Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis 2e kwartaal 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
606 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Japio_
0
quote:

alrob schreef op 2 jun 2018 om 10:20:


Over 2017 dus zo'n 3.5 € winst per aandeel. En de koers zakte na de publicatie van de jaarcijfers tot (nog onder) het huidig nivo. Volgens de ceo, aldus zijn toelichting, zou het moeilijk worden dit resultaat te evenaren en de winst kon dit jaar lager uitvallen. Maar de laatste tijd wordt hij positiever, dus ook over dit jaar zou de winst per aandeel 3.5 € kunnen zijn. Dan kan de koers weer naar de 32 €, toch?
En trouwens een k/w verhouding van 10 tot 12 is normaal voor dit bedrijf als je naar de cijfers uit het verleden kijkt. Dan zou nu al de koers veel hoger moeten zijn, er van uitgaande dat we nu op zeker een winst van 3 € per jaar zitten.

Ik ga meer kaarten op dit aandeel zetten, dus bijkopen bij dips.


Als ik op mijn bierviltje 105 miljoen winst deel door 130 miljoen stukken (+ wat er aan stock wordt toegevoegd) dan kom ik niet op € 3,5 per aandeel uit.
Japio_
0
Klinkt als 'goedkoop' boodschappen doen bij de Makro waar de BTW pas bij de kassa doorkomt ;-)
Met 10 a 12 keer de winst komen we in de netto wereld (waar ik mijn aandeeltjes koop) uit op een koers die ergens tussen de 10 en 15 euro ligt...


alrob
0
quote:

japio,o schreef op 3 jun 2018 om 11:10:


Klinkt als 'goedkoop' boodschappen doen bij de Makro waar de BTW pas bij de kassa doorkomt ;-)
Met 10 a 12 keer de winst komen we in de netto wereld (waar ik mijn aandeeltjes koop) uit op een koers die ergens tussen de 10 en 15 euro ligt...
Als je de btw terugkrijgt of kunt verrekenen.
Japio_
0
Het gevoel bekruipt mij dat hier wannabe vakantiegeldverdubbelaars rondwaren die in 2 maandjes rendement willen pakken.

Een mooie balans en het stadion oppoetsen om dadelijk te kunnen scoren, of met 2 geleende schoenen nu punten scoren, ik krijg bij de tweede een warmer gevoel om eerlijk te zijn.Föhn
0
quote:

japio,o schreef op 3 jun 2018 om 15:05:


Het gevoel bekruipt mij dat hier wannabe vakantiegeldverdubbelaars rondwaren die in 2 maandjes rendement willen pakken.

Een mooie balans en het stadion oppoetsen om dadelijk te kunnen scoren, of met 2 geleende schoenen nu punten scoren, ik krijg bij de tweede een warmer gevoel om eerlijk te zijn.


Eerst geef je af op de korte termijn belegger die snel wil scoren en vervolgens ga je voor je eigen optie b wat m.i. je eigen korte termijn optie is. Wat wil je zeggen??
Japio_
0
quote:

Föhn schreef op 3 jun 2018 om 18:56:


[...]

Eerst geef je af op de korte termijn belegger die snel wil scoren en vervolgens ga je voor je eigen optie b wat m.i. je eigen korte termijn optie is. Wat wil je zeggen??

[/quote]

Als de bruto winst aangehaald wordt om de kw op te krikken of dat de partijen die short gaan verantwoordelijk zijn voor het koersverlies dan ben je mij kwijt.
Na het uperdeupperdeup gewoon weer 2 voetjes aan de vloer;
Ik lees dat de marges onder druk staan, maar de brandstofkosten pakken dit jaar minimaal 50% hoger uit t.o.v. het uitschrijven van de aanbesteding, voor wiens rekening komen deze gestegen kosten?
jaarverslagen.boskalis.com/jaarversla...


quote:
In 2017 ging het net andersom. Er was een winst van € 150 mln. Tel daar de papieren afboekingen bij op van een kwart miljard en er resulteert een plus van € 400 mln. Edoch. Er lekte bij Boskalis een hoop geld weg in het verkeer met de debiteuren en er waren geen mooie betalingscondities bij opgeleverde projecten. Onder de streep bleef er bij de bedrijfsactiviteiten niets over.

Ondertussen was de Boskalis-baas flink aan het investeren. Hij nam twee tweedehands schepen voor de offshore-industrie over en liet een nieuw baggerschip bouwen. En als je dan nog € 446 mln terugbetaalt op leningen, eigen aandelen inkoopt en dividend wil uitbetalen, moet de portemonnee wel worden geleegd.

Een geluk bij een ongeluk was dat het restant in Fugro te gelde werd gemaakt. De aandelenverkoop leverde € 114 mln op, waardoor Berdowski het jaar kon afsluiten met € 151 mln in kas.
[quote]Toekomst

Boskalis herhaalde dat het voor de komende jaren "nog geen fundamenteel" herstel ziet, waardoor er druk op de bezetting en de marges blijft. Het wordt volgens de maritieme dienstverlener dan ook "uitdagend" om de winst uit 2017 te evenaren.

"Wel voorzien wij voor de korte termijn mogelijkheden voor selectieve groei en een structureel herstel voor de periode daarna."

Bij Dredging & Inland Infra ziet Boskalis voor de korte termijn "een redelijk werkvolume" in de markt. Voor Boskalis ligt de nadruk op het behoud van bezetting "tegen verantwoorde projectrisico's". Met de opdrachten in portefeuille is een goed deel van de vloot voor 2018 bezet, hoewel tegen lagere marges dan in voorgaande jaren.

Het beeld van de Offshore Energy markt is ongewijzigd. BijHeavyMarineTransport raken de contracten uit het verleden afgerond en is Boskalis steeds meer afhankelijk van de zeer concurrerende spotmarkt.

Bij Offshore Installatie en Interventie is de portefeuille beter gevuld en verwacht Boskalis "een redelijk jaar".

Bij de Towage-activiteiten zijn de marktvolumes relatief stabiel, maar is de concurrentie in sommige havens toegenomen met lagere marges als gevolg, voegde de maritieme dienstverlener toe.

Voor 2018 wordt een investeringsbedrag van circa 250 miljoen euro verwacht, exclusief acquisities. De financiële positie is volgens Boskalis zeer solide en de onderneming voldoet naar eigen zeggen ruimschoots aan zijn financiële convenanten.

Woensdagavond werd bekend dat Boskalis uit de AEX verdwijnt. Berdowski noemde het "jammer dat een vlaggenschip" als Boskalis uit de hoofdindex valt, zeker omdat er in de index menig bedrijf is opgenomen dat verre van Nederlands is.

De maritieme dienstverlener besloot donderdag om voortaan alle onderdelen te laten opereren onder de merknaam Boskalis. Deze naamswijziging, die overal binnen het bedrijf zal worden doorgevoerd, wordt geen "geldsmijtende" operatie, aldus Berdowski. De onderneming zal de naamswijziging van bijvoorbeeld de schepen pas doorvoeren wanneer er regulier onderhoud moet plaatsvinden om zo de kosten tot een minimum te beperken.


In hoeverre is er een risico op disruptie; zou een nieuwkomer de markt van Boskalis niet (met geleend geld) kunnen overnemen?

Helaas kan de site niet goed overweg met meerdere quotes, dus graag even tussen de regels doorlezen.Rowi62
1
Moeten we dat allemaal gaan lezen voor een vraag over een niet bestaande nieuwkomer die gelijk de top 4 aan kan? Kom op zeg.
ff_relativeren
0
3 kleine short verschuivingen ;

WorldQuant gaat van 0,59% naar 0,61%.

AQR Capital Management gaat van 2,40% naar 2,39%.
Capital Fund Management gaat van 0,80% naar 0,77%.
alrob
0
Toch een sterk koersverloop vandaag , na de flinke stijging van gisteren; een kleine correctie/min was niet vreemd geweest, maar zelfs in de plus geëindigd.
Japio_
0
quote:

Rowi62 schreef op 4 jun 2018 om 12:33:


Moeten we dat allemaal gaan lezen voor een vraag over een niet bestaande nieuwkomer die gelijk de top 4 aan kan? Kom op zeg.


Nee hoor want ik weet dat jij de persberichten waaruit ik aanhaalde hebt doorgenomen.
Er was een dag dat Blokker te groot was om te struikelen en bovendien, iedereen heeft toch stofzuigerzakken nodig?
Één van de 4 grootste en een glimmende balans het is mooi voor vandaag, maar zegt niets over het succes voor morgen.
nuperman
0
Naar mijn mening, is de stijging van de afgelopen dagen shorts die mondjesmaat coveren.
Longs die wilde verkopen hebben al lang verkocht...de andere die dat niet hebben gedaan hebben alle tijd ...dat verklaart zo lage omzet denk ik.

1,x% up vandaag icm zo laag omzet betekent dat als shorts echt gaan coveren (vroeger of later moet dat) gaan we 10x harder omhoog.
shorts vormen nu onze bodem and straks onze booster.
alrob
0
quote:

Föhn schreef op 5 jun 2018 om 17:41:


Elke dag weer die eindveiling. Vandaag geen donder opgeschoten

Gelet op het slot van de hele beurs, mag je tevreden zijn dat de koers niet in de min geëindigd is.
Entropi3
0
Ik vrees eigenlijk dat we de 22.65 nog wel gaan zien, maar hoop dat zich daar dan een stevige bodem vormt, daarna weer richting 30+
sandman70
0
quote:

Entrop13 schreef op 5 jun 2018 om 22:47:


Ik vrees eigenlijk dat we de 22.65 nog wel gaan zien, maar hoop dat zich daar dan een stevige bodem vormt, daarna weer richting 30+Ik denk het niet..
Föhn
0
Als we vandaag nou eens boven de 25 eindigen zou mooi zijn. Ben erg benieuwd of we dat vast gaan houden en wat er weer vanaf gesnoept wordt in de eindveiling
hjs64
0
Zou inderdaad mooi zijn als we het vorige toppie kunnen passeren, ik geloof niet in TA tenzij het me uitkomt :).
606 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 19,145   Verschil -0,03 (-0,13%)
Laag 19,060   Volume 19.743
Hoog 19,240   Gem. Volume 260.621
17-okt-19 09:31
label premium

Portefeuille Alert: Boskalis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium