Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gasloos of niet

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.459 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 73 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 haas 6 april 2019 10:23
  quote:

  leek2018 schreef op 6 april 2019 09:48:


  Nederland gas loos betekent een enorme kapitaalvernietiging mbt de infrastructuur van gasvoorzieningen. Overgaan op elektriciteit betekent enorme investeringen in dat net willen we niet voortdurend met calamiteiten/storingen te maken hebben. Waarom wordt niet gezocht naar de gulden middenweg. Apparatuur die zowel op gas als elektriciteit kunnen werken, net zoals bij auto's die op gas, benzine of elektriciteit kunnen rijden.


  Laat DenHaag eerst maar eens de Groningers uitbetalen voor de opgelopen schade: want dat duurt al "eeuwen"
 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 april 2019 15:50
  Zo denkt u over het Klimaatakkoord
  ’Gasverbod is kansloos (en onbetaalbaar)!’

  Door Marco van der Laan
  Updated 1 min geleden
  4 min geleden in WAT U ZEGT

  Allemaal leuk en aardig, die CO2-reductie door over een aantal jaren alle woningen van het aardgasnetwerk los te koppelen, maar het gaat niet werken, geen zoden aan de dijk zetten en we kunnen het niet betalen. Kortom: het gasverbod is kansloos, vindt een overweldigende meerderheid van de reageerders op Telegraaf.nl.

  Er zijn dus drie grote problemen met het voornemen uit het Klimaatakkoord om alle Nederlandse woningen gasloos te maken. Om met de belangrijkste maar te beginnen: er is volgens u geen acceptabel alternatief voor aardgas. Ons gas – of Noors of Russisch gas, of dat van iemand anders – is een bijzonder effectieve manier om energie te transporteren. De energetische waarde is hoog, transport is niet vreselijk duur en aardgas werkt zoals we het graag zien: betrouwbaar en snel.

  Dat kun je van de alternatieven vaak niet zeggen. Op elektra koken gaat nog wel, maar je huis verwarmen met warmtepompen vergt wel het een en ander van de isolatie van de woning. En dat is dus vaak geen haalbare kaart, zegt Echtniet: „Mijn huis is uit 1930 en vloer-isolatie kan niet, ruimte onder balken niet toereikend. (…) Ook is het comfort van deze manier van verwarmen slecht. Het kan tot drie dagen duren voor de woning warm is.” En er staan nogal wat jaren-’30-woningen in Nederland.

  pardo1958429 is ook duidelijk: „Allemaal van het gas. kan toch niet! Dan moeten we alle huizen die wat ouder zijn afbreken. Deze zijn namelijk niet geschikt voor warmtepomp. En als we dat gaan doen wordt de woningnood nog groter.”

  "Je kunt niet zo maar een stolp over Nederland plaatsen"

  Bovendien, als het wel zou kunnen, dan moet die elektra ook ergens vandaag komen: wind- en zonne-energie dus? Jacob_59 is ferm tegen: „Het is meer dan totale waanzin om de energievoorziening van je land af te laten hangen van het weer. Het veelgeprezen Klimaatakkoord noemt één keer het woord ’kernenergie’ en gaat er vanuit dat NL wel kan draaien op wind, zon en een beetje biomassa/houtstook. Dat gaat helaas niet lukken…”

  Kernenergie dan; daar zijn velen nog wel voor te porren, maar er rust in milieu-kringen een taboe op. Vooral het radio-actieve afval jaagt velen angst aan, als het om kerncentrales gaat. Thorium-centrales dan? Schoner, minder afval en superbetrouwbaar. Tenminste, dat denken we, want er zijn er nog niet zoveel van en ze kosten miljarden en miljarden. Toch ziet Echniet dat nog wel zitten: „Thoriumcentrales bouwen: schoon, veilig, goedkoop en sinds 1970 bewezen techniek!”

  De stem der rede komt van R van Putten: „Het is mogelijk, maar dan moet er wel een redelijk en betaalbaar alternatief voor terugkomen, wat ook net zo goed werkt en verwarmt. Ook moet er goed gekeken worden naar wat er gebeurt als de stroom uitvalt en de capaciteit van het net naast het gebruik van elektrische auto’s. Ik denk dat het heel langzaam moet gaan en alleen in nieuwbouw moet worden toegepast.” Dat denkt ook Brekemans: „Zonder gas kan goed als er goedkope stroom komt via kerncentrales. Dan is elektrische verwarming haalbaar en koken op stroom…”

  Goed, en stel nou dat we dat in Nederland doen (op welke termijn dan ook)… draagt dat dan bij aan een betere toekomst? Nee, nee en nog eens nee, zegt opnieuw een meerderheid. Zolang de landen om ons heen niet meedoen, zijn wij als klein landje de roepende in de woestijn en het spreekwoordelijke beste jongetje van de klas.

  Keub kijkt naar het grotere plaatje: „Je kunt niet zo maar een stolp over Nederland plaatsen en proberen zo de hoog gegrepen CO2-doelstellingen te halen. Als je iets doet, moet dat in groter verband.” En – helaas misschien – om ons heen wordt anders gedacht, zegt ook A den Breejen: „Iedereen van het gas af is je reinste kolder, want in Duitsland geven ze momenteel juist subsidie als je wilt aansluiten op het gas! Ze krijgen daar €750,- subsidie per huishouden.”

  hstenveld742 zeg ook: „Als men in de buurlanden subsidie krijgt om aangesloten te kunnen worden op het gasnet, waarom moeten wij dan van het gas af? Dat we van het Groningse gas afgaan is prima, want er is genoeg gas in Noorwegen. Gas is schoon! Wij gaan relatief schone centrales sluiten, terwijl de smerige in Polen open blijven en men er in China vele bij gaat bouwen.”

  "Wat verbeelden die milieudrammers zich wel niet?"

  hader2108603 ziet de impact van de maatregel niet (of juist wel…): „Wat heeft ons land voor impact op het wereldwijde ’klimaatprobleem’? Niks, nul-komma-nul. Zero. Wat wij willen verduurzamen, daar lachen de Amerikanen en rest van de wereld alleen maar om.”

  En daar heeft Juffrouw Johanna eveneens moeite mee: „In Nederland moeten ze van het gas af en in andere landen worden nog gasleidingen aangelegd. Hier moeten de kolencentrales dicht en in andere landen worden er nieuwe gebouwd. Wat verbeelden die milieudrammers zich wel niet?”

  Jeroen ’62 ziet overigens nog andere prioriteiten dan de CO2-uitstoot: „Het gehele klimaatprogramma van de overheid is gebaseerd op een hoax. Als je echt wat zinnigs wil doen voor het milieu kun je de miljarden beter besteden om de oceanen schoon te maken en ook alle vervuilde grond. Daar zit het echte gevaar, alleen kunnen ze daar weinig of niets aan verdienen.”

  En daarmee komen we bij argument nummer drie: de financiën. De transitie is onbetaalbaar, denken de meeste van u. Zienswijze ziet een complot: „Het ’Beste jongetje uit de klas-syndroom’ gaat de economie van Nederland grof beschadigen. Misschien is dat nivelleervirus wel de achterliggende gedachte achter al die klimaatkolder. Iedereen even arm, weg met ons.”

  hader2108603 acht het ook onhaalbaar: „Reken eerst maar uit wat de totale kosten zouden zijn. Dat zou alleen maar een raming zijn, dus tel daarbij maar gerust 75% er bovenop. Dat zou een bedrag zijn dat niemand in geheel Nederland in nog geen 100 jaar kan betalen. Totale fictie dus…”
 3. forum rang 7 fin® 6 april 2019 16:40
  quote:

  haas schreef op 6 april 2019 10:23:


  [...]

  Laat DenHaag eerst maar eens de Groningers uitbetalen voor de opgelopen schade: want dat duurt al "eeuwen"

  'Betalen' houden ze op het Binnenhof niet zo van ;-)

  -Belasting heffen op gas en elektra en ook BTW over de accijns berekenen ... dát brengt pas geld in het laadje.
  -Subsidies voor 'groen' zijn lokkertjes. Zo worden ze verstrekt, en evenzo snel worden ze weer verlaagd cq ingetrokken.
  -Wanneer het gasverbruik afneemt, heeft het Binnenhof al snel weer geld tekort omdat alle belasting over gasverbruik wegvalt. Dán gaat de belasting op stroom (ook groene stroom) na eerst een marginale verlaging ... weer fors omhoog en ... "weg voordeel"
  -De kosten van nieuwe/vernieuwde stroomnetwerken ... worden gewoon gewoon omgeslagen op de burgers dmv vastrechtheffingen en precariorechten die de burgers als eindafnemers ook gaan betalen.
  -De kosten voor bedrijven, worden doorgerekend in de producten (die de burgers betalen) en als de omzet in gevaar komt ... gaan die bedrijven gewoon naar omringende landen ... wég werkgelegenheid.
 4. forum rang 7 fin® 6 april 2019 16:45
  Jesse Klaver heeft met de koop van zijn nieuwe woning vrijwel iedereen op het verkeerde been gezet....
  Wat zal GroenLinks fractievoorzitter Jesse Klaver gelachen hebben, toen hij overal zag staan dat hij Den Haag zou gaan verlaten en de hofstad zou gaan inruilen voor zijn geboorteplaats Roosendaal/ Nispen.

  Op foto's van zijn verhuizing was te zien dat hij een grote bus had gehuurd, die werd volgestouwd met verhuisdozen. Deze werden uiteindelijk afgeleverd bij een huis in Roosendaal.

  Maar naar nu blijkt heeft hij een huis gekocht in dezelfde straat in Den Haag waar hij nu woont. Het huis is wel duurder dan zijn oude woning. Jesse heeft er 662.000 euro voor betaald en er een hypotheek op genomen van 9 ton euro.

  Het nieuwe huis heeft het energielabel F. Er zullen dus heel wat euro's moeten worden uitgegeven om het huis duurzaam te maken ofwel te upgraden naar label A.

  Leuk detail is wel, dat Jesse nu een eigen torentje heeft. Hij hoeft dus niet meer te wachten totdat hij premier wordt. De oude woning is vrijwel zeker verkocht voor rond de vijf ton euro.
  www.bekendeburen.nl/jesse-klaver-koop...

  Ik ken ook dit soort huizen goed:
  - geen spouw, dus isoleren moet aan de binnenkant waardoor de woning kleiner wordt;
  - begane grond (entree/hall/keuken) ligt graniet op het zand;
  - die 2 ton zal Jesse zeker nodig hebben om de woning te upgraden naar label C en in het meest duurzame geval label B .... tenzij hij het voor elkaar krijgt om te sjoemelen met het label. En dan nog, een warmtepomp in zo'n woning wordt een drama op den duur ....
 5. forum rang 7 fin® 7 april 2019 09:58
  quote:

  alexnr75 schreef op 6 april 2019 17:56:


  @haas,

  Hier kan je woning niet volledig met worden verwarmd!

  Da's idd het probleem mbt verwarming van dit soort niet goed te isoleren oude woningen dmv warmtepomp. De pomp an sich plaatsen lukt wel, maar de hele woning goed verwarmen lukt niet goed, zelfs niet altijd als je er een klimaatbeheersingsysteem bij laat inbouwen.
  Ik ken al verhalen, waarbij het (tijdens temperatuurwisselingen buiten) .. tot wel 3 dgn duurde eerdat de gehele woning weer goed op temp was ...
 6. forum rang 7 fin® 7 april 2019 11:46
  Hoera, Henk & Ingrid hebben een warmptepomp en hun vrijstaande jaren '30 woning geïsoleerd ... althans, de vloeren isoleren ging niet zo goed omdat de kruipruimte te laag was en de ondergrond vochtig en de spouw is jaren '30, dus slechts een breedte van 6cm.
  Maar toch, ze hebben hun best gedaan.

  Ze nodigen de buren uit en die zeggen:'toch wel wat frisjes hier' ... tsjah zegt Henk, we konden niet maximaal isoleren in dit type huis en dan 'trekt' het toch. Maar met een warme trui aan, is het goed te doen.

  Hoeveel heeft dat nu gekocht Henk ?
  Nou voor € 28.000 (die we geleend hebben) is het (voor zover mogelijk) helemaal geïsoleerd en hebben we een eenvoudige warmtepomp aan kunnen schaffen. Kijk ... je ziet hem in de achterkamer, want neemt nogal wat ruimte in en daardoor zijn we een stukje kamer kwijt, want hij kon niet op zolder zoals onze oude CV ketel. Als we dat hadden laten doen, hadden we het echt niet kunnen betalen, want zoveel meerkosten.

  En ben je nu helemaal van het gas?
  Nee, nog niet helemaal ... want dát is ook erg duur!

  Hoezo Henk, als je je huidige gas- en electra meter wilt vervangen door een slimme, dan mag er wettelijk nooit meer kosten dan €175 ... da's toch niet zo duur ?

  Nee, zegt Henk ... maar alleen een gasmeter weghalen, om van het vastrecht van Stedin (onze leverancier) af te komen, kost ons nog eens extra € 771,20 en dat mogen ze dus kennelijk wél rekenen van de overheid. Even sparen, maar dan kan die er ook uit.
  www.nu.nl/economie/5830152/radar-van-...

  Nou, zeggen de buren .... wij gaan wél verder met isoleren, want dát zorgt voor een lagere rekening en is tevens behaaglijker ... maar houden voorlopig gewoon onze CV installatie aan. Het kost immers zonder gas en CV 10-tallen jaren om goedkoper uit te zijn dan nu, het huis is minder behaaglijk en tegen die tijd zien we wel weer verder.

  Failed Political Sate
 7. forum rang 4 hosternokke 7 april 2019 14:42
  quote:

  haas schreef op 7 april 2019 10:39:


  [...]

  wat zijn dan de vereisten aan de woning om zo'n ding te kopen ?
  doet zo'n pomp ook aan waterverwarming

  Hele goede isolatie.
  Vloer- en/of muurverwarming.
  Hele goede ventilatie.

  Warm water middels zonneboiler, bij voorkeur met heat pipes.
 8. forum rang 8 NewKidInTown 8 april 2019 10:03
  Contrast gasbeleid Nederlandse en Duitse buurgemeentes wringt

  Nijmegen - Het voor de muziek uitlopen van het kabinet met de energietransitie wordt nergens zo duidelijk als aan de oostgrens: Nijmeegse ’gasverlaters’ ontvangen 650 euro premie, terwijl in het naburige Duitse Kranenburg bijna 900 euro subsidie klaar ligt voor wie overstapt op aardgas. In beide landen klinkt onbegrip: wat nou Europees beleid?

  In het Duitse Kranenburg krijgen burgers subsidie als ze op aardgas overgaan, in Nederland krijg je juist geld als je van het gas afgaat.

  In het kantoortje van nutsbedrijf Energieversorgung Kranenburg (EVK) is het deze vrijdag een drukte van belang. Medewerkster Petra Kellenaers praat zich de blaren op de tong om het nieuwste lokkertje te promoten: wie een gasinstallatie laat aanleggen en een driejarig contract afsluit, krijgt als beloning 892 euro overgemaakt. „Want aardgas is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. Vanwege de geringe uitstoot wordt het steeds meer energiesoort nummer 1”, zo klinkt het wervend in een Duits foldertje.

  „Het gaat allemaal veel te snel. Ik wil best meedenken met het milieu. Maar als we hier een eilandje vormen terwijl andere landen lekker op bij ons taboe verklaarde brandstoffen doorstoken, schiet je niks op.”

  www.telegraaf.nl/nieuws/3409398/contr...

  Ik heb nog niemand gehoord die dit op eenvoudige wijze kan uitleggen aan een simpele boerenlul als ik.

  Zijn er nog Einsteins die het wel kunnen ?
 9. forum rang 7 fin® 8 april 2019 13:57
  EU wil dat Nederland snel extra energiemaatregelen neemt
  www.nu.nl/klimaat/5831916/eu-wil-dat-...
  EU-commissaris Cañete stelt in het interview met de krant dat Nederland duurzame energie in het buitenland moet gaan inkopen of produceren om toch de door de Europese wet voorgeschreven doelen te halen. Cañete heeft hier vorige week met minister Eric Wiebes (Klimaat) over gesproken.

  ==============================

  Wellicht kan Nederland energie inkopen die door Duitse gascentrales is geproduceerd, immers in Duitsland wordt gas gepromoot. Tegen de wens van de EU ... maar dan had de EU maar samenhangend beleid moeten maken ;-)
 10. forum rang 10 voda 8 april 2019 14:42
  Consortium onder leiding van Engie koopt Braziliaanse gaspijpleidingen

  Engie-topvrouw Isabelle Kocher noemt de aankoop in Brazilië een 'mijlpaal'.REUTERS

  Een consortium onder leiding van het Franse energieconcern Engie heeft voor $8,6 mrd een netwerk van gaspijpleidingen overgenomen van de Braziliaanse oliegigant Petrobras. Met de aankoop wil Engie de afhankelijkheid van kolen verminderen, terwijl Petrobras kans ziet de schulden te verminderen.

  Engie bracht het succesvolle bod uit in een consortium waarin naast het Franse bedrijf de Canadese investeerder Caisse de Dépôt et Placement du Québec (CDPQ) zit, meldt Reuters. Het consortium krijgt 90% in handen, het semi-publieke Petrobras behoudt een aandeel van 10% in de pijpleidingen.

  Koolstofvrij
  Het netwerk van gaspijpleidingen van Petrobras beslaat 47% van de Braziliaanse gasinfrastructuur. Vorig jaar leverde het netwerk Petrobras een kernresultaat op van $1,14 mrd.

  Engie-topvrouw Isabelle Kocher noemt Brazilië een belangrijke markt voor het concern, en de aankoop een 'mijlpaal'. Tegen Reuters zegt ze: 'De acquisitie sluit aan bij Engie's ambitie om een belangrijke partij te worden bij de transitie naar een koolstofvrije energievoorziening.' Onder Kocher heeft Engie steenkoolgerelateerde bezittingen verkocht, terwijl het investeert in hernieuwbare energie en gas- en elektriciteitsnetwerken.

  Petrobras stoot in de tussentijd bezittingen af om zijn schulden te verkleinen en zich te richten op ruwe olieproductie. In 2016 verkocht het bedrijf een nog grotere gaspijpleidingen-tak voor $5,2 mrd aan Brookfield Infrastructure, dat toen een bod van Engie versloeg.

  Van onze redacteur

  fd.nl/economie-politiek/1296231/conso...
 11. forum rang 7 fin® 8 april 2019 16:21
  quote:

  voda schreef op 8 april 2019 14:42:


  Onder Kocher heeft Engie steenkoolgerelateerde bezittingen verkocht, terwijl het investeert in hernieuwbare energie en gas- en elektriciteitsnetwerken.

  fd.nl/economie-politiek/1296231/conso...

  Misschien kan Engie het Nederlandse Gasnetwerk ook overnemen i..v.m. de draaipuntfunctie voor Europa.
  Immers, wij (Nederlandse burgers & bedrijven) hebben er toch niks meer aan omdat wij van het gas afmoeten !
 12. forum rang 7 fin® 11 april 2019 16:52
  Meeste kans op brand met in het dak geïntegreerde zonnepanelen
  11 april 2019 14:53
  www.nu.nl/economie/5838468/meeste-kan...
  -Bij indaksystemen liggen de panelen op korte afstand tot bijvoorbeeld dakfolie en isolatiemateriaal. De brandwerende werking van dakpannen ontbreekt dan;
  -Verder zou een veelvoorkomende oorzaak van branden met zonnepanelen in zijn algemeenheid een niet vakkundige installatie zijn;
  -De risicovolste factoren zijn het combineren van stekkers van verschillende merken en het niet goed verbinden van stekkers aan kabels;
  -In totaal zijn er in Nederland in 2018 naar schatting zo'n 170.000 zonnepaneelsystemen geïnstalleerd.
1.459 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 73 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 559,13 -0,39%
EUR/USD 1,1343 +0,94%
Germany30^ 12.412,20 -0,15%
Gold spot 1.715,63 +1,00%
LDN100-24h 6.335,79 -0,74%
NY-Nasdaq Composite 9.615,81 -0,69%

Stijgers

B&S Gr...
+7,19%
Nedap ...
+6,12%
NIBC H...
+5,23%
Fugro
+2,77%
Intert...
+2,61%

Dalers

Avantium
-4,76%
UNIBAI...
-4,27%
Sif Ho...
-3,91%
Basic-Fit
-3,61%
Pharming
-3,16%

Nieuws Forum Meer»

(1)

Theo32 op 5 jun 2020 00:48
(3)

FransK69 op 5 jun 2020 00:34
(5)

Lepre Chaun op 5 jun 2020 00:06
(6)

rationeel op 5 jun 2020 00:05
(11)

Lepre Chaun op 4 jun 2020 23:59

Column Forum Meer»

(374)

LT-Gokker op 5 jun 2020 01:11
(1)

Ikvraaghetmaar op 4 jun 2020 23:11
(5)

FransK69 op 4 jun 2020 22:17
(11)

HvR88 op 4 jun 2020 21:08
(19)

PaultW op 4 jun 2020 19:57
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare