Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Neways 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
364 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
effegenoeg
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 sep 2019 om 12:50:


[...]
Natuurlijk....!!!


Je lult steeds vaker als een kip zonder kop.
Lees het draadje Altice.
DeZwarteRidder
0
Vraaguitval in China duwt Europese auto-industrie dieper in recessie

Brancheorganisatie Acea schetst sombere vooruitzichten voor de rest van dit jaar.
A3aan
1
Het is wel oude informatie, maar geeft toch idee over het bedrijf.

Neways is een Nederlands technologiebedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat. Het is een belangrijk toeleverancier voor Philips en ASML. Het bedrijf is actief als producent van maatwerkoplossingen voor professionele elektronica (EMS: Electronic Manufacturing Services), zoals bijvoorbeeld een besturingsonderdeel in een MRIscanner van Philips Medical of een volledig aansturingskabinet met duizenden chips en verbindingen als onderdeel van een machine van ASML. En, minder groot, maar niet minder geavanceerd: het elektronische hart van een gehoorapparaatje waarop de onderdelen kleiner zijn dan millimeters.

Het bedrijf behoort met 2750 medewerkers qua grootte tot de top 5 op EMS gebied in Europa. Veel kleine bedrijven richten zich op standaard elektronische componenten. Neways legt sinds enkele jaren met succes de focus op complexe EMS oplossingen. De vraag naar complexe maatwerkoplossingen neemt toe en Neways is steeds beter in staat haar toegevoegde waarde te tonen. Dat betekent dat de marges de laatste jaren de weg omhoog gevonden hebben.
Neways € 10 Maatwerk in technologie Koersdoel € 20
9 / 24
Neways richt zich op vijf marktsectoren: de automobiel-industrie, medische industrie, defensie-industrie, industriële markt en halfgeleiderindustrie. De evenwichtige spreiding over deze geselecteerde marktsectoren vermindert de gevoeligheid voor conjunctuurschommelingen binnen sommige delen van de EMS-markt. In het verleden waren de schommelingen nogal heftig. In 2017 boekte Neways een bescheiden nettowinst van €10 miljoen op een omzet van € 438,7 miljoen (bron: jaarverslag 2017). Over de eerste 6 maanden van 2018 boekte Neways een 15,6% hogere omzet en steeg de winst met 32,6% (bron: halfjaarverslag 2018).
Cijfers bevestigen transitie Neways voegde een sterke derde kwartaal performance toe aan de eerder gepubliceerde halfjaarcijfers. De omzet steeg met 16% jaar op jaar in de lijn met de eerste jaarhelft 2018. Het management zag sterke vraag over de breedte, vooral in de segmenten halfgeleider en automobiel. Het orderboek steeg jaar op jaar met 19,8% naar € 297,7 miljoen. De verhouding tussen nieuwe orders en omzet (bookto-bill ratio) lag ultimo september 2018 op 1,09.
In een toelichting gaf Neways CEO Huub van der Vrande aan dat de onderneming vooruitgang boekt op terreinen waar nog duidelijke verbeterslagen nodig zijn. Stroomlijning van operationele processen, focus op first time right, slimmere inkoop en beter voorraadmanagement blijven daarbij belangrijke prioriteiten.
Neways wil op die manier betere invulling geven aan haar rol als de geprefereerde technologische en logistieke partner voor grote multinationals in de maakindustrie. Neways wil hoger in de waardeketen opklimmen om tot hogere winstmarges te komen. Zie op de volgende pagina een overzicht van de strategische agenda van het management.
De uitdagingen voor Neways liggen op het gebied van de aanhoudend matige beschikbaarheid van bepaalde componenten en de schaarste aan technisch geschoold personeel. Daarbij zit Neways in de transitie richting meer hoog toegevoegde waarde producten. Gevoelig voor de economische cyclus blijft Neways natuurlijk wel.
10 / 24
Op basis van de ijzersterke cijfers over de eerste 9 maanden taxeren wij een winst van €1,20 per aandeel voor 2018. De transitie is in volle gang en het margeherstel biedt nog veel ruimte voor verbetering. De aandelen handelen tegen de huidige beurskoers op een waardering van 8,3x de winst voor 2018. Het dividend komt bij uitbetaling van 40% van de winst uit op € 0,48. Dit levert een dividendrendement van 4,8%.
Toekomst Het is belangrijk te beseffen dat Neways een technologie bedrijf is. In het verleden produceerde de onderneming veel standaardproducten. Nu ligt de focus op meer toegevoegde waarde producten. Zo is ASML de grootste klant wat veel zegt over de kwaliteit van Neways als toeleverancier. Daarbij speelt Neways in op de trend naar geautomatiseerd rijden. Zo ontwikkelt het bedrijf laadkabels en andere onderdelen voor verschillende modellen elektrische auto’s.

Overzicht hoe Neways de resultaten wil verbeteren (Bron: presentatie beleggers februari 2018)
Groeidrijver Neways (Bron: presentatie beleggers februari 2018
Joost123
0
quote:

Profitmaker schreef op 12 sep 2019 om 13:35:


[...]
PM zal zich ook aanmelden voor de aandeelhoudersvergadering en daar de directie eens goed aan de tand gaan voelen.

Krijgen we volgende week woensdag een verslag?
364 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Neways Electronics Meer »

Koers 10,050   Verschil +0,05 (+0,50%)
Laag 9,900   Volume 18.033
Hoog 10,150   Gem. Volume 14.177
20-sep-19 17:25
label premium

Neways: Dat moet beter

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium