Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
186 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Unilever past omzetgroei aan voor landen met hyperinflatie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
54,51 -0,20 -0,37 % Euronext Amsterdam
Unilever
54,66 0,41 0,76 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft zijn cijfers voor de onderliggende omzetgroei aangepast om te corrigeren voor landen met hyperinflatie, met name Argentinië en Venezuela. Dat maakte het levensmiddelenconcern woensdag bekend.

Unilever zal voor de landen met extreme inflatie een genormaliseerd niveau van prijsstijgingen hanteren, dat niet hoger is dan een maandelijkse stijging met circa 2 procent. Vervormingen van het niveau van prijsstijgingen door hyperinflatie zouden zo moeten worden vermeden.

Als gevolg van de herziening valt de onderliggende omzetgroei over de jaren 2016 en 2017 iets lager uit. Vanaf de tweede helft van 2018 zijn de onderliggende omzetcijfers juist hoger: 3,9 procent groei in plaats van 3,4 procent voor de tweede helft van 2018, en 3,6 procent groei in plaats van 3,3 procent voor de eerste helft van dit jaar.

Ook de onderliggende prijsstijgingen vallen wat hoger uit sinds medio vorig jaar door de aanpassingen. In heel 2018 stegen de verkoopprijzen onderliggend nu met 1,2 procent en niet 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
W-0803
0
Advies van Sanford Bernstein over Unilever
Beurshuis Sanford Bernstein
Aandeel Unilever NV
Datum 18 september 2019
Advies Market outperform
Koersdoel 63,00 EUR

Detail advies

(Trivano.com) - Op 18 september 2019 hebben de analisten van Sanford Bernstein hun beleggingsadvies voor Unilever NV (UNA; ISIN: NL0000388619) herhaald. Het advies van Sanford Bernstein voor Unilever NV blijft "market outperform".

De analisten leggen een koersdoel vast van 63,00 EUR.

www.trivano.com/aandeel/advies-sanfor...
A3aan
0
Advies Bernstein. Ze zullen wel flink ingekocht hebben. Hopen op koersstijging en hup verkopen de aandelen weer.
voda
0
Analisten Barclays zien zwak kwartaal Unilever

Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 13:48 | Views: 638

UNILEVER 15:24
53,99 -0,48 (-0,88%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Unilever zal over het derde kwartaal waarschijnlijk zwakke resultaten rapporteren. Dat denken analisten van Barclays, die er op wijzen dat de marktomstandigheden zwakker zijn geworden en het Brits-Nederlandse levens- en verzorgingsmiddelenconcern worstelt met concurrentie van Procter & Gamble in de Verenigde Staten.

Ook wijzen de kenners op de "extreme splitsing" tussen Unilever en branchegenoot Nestlé, die juist zijn beste periode in jaren in de Verenigde Staten beleeft.

Het groepsvolume van Unilever, exclusief Brazilië, was in het tweede kwartaal nagenoeg vlak en de trends zullen waarschijnlijk in het huidige kwartaal niet verbeteren. Barclays, dat een neutral-advies heeft op Unilever, verwacht daarbij dat de divisie voor huishoudelijke verzorging zal vertragen en dat dit niet gecompenseerd wordt binnen de onderneming.

Het aandeel Unilever stond vrijdag omstreeks 13.40 uur 0,6 procent lager op 54,16 euro.
Erny
0
Bericht van 2 sep 2019 : Goldman Sachs zet Unilever op de kooplijst en hanteert nu een koersdoel van 62 euro.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse ziet onnodige korting bij Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
54,21 0,41 0,76 % Euronext Amsterdam
Unilever
54,03 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse blijft positief over het aandeel Unilever, dat volgens de analisten zonder goede reden fors goedkoper is dan sectorgenoten. Dat bleek maandag uit een analistenrapport.

Het koersdoel van het Britse aandeel van Unilever werd verhoogd, vanwege de lagere koers van het Britse pond. Het aandeel heeft inmiddels een korting op Nestlé en Procter & Gamble die groter is dan de voorgaande tien jaar.

Dit terwijl de verwachte groei niet structureel lager is maar in de laatste drie jaren zelfs hoger. Na een boekhoudkundige wijziging voor landen met hyperinflatie handhaaft de bank zijn verwachting voor de omzetgroei op 3,4 procent. Anders was dit 3,0 procent geweest.

Het aandeel kwam onder druk na recente cijfers van Nielsen, over verlies van marktaandeel in de ontwikkelde markten. Unilever investeerde juist in zijn digitale capaciteiten en de organisatie om beter in te spelen op lokale klantvoorkeuren en trends.

De teleurstelling is volgens de analisten ruimschoots in de koers verwerkt.

Het wachten is op meer innovaties. In Europa heeft Unilever volgend jaar de wind waarschijnlijk mee, na het slechte zomerweer dit jaar. Ondertussen blijft Unilever het goed doen in de opkomende markten, stelden de analisten, ondanks een vertraging op het Indiase platteland.

De zakenbank heeft een Outperform advies en het koersdoel stijgt met 3 procent tot 52,10 pond sterling vanwege de lage koers van het pond.

Unilever stond maandag 1,3 procent hoger op 48,59 pond in Londen en 1,0 procent hoger op 54,34 euro in Amsterdam.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Unilever koopt huidzorgmerk Lenor Japan

Gepubliceerd op 1 okt 2019 om 19:09 | Views: 247

UNILEVER 17:39
55,19 +0,04 (+0,07%)

ROTTERDAM (AFN) - Unilever koopt het huidverzorgingsmerk Lenor Japan, dat aanwezig is in Japan en China. Dat maakte Unilever bekend zonder financiële details over de deal naar buiten te brengen.

Unilever spreekt van een welkome aanvulling op de portefeuille van huidverzorgings- en schoonheidsmerken van het bedrijf en een opwindende kans voor verkoop van huidverzorging gestoeld op Japanse basis.
Erny
0
Na Philips zal ook Unilever straks wel met een winstwaarschuwing komen. Immers, de handelsoorlog wordt voelbaar.
A3aan
0
quote:

Erny schreef op 11 okt 2019 om 12:48:


Na Philips zal ook Unilever straks wel met een winstwaarschuwing komen. Immers, de handelsoorlog wordt voelbaar.


U ziet op alle forums beren op Uw weg. Cijfers kunnen wel eens verrassend mee vallen.
Erny
0
quote:

A3aan schreef op 11 okt 2019 om 12:52:


[...]

U ziet op alle forums beren op Uw weg. Cijfers kunnen wel eens verrassend mee vallen.


Goed om ook eens met een hoopvol bericht te komen, waarvoor dank.
SDV70
0
quote:

Erny schreef op 11 okt 2019 om 12:48:


Na Philips zal ook Unilever straks wel met een winstwaarschuwing komen. Immers, de handelsoorlog wordt voelbaar.


klopt en er volgen er meer
Erny
0
quote:

Louis van Gaaltje schreef op 13 okt 2019 om 22:08:


Iemand verwachtingen bij de cijfers van Unilever donderdag??


Winstwaarschuwing is uitgebleven. Ik denk daarom dat de cijfers zullen meevallen. Ik verwacht geen rare koersbewegingen. Prima LT fonds derhalve.
A3aan
0
Het rustige koersverloop van Unilever tussen 52,00 en 55,00 euro is geweldig voor het schrijven van kortlopende puts en opties. Iedere maand schrijf ik weer een aardig bedrag binnen. Vrijdag wordt dat weer de put 53,00 en de call 55,00.
nickster
0
verwacht kleine tegevaller, zeg de koers een procent of 3 naar beneden. Is tot nu toe eigenlijk alle kwartalen zo geweest
voda
0
'Unilever worstelt met omzetgroei'

Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 13:22 | Views: 1.119

UNILEVER 14:56
52,98 -0,42 (-0,79%)

AMSTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever haalt in het derde kwartaal nipt zijn eigen omzetverwachting. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenramingen die de onderneming zelf op zijn website heeft gepubliceerd. Het was- en levensmiddelenconcern maakt donderdag voorbeurs zijn cijfers bekend.

Volgens de consensus dikte de onderliggende omzet, dus exclusief wisselkoersen, desinvesteringen en overnames, met 3,0 procent aan ten opzichte van het derde kwartaal van 2018. Het bedrijf streeft naar een autonome omzetgroei tussen 3 en 5 procent maar waarschuwde bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers dat de groei dit jaar aan de onderkant van de bandbreedte uitkomt. In totaal zet Unilever in het afgelopen kwartaal 13,2 miljard euro aan opbrengsten in de boeken, verwachten de analisten. De onderliggende marge komt naar verwachting uit op 18,9 procent.

De groei bij Unilever wordt aangetast door de handelsoorlog. Volgens JPMorgan hoort het concern bij de grote Europese bedrijven die het meest kwetsbaar zijn voor de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China. Unilever haalt namelijk een groot deel van zijn omzet uit Azië. Ook de consensus onder analisten wijst op een tragere toename van het verkochte volume in het derde kwartaal. Deze komt naar verwachting uit op 1,3 procent, terwijl die in het derde kwartaal van 2018 nog met 2,4 procent aandikte.

Uitdagende marktomstandigheden

Marktkenners van Barclays verwachten eveneens een zwakke prestatie van Unilever op het vlak van verkoopvolumes. Dat zou door de uitdagende marktomstandigheden komen en de concurrentie met Procter & Gamble in de Verenigde Staten. De analisten denken dat vooral de divisie voor huishoudelijke verzorging een vertraging in het derde kwartaal toont. Analisten bij Goldman Sachs zijn daarentegen rekenen op een versnelling van de omzetgroei van Unilever, vooral in India, Brazilië en Indonesië.

Unilever hanteert sinds het derde kwartaal een nieuwe definitie voor de onderliggende omzetgroei. Jaarlijkse prijsstijgingen die boven ongeveer 2 procent per maand of ongeveer 27 procent per jaar uitkomen worden niet meer opgenomen in het cijfer. De maker van levensmiddelen en verzorgingsproducten doet dat omdat in een aantal landen als Argentinië en Venezuela al lange tijd hyperinflatie heerst.

In het afgelopen kwartaal is het een en ander geschoven in de merkportefeuille van het Brits-Nederlandse concern. Zo kocht Unilever het huidverzorgingsmerk Lenor Japan en nam het grootste deel van zijn Boliviaanse branchegenoot Astrix over. In Nederland deed Unilever de sauzen van het merk Chicken Tonight van de hand. In Australië wordt gekeken naar de verkoop van een soepmerk.
SDV70
0
buy&hold-style
0
quote:

SDV70 schreef op 15 okt 2019 om 19:27:


dit is wel een heel saai fonds, misschien komt daar morgen verandering in


Total return afgelopen 10 jaar: 180%
Met een jaarlijkse dividendgroei van 5,5% per jaar

Het is maar wat je saai noemt
Erny
0
[quote alias=voda id=11884654 date=201910151517]

'Unilever worstelt met omzetgroei'

Geen echte winstwaarschuwing, maar wel een signaal voor winstmatiging bij een minder gunstige outlook vanwege de handelsoorlog. Toch een aardige stijging van de koers de afgelopen 2 dagen, kennelijk op recente koopadviezen van analisten, met een koersdoel tot maar liefst € 59,-. De markt zal hierdoor dan wel teleurgesteld kunnen reageren op de cijfers. Echter, ik heb mijn hele pakket (voorlopig even)verkocht, geschrokken als ik was van de aangekondigde negatieve effecten van de handelsoorlog op de cijfers van Philips Koninklijke. Weliswaar behoort Philips tot een andere sector , maar de effecten van de al jaren durende handelsoorlog beginnen marktbreed zichtbaar te worden en het einde hiervan is nog lang niet in zicht. Ik denk dat dit laatste morgen onderdeel zal uitmaken van de bredere toelichting van Unilever op de cijfers en dan de hoofdoorzaak zal zijn van een mogelijke koersdaling van Unilever en ook van invloed zal zijn op het algehele sentiment.
De zittenblijvers wens ik veel succes toe.
bezinteergebelegt
0
quote:

Erny schreef op 16 okt 2019 om 12:09:


[quote alias=voda id=11884654 date=201910151517]


Toch een aardige stijging van de koers de afgelopen 2 dagen,Stijging ?

Het is de afgelopen 4 handelsdagen alleen maar gedaald. En de stijging van vandaag maakt dat verlies niet eens goed.

Valt het morgen enigszins mee dan terug naar de 55/56 regionen.186 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

UNILEVER Meer »

Koers 54,380   Verschil +0,87 (+1,63%)
Laag 53,290   Volume 3.601.470
Hoog 54,500   Gem. Volume 3.891.690
06-dec-19 17:35
label premium

Unilever moet tandje bijschakelen (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium