Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING mei

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
595 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Go4profit
0
Daling nu puur te maken met de USA probleembank van De Deutsche Bank.
Is het niet de Euro/euro-zone, Italie en/of Italiaanse banken dan De Deutsche Bank.
Bankensector overgevoelig momenteel.
Petex
0
Ook in Spanje de regering gevallen.... nog meer geduld trainen en ik wacht nog even met bijkopen....
Fijne avond!
Hendrik34
0
quote:

Harry de harige Aap schreef op 31 mei 2018 om 16:09:


Mensen koop vooral niet bij (middelen). Je werkt jezelf steeds dieper in de nesten.


Inderdaad, die fout heb ik jaren geleden ook gemaakt en dat heeft me toen veel geld gekost.
Nu trouwens ook weer, maar minimaal. Bij 13,50 alles maar verkocht, dat was mijn ondergrens.
cees-10
0
Corné van Zeijl in het FD vandaag; voor wat het waard is...

fd.nl/economie-politiek/1256369/kredi...

Kredietcrisis officieel voorbij

Net na 2008 was bank bashing helemaal in. Toen mijn werkgever Actiam nog onderdeel van het oude SNS Reaal was, werd ik daar dagelijks op aangesproken. Een ding wist ik toen wel: deze sentimenten komen en gaan, maar bankiers zullen nooit populair worden. En inderdaad. Bankiers staan nog steeds laag in de maatschappelijke pikorde, en de politiek discussieert alweer of het eigen vermogen van banken verder omhoog moet of naar beneden kan. De kredietcrisis is blijkbaar officieel voorbij.

‘Mijn advies aan de politiek is: besef dat het percentage aan eigen vermogen niet zal bepalen of een bank failliet gaat of niet’
De ministers van financiën in de Europese Unie zijn het erover eens dat 3% eigen vermogen voor banken de bodem is. Natuurlijk is 3% eigen vermogen zat. Dat is 1% ook. Een bank gaat niet failliet omdat er te weinig eigen vermogen is. De bank gaat failliet omdat er uitgeleend is aan slechte debiteuren of omdat klanten de bank niet meer vertrouwen. Meestal gaat dat samen. In de jaren '30 hadden banken een eigen vermogen van ruim 10% en toen gingen er meer banken failliet dan in de afgelopen decennia. In principe is het goed dat er een harde bodem is neergelegd. Dat is een belangrijke stap voorwaarts.

Ik weet wat de banken gaan zeggen. Als wij een hoger eigen vermogen moeten aanhouden dan zijn wij niet concurrerend meer. Als je niet concurrerend genoeg bent, moet je je afvragen of je die lening wel moet willen geven. Als niemand geld wil lenen aan een bepaalde partij en jij wel, dan wordt het tijd om je huiswerk opnieuw te doen. Banken onder de vleugels van de overheid brengen, helpt in ieder geval niet. Duitsland is daar een uitstekend voorbeeld van. In Duitsland heeft de politiek zich zoveel bemoeid met de Landesbanken, dat de leningenportefeuille van de meeste van deze regionale banken nog steeds stinkt als een groene vuilnisbak op een zomerse dag.

Gelukkig bieden de financiële markten zelf uitkomst. De paniek op de Italiaanse obligatiemarkt zorgt ervoor dat de risico’s opeens snel zichtbaar worden. Nu hebben Nederlandse banken en verzekeraars niet zoveel geld aan de Italiaanse regering uitgeleend, maar de Italiaanse banken hebben dat wel. De zes grootste banken hebben in totaal €167 mrd op hun balans staan. Maar Franse banken hebben die exposure weer wel, een aan die partijen hebben Nederlandse banken weer geld uitgeleend. En zo zit alles met elkaar verweven.alrob
0
Ach als het bloed door de straten stroomt, moet je kopen, toch? Of is het nog niet zover, en moet de koers eerst beneden de 10 euro komen. Zover is dat niet meer. Er is in een paar maanden tijd al zo]n 4 euro van de koers afgegaan. Traditioneel zijn de zomermaanden de slechtste beursmaanden en die moeten nog beginnen. Dus eind augustus beneden de 10 euro is een redelijk kans. daar wil ik verder maar niet meer aan denken. Struisvogelpolitiek is wel zo rustig.
Go4profit
0
Vandaag wilde het ING aandeel wel wat herstellen (tot 12,80) maar dat werd vooral door berichten over De Deutsche Bank(USA tak) en de "handelsoorlog" weer volledig en meer dan dat teniet gedaan.
Bankaandelen liggen momenteel behoorlijk gevoelig dat blijkt.
De automatische computerprogramma's slaan af en toe behoorlijk door (koers 12,32 en terug naar 12,45 - 12,50), in de jaren begin zeventig waren daar maanden voor nodig (nog geen computerhandel).
Ik lees hier koersen van 10 of 11 euro maar dat is niet vergelijkbaar met de gang van zaken bij ING nu, m.a.w ik geloof daar niet in.
Hendrik34
0
quote:

s1138421 schreef op 31 mei 2018 om 22:28:


www.telegraaf.nl/nieuws/2109387/lega-...

Vlgs mij reden genoeg om morgen flink te stijgen!


Laat ik vooropstellen dat ik hoop voor de longs dat er herstel komt, maar ik hen mijn twijfels.
s1138421
0
@Hendrik, mee eens, ook eerst maar eens afwachten of er uberhaupt nog groen op de borden staat einde dag!
Senior 1936
0Senior 1936 schreef op 30 mei 2018 om 16:24:

aandelen ING kort geleden voor 14 verkocht en nu teruggekocht voor 12,57.
Bovendien calls 12 dec.2020/2021/2022 gekocht.....mss ga ik daarbij ook nog puts schrijven.

inmiddels ook puts 10 (2020/2021) en 8 (2022) geschreven

NB: het is voor mij nu KASSA, maar ik laat e.e.a. toch nog maar ff doorlopen.
Go4profit
0
Vandaag wil het ING aandeel opnieuw wat herstellen (tot 12,87- 13:50) echter dit maal geen berichten die dat weer teniet kunnen doen (gelijk gisteren).
Negatieve berichten waren er eerder genoeg nu wat meer optimisme en dat is hard nodig.
Succes.
Goodvibes
0
Succes allen. We hebben lang geduld gehad. Hopelijk zet het door en is er een harde bodem gezet. Op naar de 14/15 zone.
Petex
0
Het begin is er weer gelukkig, echter moeten we nog even doorstijgen wil die vervelende downtrend gebroken worden.... tijd zal het leren
netniet
1
Alles stijgt dus ook ING. Wat mij meer vertrouwen zou geven is als ING doorstijgt bij een gelijkblijvende of dalende AEX. Dus op eigen kracht. Het is nu nog allemaal heel vers.
Goodvibes
0
quote:

netniet schreef op 1 jun 2018 om 15:55:


Alles stijgt dus ook ING. Wat mij meer vertrouwen zou geven is als ING doorstijgt bij een gelijkblijvende of dalende AEX. Dus op eigen kracht. Het is nu nog allemaal heel vers.


Dat is dan ook het verschil tussen jouw profielnaam en de mijne ;). Iets positiever mag wel! 3,7% stijging, terwijl AEX 1,2% doet. Al snap ik je gedachte verder natuurlijk wel hoor. Er is een hoop nodig om koersen van 14 of 15 te zien.
alrob
1
Net gisteren wat defensieve beleggingsmaatregelen genomen door o.a. calls dec 18, ver o.t.m., door te rollen naar dec 19, niet zo ver o.t.m.. Dus calls met een veel lagere hefboom gekregen, maar wel een jaar langer de tijd om te zien wat het doet. Slecht getimed dus. Maar ja vooruitzien is onmogelijk en om je calls langzamerhand waardeloos te zien worden, is de goden verzoeken.
alrob
0
Een gunstig Amerikaans banencijfer leidt toch tot een eerdere en/of hogere renteverhoging door de FED, en dat is toch ook gunstig voor ING?
Goodvibes
0
Ik ben ook benieuwd naar de mening van mensen op jouw vraag. Volgens mij zorgt een hogere rente voor meer inkomsten bij een bank (al heeft de VS niet echt impact op ING zou ik denken). Aan de andere kant maakt een hogere rente wel dat sparen en obligaties interessanter worden en dalen vaak aandelen. In mijn beleving blijven financials dan niet bovenaan bungelen. Punt is wel dat voor ING er echt nog wel wat goede tijden zouden moeten komen. Anderen een mening?
595 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 9,531   Verschil -0,20 (-2,05%)
Laag 9,436   Volume 12.853.080
Hoog 9,750   Gem. Volume 18.603.184
23-sep-19 17:35
label premium

ING houdt behoorlijk goed stand

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium