letselschade
Schade 269

De cijfers die staatssecretaris van Financiën Menno Snel deze week aan de Tweede Kamer stuurde over letselschadeuitkeringen, komen niet in de buurt van de werkelijke getallen. Letselschade-experts verbaasden zich over de bedragen waar Snel mee rekent. Zo zou er jaarlijks 96 miljoen euro uitgekeerd worden aan slachtoffers, terwijl de werkelijkheid waarschijnlijk een factor tien hoger ligt. Het ministerie bevestigt dat er mogelijk fouten zijn gemaakt met de cijfers.

Kamerbrief Menno Snel bevat foute cijfers over letselschade
“We hebben begrepen dat deze cijfers mogelijk niet op een goede manier geëxtrapoleerd zijn”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Financiën. “We zijn daar nog over in overleg met het Verbond van Verzekeraars. Als er inderdaad fouten zijn gemaakt, zullen we dat zo snel mogelijk corrigeren.”

Vermogensbelasting
De Tweede Kamer had Snel gevraagd te onderzoeken wat de gevolgen zouden zijn als letselschadevergoedingen vrijgesteld zouden worden van vermogensrendementsheffing. Maandag stuurde hij de Tweede Kamer een antwoord met daarin een tabel over het aantal jaarlijkse letselschadevergoedingen en de hoogte van de uitgekeerde bedragen.

Meer dan 50
Volgens de cijfers die werden aangeleverd door het Verbond zijn er gemiddeld ongeveer 50 slachtoffers per jaar die een schadevergoeding hoger dan 200.000 euro ontvangen. “Dat heb ik als kantoor alleen al”, zegt Rini Withagen, voorzitter van branchevereniging van Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Letselschade-advocaat Evert Jan Dennekamp reageert op LinkedIn. “Ook hier: veel meer hoge schades dan op grond van het marktaandeel te verwachten is.”

Langere looptijd
Letselschade-advocaat Edwin Bosch concludeert eveneens dat de cijfers over de grote schadevergoedingen niet kunnen kloppen. “Ook niet wanneer je de lange(re) looptijd van die zaken meeneemt in de marktbenadering”, zegt Bosch op LinkedIn. Het Verbond wil nog niet officieel reageren op de cijfers.

Eerste publicatie door Bart van de Laak op 11 jul 2019
Laatste update: 11 jul 2019
haas
0
Internationale pootgoedsector ontstemd over NVWA-aanpak fraude
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft haar belangrijke rol bij de bestrijding van pootgoedfraude zwaar onderschat.
De overheidsdienst heeft het imago en de exportpositie van de pootgoedsector op het spel gezet en is lichtvoetig te werk gegaan, hetgeen internationaal tot irritatie en onbegrip heeft geleid. Dat stelt Geert Staring, algemeen directeur van Breeders Trust, in een brief aan Kamerlid Maurits von Martels. Von Martels heeft samen met zijn collega Jaco Geurts Kamervragen gesteld over de pootgoedfraude, die dit voorjaar aan het licht kwam. Breeders Trust is de overkoepelende internationale organisatie van pootaardappelkweekbedrijven in Noordwest-Europa. Staring zegt dat Nederland als grootste speler in de pootgoedsector een voorbeeld zou moeten zijn voor andere landen. Daarvoor is het nodig dat fraude stevig wordt aangepakt.
haas
0
Henk Hogenkamp moet 19 weken wachten op verlenging van zijn rijbewijs. Zijn vrouw Geke moet noodgedwongen dienen als zijn chauffeuse. © Frank Uijlenbroek
Henk (69) uit Dalfsen moet door CBR-chaos tot december wachten op zijn rijbewijs: ‘Ik sta machteloos’
Diabetespatiënt Henk Hogenkamp (69) uit Dalfsen rijdt wekelijks zijn vrouw naar het ziekenhuis in Groningen. Maar een geldig rijbewijs heeft hij niet meer. Hij moet nog 19 weken wachten, omdat het CBR een tekort aan medisch personeel heeft. ,,Heel frustrerend.’’ ,,Dit is heel frustrerend.’’

Sjoerd Hartholt 06-08-19, 10:00 Laatste update: 10:09
In maart ontving Hogenkamp van Dienst Wegverkeer( RDW) het bericht dat hij een gezondheidsverklaring moest regelen voor zijn rijbewijs BE. Hij ging gelijk aan de slag. ,,Geen dag liet ik verloren gaan, de auto heb ik elke dag nodig. Ik ben daarom gelijk naar de huisarts gegaan. Die heeft er naar gekeken. Alles was goed. Daarna moest ik naar de oogarts. In Coevorden kon ik gelukkig snel terecht.’’ Toen Hogenkamp alles binnen had, was het alleen nog een kwestie van de documenten uploaden in ‘Mijn CBR’ en wachten op het bericht of hij mag verlengen. ,,Ik kreeg het bericht dat ik over acht weken meer
fin®
0
@haas
Als je het dan over 'fraude bij/door overheid' hebt, moet je eigenlijk bij het grootste overheid_piramidespel beginnen ;-)

==================

De aardbevingen in Groningen zijn te klein om te kunnen vaststellen welke schade zij veroorzaken. Nederland kan daarom beter stoppen met het inventariseren van schade, zegt een onafhankelijke expert. Beter is het om iedereen in het gebied te compenseren.
www.trouw.nl/nieuws/expert-bevingssch...

Loketten
Dhani Hoekstra en zijn vriendin in Ten Post bijvoorbeeld hebben de afgelopen vijf jaar al tientallen experts aan het werk gezien. “Sinds de eerste schade in 2014 lopen we tegen een muur van loketten en instanties.” In een laatste rapport worden 42 schades aan de woning vermeld, 32 scheuren worden niet erkend als schade door aardbevingen.
haas
0
Te laat aansluiten Fastned-station levert Liander boete op
Liander krijgt een boete van 50.000 euro, omdat de netbeheerder een snellaadstation van Fastned te laat aansloot. Die bekendmaking doet de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op woensdag. Voor de klus stond een maximum van 18 weken.

Volgens netbeheerders zou dit niet altijd mogelijk zijn, omdat het aantal aanvragen hard groeit en er een tekort is aan technisch personeel. De ACM meent juist dat Liander als netbeheerder op die groei had moeten anticiperen.

“Partijen moeten tijdig toegang krijgen tot het net. Dat is een kerntaak van de netbeheerder”, aldus een ACM-bestuurslid tegen NU.nl.
haas
0
Follow the money en Trouw hebben weer een forse fraude weten te ontmaskeren. De fraude werd gepleegd door thuiszorg organisatie PrivaZorg uit Amersfoort.

Het schandaal is dat de overheid er al in 2007 van wist en het gewoon niet gebeuren. In 2015 deed de overheid een halfslachtig onderzoek en daar kwam niets uit.
haas
0
AEB:2 directeuren en 4 commissarissen
========================================
www.aebamsterdam.nl/over-aeb/organisa...
=========================================
Technologie
De HR Centrale is gebaseerd op bewezen technologie en innovaties van AEB. AEB ontwikkelde de HR Centrale om de output van energie en grondstoffen te optimaliseren. Onze Hoogrendement Centrale levert met 30% het hoogste energetische rendement en realiseert het meeste hergebruik van materialen. Daarnaast is de HR Centrale schoon: de rookgasreiniging is ontworpen met als doel de laagst mogelijke emissies.
haas
0
Is de overheid te bang haar fouten toe te geven?
HOFVIJVER DEN HAAG
dinsdag 13 augustus 2019 | NTR | Redactie Kunststof Twitter
Hoe goed werkt de WOB? Hoe gaat het met de afspraken tussen de pers en de overheid? En zijn klokkenluiders noodzakelijk om de waarheid boven tafel te krijgen? In Kunststof praten onderzoeksjournalisten Huib Modderkolk, Bas Haan en Pieter Klein over de relatie tussen de overheid en de pers.

de relatie tussen de overheid en de pers
Spreekverbod voor ambtenaren
Ambtenaren van de overheid mogen niet met de pers praten. Zo kan een ambtenaar van de gemeente die een journalist van informatie voorziet, worden ontslagen. Klokkenluiders binnen ministeries kunnen worden vervolgd door de overheid. De overheid staat enerzijds garant om de democratische rechtsorde te bewaken, maar aan de andere kant lijkt zij informatie weg te houden bij journalisten.

Zeker in een tijdperk waarin meer van de politiek wordt verwacht, zie je eigenlijk uitsluitend verkramping, angst.

Pieter Klein

Bas Haan reageert: "De afgelopen decennia zijn de voorlichtingsapparaten van de overheid steeds meer uitgegroeid tot een beschermingsmachinatie van bewindspersonen. Ze zijn ervoor bedoeld om voor te lichten, om feiten naar buiten te brengen. Als het beschermen van de bewindspersoon het hoofddoel is, in plaats van voor te lichten en feiten te brengen, dan heb je al een ontzettend groot probleem."

lees verder
www.nporadio1.nl/binnenland/18095-is-...
haas
0
mss CRB maar eens verkassen uit de West naar bijv.Delfzijl, Emmeloord of Emmen ?
opschudden is gewenst:)
===========================================================

Het CBR heeft medische informatie van
tientallen mensen per ongeluk gestopt
in onjuiste dossiers.Die informatie was
daardoor via internet zichtbaar voor
onbevoegden,bevestigt het CBR na een
bericht van het AD.

Het gaat onder meer om verwijsbrieven
en formulieren van artsen,adressen en
burgerservicenummers.Tot nu toe zijn er
71 meldingen bekend,maar het CBR sluit
niet uit dat er meer getroffenen zijn.

De fouten zijn ontstaan door problemen
met het digitaliseren van met de hand
ingevulde formulieren.De dienst roept
mensen daarom op medische gegevens
haas
0
De politie in Enschede heeft een man
opgepakt die nog 1,2 miljoen euro moet
betalen aan de Staat.Nadat hij 20 jaar
geleden veroordeeld was,had hij al een
deel overgemaakt,maar hij weigert de
rest te betalen.De man kan nu drie jaar
worden vastgezet.Ook daarna moet hij
nog steeds het bedrag betalen
haas
0
Een onbekend aantal Nederlandse
gedetineerden in het buitenland heeft
onterecht een uitkering ontvangen.Dat
schrijft minister Koolmees aan de
Tweede Kamer.Waarschijnlijk hebben ook
voortvluchtige veroordeelden onterecht
geld gekregen.

De uitkeringsinstanties UWV en SVB zijn
onvoldoende nagegaan of deze groep wel
recht had op een uitkering.Gevangenen
verliezen meestal hun recht op een
uitkering.

De minister is buitenlandse gevangenen
gaan controleren nadat Nieuwsuur had
onthuld dat Nederlandse gedetineerden
onterecht een uitkering kregen.
haas
0
De architecten van bureau OMA zijn
niet langer verbonden aan de renovatie
van het Binnenhof.Het contract is door
staatssecretaris Knops ontbonden.Daar
betaalt de staat 2,7 miljoen euro voor.

Volgens Knops is er bij de gebruikers
van de gebouwen "geen draagvlak" voor
de plannen van OMA.Kamerleden vinden de
schetsen van architect Ellen van Loon
getuigen van grootheidswaan.In haar
plannen zou het gebouw volledig op de
schop gaan.De Kamer wil juist een
sobere en doelmatige renovatie.

Pi de Bruijn,ontwerper van het huidige
Kamergebouw,gaat een nieuw plan maken
voor de renovatie van dat gedeelte.
haas
0
ER IS VEEL MEER AANDE HAND BIJ CBR DAN WORDT ER GEPUBLICEERD !
======================================================
Het CBR heeft de extreme wachttijden
voor rijbewijskeuringen mogelijk pas
medio 2021 weggewerkt,zegt minister Van
Nieuwenhuizen.Ze hoopt dat het een jaar
eerder al lukt;volgens het CBR is dat
het gunstigste scenario.

Het CBR heeft extra keuringsartsen
aangenomen en het scheelt ook dat 75-
plussers binnenkort met een verlopen
rijbewijs kunnen blijven rijden.Pier
Eringa,tot voor kort ProRail-topman,
gaat het CBR ondersteunen.

75-plussers moeten nu soms meer dan een
half jaar wachten op een keuring.Voor
beroepschauffeurs geldt sinds januari
een spoedprocedure.
haas
0
De ambulance chauffeurs in Amsterdam
moeten voortaan hun eigen boetes gaan betalen. De politie schrijft namelijk ook standaard boetes uit voor ambulances die te hard rijden of door rood rijden. De boete komt te vervallen als men weet aan te tonen dat het leven van de patiënt in gevaar was.
Kan je dat niet aantonen als chauffeur, dan moet je dus zelf betalen. Dit geldt ook als zwaailicht en sirene gevoerd worden! De boete kan immers ook via automatische flitskasten komen.

Het kan dus inhouden dat je wettelijk gezien een sirene en zwaailicht aan hebt staan, maar het is wel spoed, maar het leven van de patiënt is niet in gevaar. Je hebt bijvoorbeeld de sirene aan omdat je een zo gelijkmatige rit moet hebben vanwege de patiënt, dus niet te vaak stoppen en optrekken. Je rijdt met de sirene en het zwaailicht aan door rood en krijgt een boete. De directie besluit dat het levensgevaar er als zodanig niet was en je mag als chauffeur zelf dokken.
Hoe hard ga je de volgende keer rijden?
Hoe snel wilt u opgehaald worden als u iets overkomen is?
haas
0
Maximaal 100 op de snelweg heeft (bijna) alleen maar voordelen

www.ad.nl/binnenland/maximaal-100-op-...


dat wisten we 10/15 jaren geleden ook al
Maar onder druk van PVV wilde VVD het voor zijn: kosten 400 miljoen aanpassingen
haas
0
Geen rijbewijs - De 68- jarige Jan de Groot uit Hattem zit sinds deze week zonder rijbewijs. De vrijwilliger van de buurtbus tussen Hattem en Kampen moet zijn buurtgenoten in de regen laten staan nu zijn rijbewijs niet op tijd verlengd is. Niet omdat Jan zelf te laat was met aanvragen, maar vanwege de maandenlange wachttijd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). ,,Het is belachelijk’’, foetert De Groot.
DurianCS
0
quote:

haas schreef op 6 okt 2019 om 11:45:


Geen rijbewijs - De 68- jarige Jan de Groot uit Hattem zit sinds deze week zonder rijbewijs. De vrijwilliger van de buurtbus tussen Hattem en Kampen moet zijn buurtgenoten in de regen laten staan nu zijn rijbewijs niet op tijd verlengd is. Niet omdat Jan zelf te laat was met aanvragen, maar vanwege de maandenlange wachttijd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). ,,Het is belachelijk’’, foetert De Groot.

Ik weet niet of dit ook voor hem geldt, maar 75-plussers mogen nog lang doorrijden op een verlopen rijbewijs als er vertraging is door het CBR.
haas
0
De stikstof wetgeving dreigt in Nederland de bouwwereld te verstikken.

Heel veel bouwprojecten liggen stil en zelfs de uitbreiding van vliegveld Lelystad staat ineens op losse schroeven.

Heel dit dossier laat zien dat regelgeving en economie totaal niet op elkaar afgestemd zijn.

Hoe kon dit zo vreselijk mislopen? Zouden we dat ondertussen ook niet moeten onderzoeken?
haas
0
Getijdenenergiebedrijf Tocardo wederom bankroet

Vorig jaar maakte Tocardo doorstart met onder meer geld van provincie Noord-Holland.

www.fd.nl
haas
0
quote:

haas schreef op 11 sep 2019 om 09:22:


ER IS VEEL MEER AANDE HAND BIJ CBR DAN WORDT ER GEPUBLICEERD !
======================================================
Het CBR heeft de extreme wachttijden
voor rijbewijskeuringen mogelijk pas
medio 2021 weggewerkt,zegt minister Van
Nieuwenhuizen.Ze hoopt dat het een jaar
eerder al lukt;volgens het CBR is dat
het gunstigste scenario.

Het CBR heeft extra keuringsartsen
aangenomen en het scheelt ook dat 75-
plussers binnenkort met een verlopen
rijbewijs kunnen blijven rijden.Pier
Eringa,tot voor kort ProRail-topman,
gaat het CBR ondersteunen.

75-plussers moeten nu soms meer dan een
half jaar wachten op een keuring.Voor
beroepschauffeurs geldt sinds januari
een spoedprocedure.


drama ?:)
=================
Alexander Pechtold wordt de nieuwe
algemeen directeur van het CBR.Minister
Van Nieuwenhuizen heeft hem benoemd per
1 november.De oud-leider van D66 kan
helpen bij het vinden van een oplossing
voor de lange wachttijden voor mensen
die zich medisch moeten laten keuren
voor een rijbewijs,denkt het CBR.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street verwerkt cijferstroom

14:48 De aandelenbeurzen in New York blijven dinsdag bij de opening naar verwachting dicht bij huis. Beleggers ve...

  Indices

  AEX 575,88 -0,01%
  EUR/USD 1,1134 -0,13%
  Germany30^ 12.750,90 +0,02%
  Gold spot 1.487,16 +0,18%
  LDN100-24h 7.215,58 +0,55%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.868,05 +0,17%

  Stijgers

  TomTom
  +5,51%
  Takeaw...
  +2,61%
  Alfen ...
  +2,60%
  Kiadis...
  +2,34%
  ALTICE...
  +1,61%

  Dalers

  Pharming
  -1,66%
  OCI
  -1,62%
  Aperam
  -1,52%
  Akzo N...
  -1,48%
  Air Fr...
  -1,42%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  luuk4 op 22-okt-19 15:03
  (20)

  TA=verlies op 22-okt-19 14:46
  (15)

  dlklkdjkldk op 22-okt-19 14:00
  (1)

  derftrep op 22-okt-19 13:30
  (5)

  rekeozsejtlerap ed op 22-okt-19 13:27

  Column Forum Meer»

  (110)

  Now U See Me! op 22-okt-19 15:28
  (4)

  Rolling Thunder op 22-okt-19 14:34
  (4)

  Stiefan op 22-okt-19 13:47
  (8)

  dasokwat op 22-okt-19 12:48
  (2)

  Snugger op 22-okt-19 12:39