Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waarom is Nederland zo negatief over boeren?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Swarte Durk
0
Ik las een zeer interessant artikel vandaag (gepubliceerd op Nieuwsgrazer.nl) en wilde dat graag hier delen. Het gaat niet alleen over de opstelling van de media en regering tegenover Nederlandse boeren, maar ook over de snel groeiende belangstelling van bepaalde landen voor landbouwgrond wereldwijd.

Waarom wordt telkens weer een negatief verhaal over onze boeren geschreven?
Door Jaap Majoor,

Ik las in de krant een artikel dat de vogelstand erg achteruit gaat door de bestrijdingsmiddelen die in de mest van runderen zouden zitten. Dit komt volgens de onderzoekers uit het veevoer dat de koeien eten. De vervuiling zou volgens deze onderzoekers ook in de mest van het vee van biologische boeren zitten. Dit komt omdat het biologische voer ook zit in dezelfde opslag containers als waarin de gangbare producten vervoerd worden.

Ik begrijp die onderzoekers niet! Deze producten importeren wij om als grondstoffen te dienen voor vooral vleesvervangende producten voor de menselijke consumptie. De grondstoffen die de veevoerindustrie gebruiken, zijn de reststromen van deze producten o.a. sojaschroot en palmoliepitten, die wij mensen niet kunnen opnemen. Dat betekent, dat deze producten vooral soja en palmolie die wij mensen eten, dus heel vervuilend zijn aldus de onderzoekers. Waarom worden de mensen dan niet gewaarschuwd als dit waar zou zijn? Of is dit onderzoek de zoveelste storm in een glas water om onze landbouw in een slecht daglicht te plaatsen.

Het wordt tijd dat onze onderzoekers eens het land in gaan. Ik werd op het land alweer omringd door zeker 20 ooievaars, die mij volgden met het onderwerken van een groenbemester. Alles wat levend was, pikten zij op. Vorig jaar zijn op een stuk land bij alle nesten van onze weidevogels camera’s geplaatst. Op de camera’s was te zien, dat alle nesten leeg gehaald werden door, of een vos, of een marter, of een ooievaar, of een kat. Kortom geen een ei heeft het overleefd. Logisch dat de weidevogel verdwijnt.

Zo ook weer kalversterfte. De rapporten zijn opgevraagd door de STAF ( stichtingagrifacts.nl/ ), alleen zij krijgen het niet. Het lijken alleen maar rapporten te zijn, overal vandaan, maar niet uit Nederland. Wel wordt weer de Nederlandse boer in een kwaad daglicht geplaatst door de media, terwijl zij er niets mee te maken hebben.

Nu eindelijk eens een positief bericht over de boer van het FAO. Maar waar staat dit positieve verhaal in de media? Het FAO (wereld voedsel organisatie) heeft een hele interessante studie gepubliceerd. Hier staat in dat de veestapel van de boer een cruciale rol zal spelen in de wereldwijde voedselzekerheid en voeding. Zij zeggen dat de koeien, varkens en kippen voor de mens onverteerbare eiwitten eten en omzetten in dierlijke eiwitten, die wij mensen dan wel weer kunnen verteren. Zodoende is voor één kilo vlees eten minder graan nodig dan, wanneer wij alleen maar granen zouden eten. Verder zeggen zij dat 86 % van het veevoer ongeschikt is voor menselijke consumptie en dat het vee graast op gebieden, die voor akkerbouw niet geschikt zijn. Zelfs in Nederland hebben wij grote gebieden, die alleen maar geschikt zijn voor veeteelt.

Waarom wordt dan toch telkens weer in de media geschreven en gezegd dat vleesconsumptie verspilling van grondstoffen is, terwijl het juist omgekeerd is. Ik raad iedereen aan om bijgaande link van internet op te zoeken en eens goed te lezen: www.melkvee.nl/artikel/191332-wereldv...

Eindelijk eens een rapport dat geschreven is door iemand, die wel weet hoe het in elkaar steekt.

Ik heb al eens eerder geschreven dat de Chinezen en Arabieren grote boerderijen in de wereld kopen, zodat zij de voedselvoorziening, nu nog voor zichzelf, zeker stellen voor de toekomst. Ik las nu weer een artikel dat de grootste akkerbouwer van Australië zijn bedrijf verkocht heeft aan Arabieren. Het gaat maar door deze overnames ( www.businessinsider.com/transnational... ). Heeft iemand er wel eens over nagedacht, dat, wanneer grote delen van de wereld van de Chinezen en Arabieren zijn, dat zij dan in de toekomst ook nog onze voedsel productie in handen hebben. Wanneer de olie op is, hebben zij een nog grotere machtspositie over ons. Dan hebben zij de wereldwijde voedsel productie in handen. Als onze politici in Den Haag verstandig zijn, moeten zij hier maar eens over nadenken en zeer zuinig worden op onze boeren.

Ik hoop dat het kwartje nog valt.

Jaap Majoor
rationeel
0
Interessant artikel Majoor.

Het is erg kortzichtig om niet te zorgen voor een boerenstand die heel Nederland van voedsel kan voorzien als de nood aan de man komt. Daarmee bedoel ik als er niet meer voedsel geimporteerd kan worden van heinde en verre. Kijk eens wat de burger voor waren aangeboden worden. Het kan allemaal niet van ver genoeg komen, ook al wordt er gewaarschuwd dat bijvoorbeeld vruchten uit Marokko te veel gif bevatten, de supermarkt ligt er vol mee.

We zouden om te beginnen veel meer van eigen bodem kunnen gaan consumeren.

Ik ben trouwens voorstander van het verminderen van het gebruik van bestrijdingsmidelen.

Maar ben er ook voorstander van, om ons voedsel in Nederland te verbouwen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street gaat lang weekend in met plusjes

24 mei De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen gesloten, na een week met vooral verliezen. ... 2

  Indices

  AEX 547,21 +0,64%
  EUR/USD 1,1204 +0,18%
  Germany30^ 12.020,90 +0,57%
  Gold spot 1.284,95 0,00%
  LDN100-24h 7.284,31 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.637,01 +0,11%
  US30# 25.609,11 +0,12%

  Stijgers

  TomTom
  +5,83%
  Takeaw...
  +4,25%
  ForFar...
  +3,74%
  Aperam
  +2,97%
  B&S Gr...
  +2,79%

  Dalers

  Van La...
  -5,63%
  Air Fr...
  -2,84%
  ASR Ne...
  -2,57%
  Fagron
  -1,60%
  OCI
  -1,04%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Snelle Jaapie op 25-mei-19 10:51
  (10)

  Karel28 op 25-mei-19 09:46
  (3)

  Knight V op 25-mei-19 09:24
  (9)

  Jan70 de kleine belegger op 25-mei-19 08:36
  (4)

  eu-forist op 24-mei-19 20:37

  Column Forum Meer»

  (11)

  Jos Koets op 25-mei-19 00:15
  (21)

  efreddy op 24-mei-19 22:50
  (6)

  RodolfoBoxo op 24-mei-19 22:19
  (64)

  morgen1 op 24-mei-19 20:48
  (2)

  Makita op 24-mei-19 16:51