Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vooruitblik: Tjokvolle week

Vooruitblik: Tjokvolle week

Gelukkig, we hoeven ons deze week even niet bezig te houden met die overheidssluiting in de VS. Die is drie weken op hold gezet. Gelukkig, want die begon echt in de papieren én groeicijfers te lopen. Dinsdagnacht kan president Donald Trump dus ook zijn State of the Union uitspreken? 

Verder barst deze week het cijferseizoen los met heel big tech: Apple, Amazon, Microsoft, Facebook en Alibaba. Maar ook dichterbij huis een aantal interessante namen.

Geopolitiek mag u zich anders druk maken over Venezuela of Brexit, of, zoals MarketWatch vrolijk kopt, juist even niet:

Don’t worry, Mr. President, the media is about to pay a lot more attention to earnings

Mijn idee, laten we dat maar doen. Hoewel outlooks misschien beter is gezegd dan earnings. In ieder geval ons een enorm drukke week. Wat hebben we zoal?

 • Bij ons zijn er Q4 -cijfers van AEX-bedrijven Royal Dutch Shell, Unilever, Philips, KPN en Signify.
 • Op Alphabet na komt heel big tech in de VS door met Q4's: Apple, Amazon, Microsoft, Facebook en Alibaba.
 • Verder mag u onder meer cijfers verwachten van, om een paar interessante namen te noemen, Tesla, ExxonMobil, Chevron, General Electric, Pfizer, Harley-Davidson, Manpower, Deutsche Bank, Roche, Siemens en Nokia.
 • De Fed neemt een (non-)rentebesluit en de voorzitter geeft een persconferentie. Dat gebeurt voortaan na ieder rentebesluit.
 • VS en Frankrijk komen met hun Q4 BBP-cijfers.
 • Er zijn inkoppmanagersindices over januari en er is Amerikaanse arbeidsmarktdata (Payroll Report).

First things first, de cijfers. Dat 2018 een prima corporate jaartje was weten we intussen, maar hoe verder? Om te beginnen dalen de verwachtingen nog steeds. 

Een tweetje verderop heeft FactSet er een mooi grafiekje bij. Die kan zo u ongeveer vier eeuwen terug in de tijd tekenen. Van overdrijving naar onderwaardering en weer terug proberen we met z'n allen de winsten te vangen.

Deze mag er ook bij, want er wordt behoorlijk wat af gekniesd, gewikt en gewogen in de boardrooms. 

Recessiegeluiden te over - neem bijvoorbeeld Duitsland - maar desondanks wordt er nog steeds winstgroei verwacht voor dit jaar, Het is alleen niet meer die 20% van vorig jaar. Die was ook uitzonderlijk. Enfin, ik pak voor onze AEX-bedrijven en big tech in de VS mijn gebruikelijke (waarderings)grafieken er weer bij.

De mooiste plaatjes zijn van aandelen waarvan de verwachtingen oplopen, maar waarvan de koers flink is afgekomen, waardoor de waardering lager is. Ergo, goedkoper en misschien wel koopjes. Eerst de AEX, eind deze week is met ASML en deze namen het halve indexgewicht intussen alweer door.

Royal Dutch Shell

Uiteraard, ik weet echt wel hoe het heurt, begin ik met Royal Dutch Shell. Dat wordt geacht over Q4 $0,59 en over heel 2018 $2,66 winst per aandeel en respectievelijk $97,47 en $378,45 miljard omzet te rapporteren. De laatste weken waren er wat analisten downgrades, hoewel er niet één sell uit staat.

U ziet aan de grafiek waarom? De omzetverwachting is omlaag. De winst dan weer niet. Ach, wat maakt het ook uit. Het is Shell en dús gaat het om het dividendvoorstel. Dat is al jaren $0,47 per aandeel per kwartaal en durft het concern alweer een verhoging aan? Ik heb daar niets over gezien of gelezen.

Momenteel doet het aandeel 6,2% dividendrendement en de waardering ziet er zo rond tien, zeker historisch gezien, prima uit. Voor koerswinst moet u niet bij dit fonds zijn, als dividendbelegger lijkt het me momenteel een no brainer.


Unilever

Dit is de laatste rapportage van vertrokken CEO Paul Polman, van Unilever wordt donderdag €2,33 winst per aandeel en €51,06 miljard omzet over 2018 verwacht. Voor Q4 heb ik alleen de omzet: €11.91 miljard. Ik zie de verwachtingen voorzichtig oplopen en dat mag ook wel voor dit ietwat dure aandeel?

Dat is eigenlijk al jaren zo. Het fonds is natuurlijk superdefensief en die verzekering kost geld. Het is vooral aan het goed liggende Unilever te danken dat de AEX dit najaar niet in officieel een bearmarket terecht kwam. Na de kredietcrisis trok in eerste instantie ook Unies samen met Olies de AEX uit het moeras.

Zit er nog wat fantasie in het fonds? Weinig dunkt me, maar dat is niet per definitie een slecht teken. Het bedrijf mag wel wat sneller groeien, vindt zo'n beetje iedereen, maar bijvoorbeeld tot een grote overname is het nog niet gekomen. Beter geen overname dan een veel te dure: bedankt nog Paul Polman.

De kralen die Unilever wel rijgt zijn anders ook niet goedkoop. Het is nu eenmaal zo in de voedings- en persoonlijke verzorgingsbranche: alles is duur. 


Philips

Philips lag erg slecht dit najaar en dat verraste mij zelf eerlijk gezegd een beetje. De analisten niet, zoals u ziet. Medische apparatuur is op papier recessiebestendig zou ik zeggen. Misschien is het probleem wel dat Philips het op zich goed doet sinds haar zoveelste U-turn (naar dit keer medisch), maar ook niet meer dan dat.

Het aandeel heeft niet echt een edge gekregen en de fantasie druipt er ook niet vanaf. En blijkbaar vond de markt het eventjes te duur? De verwachting voor Q4 en heel 2018 luidt €0,75 en € 1,53 winst per aandeel en €5,43 en €18,14 miljard omzet. 


KPN

KPN moet €0,11 winst per aandeel en €5,76 miljard omzet rapporteren over 2018. U beurt nu 4,7% dividendrendement, maar daar betaalt u wel meer dan twintig keer de verwachte winst voor. Duur, maar redelijk veilig: veel meer fantasie kan ik zelf niet meer uit dit aandeel halen, maar ook dat is een kwaliteit. 


Signify

Signify is al net zo'n krimper als KPN en ook PostNL. Misschien is dit een idee voor een fonds: High Yield Shrink Fund ofzo. U ziet de marketing afdeling al zweten. Klop €2,48 winst per aandeel en €6,4 miljard omzet over 2018 in uw Excel. De 5,9% dividendrendement is aan de hoge kant. Te hoog wellicht voor zo'n krimperd?

Oh ja, concurrent en peer Osram heeft haar intussen traditionele winstwaarschuwing alweer geven, ofwel dat zit al in de koers.


Amazon

Over naar de echt grote jongens in de VS en een mooier plaatje dan Amazon heb ik vandaag niet: verwachtingen gestaag van linksonder naar rechtsboven en de waardering precies de andere kant op. Het aandeel is 2,5 keer zo goedkoop als een jaar geleden en er wordt nog jaren double digit groei verwacht.

Als het bedrijf dit waarmaakt, is het misschien nu wel een koopje. Kijk eens goed, eigenlijk is het absurd dat het aandeel zo wild beweegt - het kent een bèta van 1,6 - met die gestage verwachtingen, maar daar zal die hoge waardering alle mee van doen hebben. Dat maakt het fonds blijkbaar hypergevoelig.

Op uw bierviltje zet u over 2018 $19,86 winst per aandeel en $232,37 miljard omzet.


Apple

Het Apple verhaal is intussen wel bekend. De analisten hebben aardig in hun excels huisgehouden sinds die winstwaarschuwing begin deze maand, zoals u ziet. Gokje: het winstcijfer van naar verwachting van $11,95 per aandeel over 2018 gaat dinsdagavond een tikje meevallen. En de fantasie dan?

Daar zegt u wat, wat is nog de de fantasie in Apple? CEO Tim Pricing Power Cook weet als geen ander geld te verdienen, maar the next big thing hebben we in nu al bijna acht jaar niet gezien. Om eerlijk te zien, zie ik zelf Apple niet meer als tech, maar als blue chip: lekker saai dividendbonnen knippen.


Dit bedoel ik dus:

Microsoft

Oude Apple rivaal Microsoft ging Cupertino voor in haar geruisloze en onofficiële omschakeling van tech naar blue chip. Het concern is voor ICT-dienstverlener aan het worden en die hele tech-race op alle fronten lijkt een beetje langs haar heen te gaan. Niettemin vaart het bedrijf hier wel bij en presteert goed.

Nog altijd zijn er double digit groeiverwachtingen. Tegen deze waardering en 1,7% dividendrendement is het aandeel misschien net te duur om puur als dividendaandeel in porto te nemen, hoewel ook dat gestaag groeit.


Facebook

Als er een fonds is dat het sentiment tegen heeft, is het Facebook wel. Niettemin stijgt de omzet nog steeds, maar omdat het bedrijf wat beter moet opletten - het gaat in de VS ook een miljardenboete krijgen? - wat er allemaal op haar sites wordt gepost, lopen de kosten snel op. Dat gaat ten koste van de winst. 

Zelf zie ik voor u als aandeelhouder niet zo'n bedreiging met die omzetstijging. Zelfs als Facebook massaal wordt verlaten, heeft het bedrijf Instagram en Whatsapp nog. Misschien is dat wel de grootste zegen die u als aandeelhouder kan overkomen: dat het aandeel in die drie delen wordt opgesplitst.


En nog even het laatste schandaal: ik begrijp dat Facebook ook al kinderoppas moet spelen? Let zelf maar op wat uw kinderen uitspoken.

Alibaba

Tot slot Alibaba en ik ben echt verrast door deze grafiek: ik had, gelet op de verzwakkende Chinese economie, eerder afnemende omzet dan winst verwacht. Enfin, in ieder geval wordt er - zo groot is Alibaba - $378,62 miljard omzet verwacht (net zoveel als Shell!) en $35,88 winst per aandeel.


Bréééde markt

Om dit rondje af ter maken geef ik nog zoals iedere week de waarderingsgrafieken van de AEX en S&P 500 mee. Onze index is wat duurder geworden en ik ben heel benieuwd of die winst- en omzetlijntjes klaar zijn met dalen.


Dat geldt ook voor de S&P 500: de flitsrally deze maand heeft de index vooral duurder gemaakt, want de analistenverwachtingen druipen.


Tot zo ver vooral de waardering van aandelen en indices, er is ook nog zoiets als koersen en prijsactie. En die mag er zijn. Zelf teken ik geen technische lijnen, dat laat ik liever aan Royce Tostrams en zijn mensen over en die menen dat alle neergaande trends in de grote indices stevig onder druk staan. 

Ik neem de maximale (intradag) bewegingen. Nog een procentje en de AEX laat een omgekeerde correctie zien. Inderdaad, die neergaande trend zweet dit weekend peentjes en met al die cijfers en de Fed deze week kan echt maar zo op een uitbraak... of een nieuwe daling uitdraaien.


In een paar maanden tijd van een all time high naar een bearmarket en weer terug: de S&P 500 lijkt eerder op een frontier market index dan de grootste landenindex ter wereld. Bij +20% is er weer sprake van een bullmarket. Het zou wat zijn, maar zo ver is het nog niet.


Dit is misschien wel het meest fascinerende plaatje: alle Duitse cijfers duiden er op dat de groei stil valt en het misschien wel tot een recessie komt. En wie stijgt daar eigenwijs tegen in? Inderdaad, de DAX. Kijkt de index alweer over groeivertraging heen? Geldt misschien wel voor alle indices.

Behalve deze dan, de Shanghai Composite. De Chinese bearmarket blaast morgen een kaarsje uit en waar deze index het meeste daalde, herstelt die het minste.

En zo eindig ik deze hele grafieken potpourri waar ik die mee begon. Dit plaatje vertelt misschien wel hele verhaal: eind vorig jaar prijsden we een te grote winstdaling in. Het plaatje suggereert nu weer dat we te snel herstellen?

Verwacht u van mij geen gok of wijsheid - of het moet zijn wees altijd beducht voor de beer en onderschat nooit de stier - hoe het nu verder gaat, ik zie het wel. Ik neig bullish, juist omdat er zoveel zorgen zijn momenteel, maar ik heb een slecht trackrecord en zet vooral zelf uw risico's en kansen op een rij.

Besef dat uiteindelijk helemaal niet weet waar we naar toe gaan. Of waar we überhaupt mee bezig zijn :-)

Agenda

Hoogste tijd voor de agenda en de hoogtepunten heb ik u al even gegeven. Tot over een minuutje of vijf, als u bent uitgescrollt:

28 jan
08:00 Caterpillar Q4-cijfers

29 jan
08:00 Wereldhave notering €0,63 ex-dividend
08:00 NSI Q4-cijfers
08:00 Philips Q4-cijfers
08:00 Royal Mail Q4-cijfers
08:00 SAP Q4-cijfers
13:00 Harley Davidson Q4-cijfers
13:00 Pfizer Q4-cijfers
16:00 VS consumentenvertrouwen jan 126,0
22:00 AMD Q4-cijfers
22:00 eBay Q4-cijfers
22:00 Apple Q4-cijfers

30 jan
06:30 Nederland vertrouwen industrie
07:30 Frankrijk BBP Q4 0,2% QoQ
08:00 KPN Q4-cijfers
08:00 Novartis Q4-cijfers
08:00 Siemens Q4-cijfers
13:00 Alibaba Q4-cijfers
13:00 AT&T Q4-cijfers
13:00 Boeing Q4-cijfers
13:00 McDonald's Q4-cijfers
13:00 EU consumentenvertrouwen jan -7,9
14:00 Duitsland Inflatie CPI jan -0,8% MoM
14:15 VS ADP banenrapport jan 175K
14:30 VS BBP Q4 2,8% QoQ geanualiseerd
18:00 Econocom Q4-cijfers
20:00 Fed rentebesluit 2,25-2,50%
22:00 Facebook Q4-cijfers
22:00 Microsoft Q4-cijfers
22:00 Paypal Q4-cijfers
22:00 Tesla Q4-cijfers
22:00 Visa Q4-cijfers
22:00 Qualcomm Q4-cijfers

31 jan
02:00 China NBS manufacturing PMI jan 49,3
08:00 Royal Dutch Shell Q4-cijfers
08:00 Unilever Q4-cijfers
08:00 Roche Q4-cijfers
08:00 Nokia Q4-cijfers
08:00 Duitsland detailhandelsverkopen dec -0,7% MoM
08:45 Frankrijk inflatie CPI jan 1,4%
09:00 Spanje BBP Q4 0,6% QoQ
09:55 Duitsland werkloosheidspercentage jan 5,0%
10:00 Italië BBP Q4 -0,1% QoQ
11:00 EU BBP Q4 0,2% QoQ
11:00 EU werkloosheidspercentage 7,9%
13:00 General Electric Q4-cijfers
13:00 Manpower Q4-cijfers
13:00 Mastercard Q4-cijfers
14:30 VS besteedbaar inkomen dec 0,4% MoM
14:30 VS wekelijkse jobless claims
15:15 VS Chicago PMI jan 62,5
22:00 Amazon Q4-cijfera

1 feb
00:30 Japan werkloosheidspercentage dec 2,4%
02:45 China Caixin manufacturing PMI jan 49,5
08:00 WDP Q4-cijfers
08:00 Signify Q4-cijfers
08:00 Dankse Bank Q4-cijfers
08:00 Deutsche Bank Q4-cijfers
09:15 Spanje manufacturing PMI jan
09:00 Nederland manufacturing PMI jan
09:50 Frankrijk manufacturing PMI jan
09:45 Italië manufacturing PMI jan
09:55 Duitsland manufacturing PMI jan 49,9
10:00 EU manufacturing PMI jan
10:00 AND Bava
10:00 EU manufacturing PMI jan 50,5
13:00 Chevron Q4-cijfers
13:00 Exxon Mobil Q4-cijfers
13:00 VK manufacturing PMI jan 53,4
14:30 VS Non-Farm Payrolls jan 183K
14:30 VS werkloosheidspercentage jan 3,9%
14:30 VS loongroei jan 0,3% MoM
16:00 VS ISM manufacturing PMI jan 54,0
16:00 VS consumentenvertrouwen Michigan jan 94,5

Vooruit, geef ik nog twee aandeeltjes mee. Tesla lijkt wat winst- en omzetverwachting betreft bijna een normaal aandeel. Tegen 44 keer de winst (het bedrijf is creatief met kurk) is het van u en het merendeel van de adviezen luidt sell.


Even tussendoor, gisteren had ik het hier nog over met iemand. Waarom heeft ceo Elon Musk die productie nooit uitbesteed? Lekker daar de risico's neerleggen - en in de auto-industie zijn dat er nogal wat - en dan zelf lekker doen waar Elon het allerbeste in is: fantasie tot werkelijkheid maken.

Dan nog applaus voor de beurs. Hoezo is dat een casino? Kijk eens hoe precies de markt de ellende bij het conglomeraat - vooral schuldenlast - heeft ingeprijsd. Vraag mij alleen niet of het nu koopwaardig is, niemand weet hoeveel lijken er nog onderin de kast of onder het tapijt liggen.


Fed en PMI's

Pik ik nog twee puntjes uit de agenda. De Fed laat woensdag de rente op 2,25%-2,50% (de consensus gaat hier voor 99% vanuit), maar er komen vragen, veel vragen voor de voorzitter in de persconferentie:

 • Hoeveel rentestappen mogen we nog verwachten dit jaar? Tot dusverre luidt de belofte - altijd garantie tot de voordeur - twee.
 • Komt er een recessie en in hoeverre hakt die overheidssluiting in de groei?
 • Hoe staat het met afbouwen van de balans?

Over dat laatste heeft WSJ een interessant verhaal. Citaat:

The Fed has never said what size portfolio it wants, but a survey of financial institutions by the New York Fed provides some clues about where it could end up. The survey in December said market participants thought reserves would stabilize at $1 trillion in a year’s time.

That compares to $1.7 trillion last week and $2.8 trillion in 2014. At that rate, the Fed’s asset portfolio would shrink to $3.5 trillion, larger than previous estimates of $1.5 trillion to $3 trillion. It is around $4 trillion now.

Donderdag (China) en vrijdag krijgen we weer de maandelijkse zondvloed aan inkoopmanagersindices over ons heen. De eerste schattingen uit Duitsland en Frankrijk waren pet en die van de VS viel mee. Let daarop, net als China, Italië én ons land. Scoren wij nog steeds heel hoog? Klein mirakel steeds tot dusverre.

Deze cijfers vind ik persoonlijk veel interessanter dan BBP Q4 VS, want net als de jaarcijfers van bedrijven is dat een oud getal. Het gaat om nu en de rest van het jaar. En ach, als de boel in de soep draait hebben we altijd nog onze puts? Zet u de ECB er ook maar bij, de president was donderdag duidelijk, dat áls... #juist

Hoe denk jij erover Corné?


En dan nog even dit

Tot nog een reeks basisgrafieken. De dollar beweegt intradag soms een cent op of neer, maar per saldo lijkt EUR/USD een aardige comfort zone te hebben gevonden:


De Amerikaanse rente(beweging) kan u zo over de S&P 500 leggen. De yields komen ook aardig overeen.


De Duitse tienjaarsrente duidt ook op recessievrees?


Olie (hier WTI) blaast even uit na die wilde ritten:


Tot slot de S&P 500 VIX Index. Die staat weer onder 20 en moet nu beslissen of ze weer in slaap sukkelt, of weer hysterisch gaat doen:


Prettige zondag verder, succes deze week ennuh... be careful out there! Wie in de markt zit kent risico. Altijd en overal. Maar ook kansen. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 12 apr Waarom ABP wel in goud en bonds, maar niet in bitcoin zit
 2. 12 apr BeursVandaag: Woord is aan de cijfers 1
 3. 12 apr BeursVandaag: Woord is aan de cijfers 1

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 rekeozsejtlerap ed 27 januari 2019 20:48
  quote:

  Robin82 schreef op 27 januari 2019 17:42:


  6-2 voor Feyenoord. Ook een verrassing he ;)  Wordt gezellig in het Amsterdamse. Ik mis die zure gezichten morgen.
  Handel gaat verder, en de wedstrijd is gespeeld. Bob, Jan Pieter en Petra en zovelen anderen hebben morgen een moeilijke dag met dit 010 verlies.... Overigens mooie doelpunten van Robin van Persie….
 2. forum rang 9 ff_relativeren 27 januari 2019 22:40
  Op naar dinsdagavond dan maar ? Het Britse besluit over wel of geen uitgestelde Brexit .. of zelfs een harde (chaotische) Brexit ?

  Wellicht was het vandaag bij de vooruitblik nog te vroeg om te speculeren op de uitkomst (en de gevolgen). Na dinsdagavond lijkt me een beleggersplatform zoals IEX uitermate geschikt om met wat diepgang te komen.

  Welke Nederlandse beursgenoteerde bedrijven hebben welke Britse blootstelling ?
  Wat zijn de gevolgen voor deze bedrijven, hun kapitaalstromen ?
  Hoe zit het met hun Britse deel van de omzet zonder de voordelen van de EU ?
  Hoe zit het met Europese werknemers die in Engeland wonen en werken ?


  Het omzeilen van dit hot topic is tot a.s. dinsdag nog mogelijk.
  Maar na dinsdagavond ? "Kickin' the can further down the street" ontmoet dinsdagavond het kruispunt.

  IEX kan het natuurlijk aan haar bezoekers overlaten om hun eigen huiswerk te doen. Of IEX kan een stukje diepgang bieden door met een handzaam overzicht te komen.

  @ redaktie en @ staf van IEX : is het interessant voor jullie, om een panel te vormen met (door jullie uitgekozen) lezers & volgers, die de komende maanden de gevolgen -aan de hand van de uitkomsten en nieuwe regelgeving in de UK en in de EU- in kaart blijven brengen ?

  Waarbij jullie zelf, of met het panel, periodiek nieuwe columns en overzichten blijven publiceren voor de lezers van IEX ?

  Je bent nu eenmaal een beleggersplatform. De Brexit is een hele mooie gelegenheid om een stukje onderscheidend vermogen te bieden ..

 3. forum rang 6 'd Aandelen 28 januari 2019 01:00
  quote:

  rekeozsejtlerap ed schreef op 27 januari 2019 20:48:


  [...]


  Wordt gezellig in het Amsterdamse. Ik mis die zure gezichten morgen.
  Handel gaat verder, en de wedstrijd is gespeeld. Bob, Jan Pieter en Petra en zovelen anderen hebben morgen een moeilijke dag met dit 010 verlies.... Overigens mooie doelpunten van Robin van Persie….


  Feyenoord speelde weer eens een heel goede wedstrijd en dat was al weer een poosje geleden, inderdaad mooie en vooral onhoudbare doelpunten van Robin van Persie.

  27 februari weer een ontmoeting met Ajax voor de KNVB beker en weer in de Kuip.
  Ik volg Feyenoord al sinds plusminus sinds 1959 zonder een echt fanatieke fan te zijn, mijn sympathie gaat meestal uit naar de underdogs in de Eredivisie en geniet van ploegen zoals Emmen, Fortuna Sittard, VVV etc, die met een beperkt budget zich redelijk laten gelden.

  Net zoals bij het beleggen/handelen op de beurs, met een beperkt budget toch goede resultaten halen.

12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 707,35 12 apr
  -6,01
  -0,84%
 2. Amazon.com 3.379,390 12 apr
  +7,190
  +0,21%
 3. Apple 131,240 12 apr
  -1,755
  -1,32%
 4. Facebook 311,540 12 apr
  -0,920
  -0,29%
 5. General Electric Company 13,590 12 apr
  -0,010
  -0,07%
 6. KPN Koninklijke 2,868 12 apr
  +0,011
  +0,39%
 7. Microsoft Corp 255,910 12 apr
  +0,060
  +0,02%
 8. Philips Koninklijke 50,440 12 apr
  -0,390
  -0,77%
 9. Royal Dutch Shell A 16,386 12 apr
  +0,060
  +0,37%
 10. SIGNIFY NV 44,700 12 apr
  -0,750
  -1,65%
 11. Tesla 701,980 12 apr
  +24,960
  +3,69%
 12. UNILEVER PLC 47,615 12 apr
  -0,085
  -0,18%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare