Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.080 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Cijfers in lijn der verwachtingen en van het aandeleninkoopprogramma is tot nu toe slecht 4% gerealiseerd dus daar mogen nog wat koers opdrijvende effecten van verwacht worden
R0ME0
0
inderdaad zoals verwacht., aandelen inkoopprogramma idd nog maar 4 miljoen in ruim anderhalve maand.

Ook een aandeel wat meer tijd nodig heeft gezien de marktomstandigheden, het is niet anders.

En met HAL als grootaandeelhouder en de gezonde balans komt het allemaal wel weer.
NLvalue
0
vond het een vrij bemoedigende trading update - op lage 23 wat bijgekocht vandaag. Heeft iemand wat meer perspectief op de "project specific Offshore wind" impact op het resultaat?
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis lijkt in het eerste kwartaal in lijn te hebben gepresenteerd met het beeld dat eerder werd geschetst bij de jaarcijfers. Dat maken analisten van KBC Securities op uit het handelsbericht van de baggeraar en maritiem dienstverlener.

Boskalis heeft in het eerste kwartaal de omzet opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat bleef echter gelijk. Boskalis waarschuwde dan ook dat het lastig wordt om dit jaar de winst over 2018 te overtreffen.

KBC wijst erop dat de onderneming de eerder afgegeven outlook niet heeft verandert. Volgens de marktvorsers zijn er verder nog altijd veel kansen in de offshore energiemarkt. Het advies blijft daarom staan op buy, met een koersdoel van 30 euro.

Er was deze week ook weer nieuwe speculatie dat Boskalis een overname van bodemonderzoeker Fugro nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet. KBC vindt het momenteel echter onwaarschijnlijk dat Boskalis Fugro zou inlijven, onder meer omdat het bedrijf zijn onderzoeksactiviteiten inmiddels op een andere manier heeft uitgebreid. Zo is recent nog een meerderheidsbelang genomen in Horizon. Dat bedrijf, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, voert geofysisch onderzoek uit en verleent geotechnische diensten.
keljans 123
0
[verwijderd]
0
Op basis van verwachtingswaarde spotgoedkoop. Zeker gezien de prive-aankoop van de Boskalis CEO Berdowski op 25 euro en het aandeleninkoopprogramma, dat nog nagenoeg helemaal uitgevoerd moet worden.
A3aan
0
quote:

Beurs2019 schreef op 9 mei 2019 om 12:06:


Op basis van verwachtingswaarde spotgoedkoop. Zeker gezien de prive-aankoop van de Boskalis CEO Berdowski op 25 euro en het aandeleninkoopprogramma, dat nog nagenoeg helemaal uitgevoerd moet worden.

Daar schijnt de markt toch anders over te denken.
R0ME0
1
quote:

keljans 123 schreef op 9 mei 2019 om 11:24:


op basis van kw vrij duur. zeker gezien de lagere verwachte winst 2019.


kw alleen is niet alles om een bedrijf te waarderen.

Om dit duidelijk te maken zal ik het even in het extreme trekken.

Stel de balans van Boskalis was exact zoals deze nu is maar dan nog inclusief 100 euro cash per aandeel extra.

De winst daalt iets moet de koers nu nog wat lager dan de huidige 23.40?

Nee er staat natuurlijk geen 100 euro per aandeel cash extra en het is een belachelijk voorbeeld.

winst , cashflow, management, balans, vooruitzichten, positie en naam van het bedrijf in de markt.

En dan nog een grootaandeelhouder als HAL in de pocket.

Dit zorgt er allemaal voor dat de koers van Boskalis hoger staat dan je puur en alleen gekeken naar kw zou mogen verwachten ja, dat klopt.
[verwijderd]
0
quote:

A3aan schreef op 9 mei 2019 om 12:33:


[...]
Daar schijnt de markt toch anders over te denken.

Denk het niet.
alrob
0
Nou als je naar de jaargrafiek kijkt, lijkt het erop dat de koers pijlsnel richting laatste bodem gaat van net boven de 20.
buy&hold-style
0
quote:

alrob schreef op 10 mei 2019 om 20:28:


Nou als je naar de jaargrafiek kijkt, lijkt het erop dat de koers pijlsnel richting laatste bodem gaat van net boven de 20.


vandaag ex-dividend
HappynES
0
Klopt, maar wel jammer dat de correctie veel hoger is dan dat je ontvangt aan dividend...
[verwijderd]
0
Hoi,

Vraagje: wat gebeurt er met die ingekochte aandelen? Worden die geschrapt of gaan die in treasury? Waar kan ik dat vinden?

Bij voorbaat dank
[verwijderd]
0
quote:

Daan 008 schreef op 7 mrt 2019 om 14:58:Boka wil voor €100M eigen aandelen inkopen maar of het de bedoeling is om deze te vernietigen of naderhand te kunnen gebruiken bij een mogelijke overname (cash + aandelen) dat weet ik niet.

De €100M voor aandelen inkoop is wel voor inkoop van nog vrij in omloop zijnde aandelen (65.26% geblokkeerd of maw in bezit van partners)
Mocht Boka ongeveer 4 miljoen aandelen dan mag je rekenen dat dit overeenkomt op ongeveer 8.6% van de nog in omloop zijnde stukken.Interessant. Nog iemand die oplet ;-)
Bellafleur
0
quote:

Zelden schreef op 12 mei 2019 om 03:10:


[...]

Interessant. Nog iemand die oplet ;-)


Maar wát is nou precies interessant dan? Het feit dat iemand oplet of de inhoud van het bericht? Ik kan daarin niets interessants ontdekken namelijk. Ben overigens blij met het dividend, compenseert een beetje. :-)
[verwijderd]
0
quote:

Bellafleur schreef op 12 mei 2019 om 07:15:

Hoi, ben jij de stalwart hier? Dan heb je vast antwoord op deze:

"Hoi,

Vraagje: wat gebeurt er met die ingekochte aandelen? Worden die geschrapt of gaan die in treasury? Waar kan ik dat vinden?

Bij voorbaat dank"

Veel interessanter. Mocht je zo vriendelijk zijn, leg ik je later uit waarom (mocht je daar behoefte aan hebben).

Groet

buy&hold-style
1

Besluiten rondom inkoop eigen aandelen moeten worden goedgekeurd in de aandeelhoudersvergadering. Je kunt op de site van Boskalis lezen wat daar besloten is:
boskalis.com/download-center/download...

De aandelen worden dus ingetrokken, dat betekent dat ze daarna niet meer bestaan. Dus heeft direct een positieve impact op winst per aandeel + een vermindering van het totale dividend (wanneer dividend per aandeel gelijk blijft).

Toelichting agendapunt 11
De Vennootschap vraagt om instemming van de Vergadering met het verlenen van een machtiging aan de Raad van Bestuur per 8 mei 2019 voor de duur van achttien (18) maanden om het kapitaal van de Vennootschap te verminderen door (gedeeltelijke) intrekking van de ingekochte gewone aandelen tot een maximum van tien procent (10%) van het totaal geplaatste aantal gewone aandelen in het kapitaal van de Vennootschap, zoals bepaald naar de stand van het geplaatste kapitaal per 8 mei 2019, in de vorm van gewone aandelen, teneinde de kapitaalstructuur van de Vennootschap te verbeteren.
De intrekking kan worden uitgevoerd in één of meerdere tranches en voor het aantal ingekochte gewone aandelen ter vaststelling door de Raad van Bestuur en met goedkeuring van de Raad van Commissarissen. De intrekking(en) vinden plaats op de data zoals bepaald door de Raad van Bestuur met inachtneming van de verplichte verzetstermijn van twee maanden.
[verwijderd]
0
Dankjewel, buy&hold-style. Erg mee geholpen. Lijkt erop dat mijn hypothese meteen op de plank naast de prullenbak kan. (Die aandelen als 'wisselgeld')
Fijn weekend!

P.S. Machtiging vragen en krijgen is natuurlijk niet hetzelfde als dat ook werkelijk gaan doen en ik wacht dan ook de bevestiging af dat dat ook werkelijk zo gebeurd is. Succes.
1.080 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 18,875   Verschil +0,26 (+1,37%)
Laag 18,640   Volume 327.988
Hoog 18,910   Gem. Volume 274.233
11-okt-19 17:36
label premium

Portefeuille Alert: Boskalis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 

Trending

Bitcoin