Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AvA 17 april 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
apieslapie
0
Even een draadje beginnen, mag wel een keer.

Post twee dingen:

1) ga je naar de ava?
2) welke vraag zou je willen stellen, niet dat het gaat lukken, maar toch?
Sunshine Band
0
1)Ik ga niet

2) is er interesse van buiten T2 getoond voor T2, dan wel 1 of meerdere onderdelen of een fusie? (don't take 'no comment' for an answer)
pwijsneus
2
1. Ik ga niet.

2. (vraag)In het jaarverslag lezen we dat de raad van bestuur een bonus ontvangt afgerekend op het halen van omzetdoelstellingen van de divisies, exclusief de consumerdivisie. Als aandeelhouder worden wij al jaren door de markt afgerekend op omzet, inclusief consumer.

Er kan vastgesteld worden dat sectorgenoten van TomTom, en de beurs in het algemeen vele malen beter hebben gepresteerd afgelopen jaren dan het aandeel TomTom. In interviews van afgelopen tijd wordt door TomTom aangegeven het bedrijf veranderd van bouwer van navigatiekastjes (B-to-C), naar een software-leverancier en een leidende rol gaat krijgen omtrent de technologie in zelfsturende auto's (B-to-B). Deze transitie duurt al jaren.

Toch geeft TomTom aan in dezelfde interviews dat het nog steeds de beste eigenaar is voor de almaar krimpende navigatiekastjes. Komende jaren blijven de kosten dus hoog, en de omzet vlak door die consumerdivisie.

Hoe denkt TomTom aandeelhouderswaarde te creëeren als het deze lastige mix van activiteiten blijft aanhouden. Is TomTom bereid om op zoek te gaan voor alternatieven om de kosten die de transitie met zich mee brengt op te vangen, zoals deelnames zoals bij branchegenoot HERE is te zien, of afsplitsen van onderdelen? Of is de RvB bereid om de bonus te laten afhangen van doelstellingen omtrent de beurskoers van TomTom? Of zijn de founders van TomTom wellicht bereid - al dan niet met andere partijen - om het aandeel TomTom van de beurs te halen zodat de focus volledig op de transitie kan komen te liggen?

Het toekennen van de bonus van de raad van het bestuur over group revenue, minus consumer, en het tegelijkertijd aanhouden van deze almaar krimpende divisie schaadt het vertrouwen van de aandeelhouders in de strategie van TomTom.

Misschien kan de VEB hier enkele zaken uithalen voor hun eigen verhaal - waar ik overigens alle vertrouwen in heb.

Laastste puntje, ik vraag me af waarom TomTom een beschermingsconstructie heeft/had. Het aandelenpakket van de founders + het aanhouden van consumer = de beschermingsconstructie.
ketchup of catch-up
2

ga niet naar de AVA, heb wel de VEB volmacht gegeven
een gedeelte vrij gehouden om toch nog in het aandeel te kunnen handelen mocht er in aanloop naar de AVA toch nog baanbrekend nieuws komen
de rest staat nu geblokkeerd.

denk dat de druk op HG immens is
als er al boze opzet was van de Founders het aandeel te willen delisten, dan is dit nu verijdeld door vijandige interesse, die hebben ook gelekt naar Reuters, afhangende waar HG meegaat komen geloof ik dat er een bieding in de maak is.
denk dat dit TT's laatste jaar aan de beurs is en 12 euro zou het toch wel moeten opleveren

cijfers gaan geen reden voor feest geven en alles draait nu nog maar om één ding, gaat HG veranderingen doorvoeren om eindelijk aandeelhouderswaarde te ontsluiten, zo niet komt er een bod op de tent.

er is echter geen zekerheid, maar volgens mij kan je niet anders dan long zitten, want dit gaat een overnight, één klap verhaal worden, op een ochtend gaat TT gewoon niet open voor handel " afwachtende op een persbericht " en dan bij heropening schiet het aandeel in 1 x richting het exit/bied niveau, je krijgt dus geen kans om nog in te stappen, want we staan er dan al.

blijft een zeer risicovolle belegging, want zonder nieuws, ook al is de transitie volbracht en is de sector gevraagd, kan TT toch naar in de 6 zakken, er is gewoon weer het nodige speculatief ingekocht en dat gaat er dan eerst weer uit en voor cijfers moet je geen steun verwachten en de outlook, nou dat verhaal horen we al 3 jaar, euro's wpa zaten eraan te komen, we zitten aan 35 cent.

buy-hold-suffer
VanillaSky
0
quote:

*Natte krant* schreef op 11 apr 2018 om 08:59:


1) Ik ga naar de ava
2) Ik heb geen vragen meer.


Hier sluit ik me bij aan. Q1 cijfers inzien en het rekenmodel (indien nodig) aanpassen. Daarna positie (indien nodig) aanpassen.
[verwijderd]
1
quote:

apieslapie schreef op 10 apr 2018 om 19:34:


Even een draadje beginnen, mag wel een keer.

Post twee dingen:

1) ga je naar de ava?
2) welke vraag zou je willen stellen, niet dat het gaat lukken, maar toch?


1. Ik ga niet

2.

Vraag 1:
Voor sports en veel andere zaken werd bij de Q3 cijfers constant aangegeven dat hier bij de Q4 cijfers in feb 2018 duidelijkheid zou komen. Dit is alleen nooit gebeurd. Dus de vraag "Wat is precies het plan met sports (geen vage uhhh uhhh antwoorden, maar gewoon een duidelijke roadmap)? Wat is precies de roadmap voor de andere segmenten?

Vraag 2:
Bij bijna elk contract of samenwerking worden geen financiële details vrijgegeven. Welke contracten lopen er nu en wat leveren ze op?

Vraag 3:
In jullie press statement staat dat jullie geen bank hebben ingeschakeld om naar kopers te zoeken. Zijn er wel kopers die jullie hebben benaderd? Staan jullie wel open om overgenomen te worden? Tegen welke koers is een bod realistisch?
Beursboertje
4
Goed initiatief.

1 Niet. Ik ben gewend me te roeren op een vergadering, ik zit er niet voor niets, maar ben helaas juridisch en inhoudelijk
op dit vlak een leek.
Daarnaast krijg ik van ontwijkende antwoorden een enorme stoot adrenaline wat zich vaak vertaalt in grimmigheid aan
mijn kant. Vanwege mijn beperkte kennis in dezen zou ik heibel kunnen maken om iets waarbij de founders in hun recht
staan, hoe vies dat ook is.

2 Als voorbeeld: "Is er binnenskamers over gesproken om Tomtom van de beurs te halen om het daarna door u of een
derde in zijn geheel of in delen te verkopen? Graag een kort antwoord, ja of nee."
Dan volgt het antwoord. In geval van een "ja" zou ik willen weten voor welk bedrag. In geval van "nee" zou ik vragen of
we daarop kunnen rekenen in bijvoorbeeld het eerste jaar vanaf nu.
Is het antwoord ontwijkend of beroept men zich op juridisch toegestaan zwijgrecht dan sta ik met de mond vol tanden.

Nog een voorbeeld: "Stel dat een vijandig bod komt onder voorbehoud van lijken in de kast. Bij welk bedrag gaat u een
due diligence toestaan? Kortom, wat is volgens u een reëel bod waarover u in gesprek wilt gaan? Graag alleen een getal,
geen uitleg."
Bij een omslachtig of weigerend antwoord schiet ik dan in de stress. Ik heb mede het bedrijf in staat gesteld zich te
ontplooien en vind dat ik, als kleine mede-eigenaar, recht op een duidelijk antwoord heb. Niemand maakt mij wijs dat dit
niet leeft bij de dame en de heren. Maar zijn ze verplicht een antwoord te geven op een dergelijke vraag? Ik weet het niet
maar zou wel als de gebeten hond reageren wanneer ik afgescheept word met lulkoek.

Nog een voorbeeld: "Kunt u een omzetschatting geven in geval al uw potentiële klanten met u in zee gaan? Graag één
getal." Het gaat hier over de toekomstig mogelijke winstgevendheid van het bedrijf, iets wat ik als aandeelhouder naar
mijn mening recht op heb te weten. Niemand maakt mij wijs dat hier intern geen schatting van gemaakt wordt. Dat zou
ook niet slim zijn. Volgt dan een belachelijk antwoord (zoals de vraag wellicht ook is), dan verandert mijn hoofd in
een roodaangelopen, gifspugende ellips waaruit dampen chloorgas de hele meute naar geld hongerende aanwezigen in
een split-second doet realiseren dat geld maar geld is, om vervolgens het loodje te leggen.

Rest mij nog een indringender vraag aan de heer Goddijn persoonlijk: "Als Corinne mocht kiezen: een delisting, een verkoop van de hele toko, nog jarenlang aanmodderen, definitief afscheid nemen van Consumer of een grote beurt, wat zou dan haar antwoord zijn?"

Jullie snappen, op de AVA heb ik niets te zoeken.
Beursboertje
0
Beetje rommelige indeling. Ook hier uit zich één van mijn talloze beperkingen. Na vier keer editen was het niet meer mogelijk het te veranderen. De laatste zin had ik ook wat anders, genuanceerder, willen formuleren. Nouja, het is nacht na een lange dag.
Tom3
1
Ik ga wel, het tumult zal wel weer groter dan in 2017 zijn. Kijken of er nog ergens een barst in geheel komt. Fidelity, die dik boven de Euro 9 is ingestapt, is normaliter ook niet achterlijk. De endgame?
ketchup of catch-up
1

moet zeggen de VEB doet dat toch netjes, je krijgt een keurig bedank berichtje voor de ontvangen volmacht en je Bank zorgt dat je een uitnodiging hebt tot de ava, ook al heb je al je aandelen in volmacht gegeven, enkel staan je aandelen per volmacht wel geblokkeerd, dus een gedeelte vrij achterhouden mocht er naar aanloop naar de ava de komende dagen breaking news zijn, dan kan je toch wat handelen.

het enige breaking news tot nu toe uit TT zelf heeft enkel de koers gebroken, dus laten we hopen dat die zwijgen, en hopen dat breaking news nu ingegeven is van buitenaf.

zullen vanaf maandag wel wat mogen verwachten van die handvol analisten die TT nog volgen en dat zal dan voornamelijk gaan over de 'geruchten', voor cijfers is het allemaal nog pas op de plaats en een lange weg te gaan, zoveel heeft HG wel duidelijk gemaakt bij de jaarpresentatie.

reken dan ook op externe druk en een verdere toestroom aan geruchten dat zou goed voor 10% hoger moeten zijn, zonder druk en enkel watertrappelen graviteren we verder richting de 7 , wellicht over de zomer naar een notering in de 6 en gaan Trump & Putin ballistic kan dat ook al de komende weken.

eerst maar eens kijken wat de experts ervan maken.
*Natte krant*
0
@wies. Je gaattoch?
Ben benieuwd hoe de kogels van de veb er uit zien.
Nog 48 uur.
Gaat Goddijn nog met een boodschap komen?
apollo
0
Dat de cijfers en de AVA op 1 dag zijn, zou dat zijn omdat:

1.) Slecht nieuws bekent maken (doormodderen) en direct het hazepad kiezen.

2.) Goed nieuws bekent maken (overname of exit) en dan de discussie aangaan met de aandeelhouders.

Iemand een idee, want het blijft ongewoon die 2 dingen op 1 dag.

Persoonlijk denk ik 1, want goed nieuws wil je langdurig en uitgebreid uitgemeten hebben.

We gaan het meemaken,woensdag weten we meer en donderdag nog meer. (;-)
TomTom 25
0
quote:

apollo schreef op 15 apr 2018 om 12:20:


Dat de cijfers en de AVA op 1 dag zijn, zou dat zijn omdat:

1.) Slecht nieuws bekent maken (doormodderen) en direct het hazepad kiezen.

2.) Goed nieuws bekent maken (overname of exit) en dan de discussie aangaan met de aandeelhouders.

Iemand een idee, want het blijft ongewoon die 2 dingen op 1 dag.

Persoonlijk denk ik 1, want goed nieuws wil je langdurig en uitgebreid uitgemeten hebben.

We gaan het meemaken,woensdag weten we meer en donderdag nog meer. (;-)


Dinsdag al....
apollo
0
quote:

Tomtom25 schreef op 15 apr 2018 om 15:51:


[...]

Dinsdag al....


Ging er van uit dat het dinsdag uhh ahhh iihh een slap aftrekseltje zou gaan worden en dat woensdag de klapper komt.
apollo
0
quote:

Tomtom25 schreef op 15 apr 2018 om 16:11:


Dat zou wel heel sadistisch zijn....


Precies! maar ik acht ze er wel toe in staat
Misschien
0
quote:

apollo schreef op 15 apr 2018 om 12:20:


Dat de cijfers en de AVA op 1 dag zijn, zou dat zijn omdat:

1.) Slecht nieuws bekent maken (doormodderen) en direct het hazepad kiezen.

2.) Goed nieuws bekent maken (overname of exit) en dan de discussie aangaan met de aandeelhouders.

Iemand een idee, want het blijft ongewoon die 2 dingen op 1 dag.

Persoonlijk denk ik 1, want goed nieuws wil je langdurig en uitgebreid uitgemeten hebben.

We gaan het meemaken,woensdag weten we meer en donderdag nog meer. (;-)


Het lijkt mij dat het op de agenda hoort te staan, maar ook ik verbaasde mij dat het op dezelfde dag was! ( ik had geen zin het uit te zoeken omdat ik er niet meer in zit, of dat vaker voorkwam op dezelfde dag)

Ik gun jullie alle goeds,

succes,


Tini
bik
0
Nope,Tini.Wat is een Founder,en wat heurt hij te vinden? Graag eindelijk is een keer eindelijk antwoord gaarne,snel een bietje,heb nie de gehele dag de tiet, mien meidje. Grr.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 9,804   Verschil +0,11 (+1,15%)
Laag 9,533   Volume 669.404
Hoog 9,857   Gem. Volume 653.417
18-jul-19 17:35
label premium

TomTom: Outlook omhoog, advies omlaag

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium